צלמים, תקליטנים ומה שביניהם

yezer

New member
צלמים, תקליטנים ומה שביניהם

שלום רב זוגתי ואני מתחתנים בפבואר. לגבי התקליטן בחתונה, לקחנו את דני מחד סטרי- אחלה בנאדם, מקצוען סבלני וגם המחיר הגיוני. שאלה לי לפורום לגבי צלם ברצוני לקחת וידאו וסטילס ממקור אחד, צילום וידאו דיגיטלי ו300 תמונות סטילס כולל צילום אומנותי. איני יכול לעמוד במחיר חורף של כ1200 דולר שהוצע ע"י מרבית הצלמים מקטלוג מתחתנים (משכנתא, משכנתא). לכן, אשמח להמלצה על צלם באיזור ת"א או המרכז המבצע עבודה טובה תמורת כ-800 דולר.

יש לי הארה והערה .....

מתוך ידיעה וניסיון ההצעות שקיבלת הן ממוצעות ואפילו קצת מתחת לממוצע ביחוד שהמרכיבים של ההצעות הן וידאו דיגיטאלי ו300 תמונות. במידה ואתה רוצה להיצמד לתקציב שלך אז אני חושב שתצרך להתפשר אולי אפילו למצוא מישהו שיצלם לך את החתונה כמו פעם עם מיקסר ויעשה לך צילום קונבנציונאלי בלי פסיק של השקעה, ובלי ציוד מתקדם וחדיש (ציוד דיגיטאלי שגם הוא עולה הרבה כסף) תוכל למצוא אפילו ב- 500$ בשביל לקבל את המרכיבים כפי שציינת אז צריך לשלם בעבורם. אני אוהב להשוות את צילום החתונה לבית, שניהם נשארים לאורך זמן, ואם הצילום והבית נעשים ברמה גבוהה אז הצילום יותר מתוק וכיפי והבית יותר נעים ובטוח, וההבדל היחיד הוא שלא צריך לקחת על הצילום משכנתא כפי שאתה טוען מדובר על 1,200$ ולא על 120,000$ ולכן אני לא חושב שאתה צריך להתרעם על המחיר שביקשו ממך בעבור ביצוע עבודה. לשם ההשוואה תחשוב שבשביל לצלם סרט קולנוע דרושים תקציבים של מיליוני דולרים, נכון החתונה שלך היא לא סרט קולנוע, אבל נכון שהיה כייף ומעניין והייתה רוצה להרגיש שהצילום בה מושקע כמו סרט ואתם הגיבורים???? נכון השוק הזה מוצף, ועמיתי האמיתיים יוכלו להעיד, בהרבה חאלטוריסטים שמצלמים בשביל השלמת הכנסה, ובבוקר עובדים (או שלא עובדים...) בחברת החשמל ואז הם יכולים לקחת גם 500$ אתם יודעים לא צריך להיות עם תואר שני בשביל לצלם, אבל אומנות זו אומנות ועבודה זו עבודה. אני חושב שמי שבחר לקחת את האחריות הכבדה הזו של צילום חתונה של אחרים צריך להשקיע בזה את כל כולו ובשביל להזכיר לך יום עבודה של צלם מתחיל מהצהריים ומסתיים מאוחר בלילה ולפעמים יותר מ-12 שעות עבודה שגם הם מתומחרות בעבור אלו שמתעסקים רק בצילום, ועל זה מה לעשות משלמים. אני לא רוצה להישמע בוטה אבל לאחרונה אני נתקל בהרבה אנשים שרוצים את הטוב ביותר ולא לשלם בכלל, מה שיש לי לומר לאותם אנשים: נו די מספיק תתעוררו ותעריכו, צילום חתונה הוא מקצוע בדיוק כמו רופא, הוא מפרנס משפחות ואנשים ואם מציעים לכם את הרמה הגבוהה אז אל תלכו ותזלזלו בזה מה שאתם גורמים זו עוגמת נפש ומוציאים את החשק להשקיע ולתת יותר, למה על רופא אתם לא מתפשרים?? כי זו הבריאות שלכם???. אז על צלם אפשר עוד להתפשר אבל אל תבואו בתלונות עם התינוק יצא ציקלופ!!! (עם שלוש עינים). וגם אל תבואו בתלונות על האיכות הגרועה והצילום הלא מושקע להזכירכם רציתם זול!!!! אני ממש מתנצל אבל זה משהו שבא מבפנים ועצם תופעות החלטורות שמציפות את כל השוק העולמי לא רק בצילום אבל בעיקר בשוק צילום החתונות מכעיס אותי ובתור צלם פוגע בי. אני לדוגמא יעדיף לא לצלם את אותה חתונה בגלל שלא היה כסף לזוג מאשר לצלם אותה ולעשות עבודה מבישה ולא מושקעת, אל תשכחו שהיחידי שנשאר לאורך כל החיים ויותר זו עבודת הצילום. לכן אם אתה מחפש זול 800$ אז אני ממש מכבד את רצונך אבל אל תצפה לקבל בעבור אותו סכום ציוד דיגיטאלי ותמונות אומנותיות וכאלו שיגרמו לך לזכור את יום החתונה הצורה הטובה ביותר, תבין שאת זה לא תוכל לקבל. בכל מקרה אני מאחל לך ולזוגתך חיים מאושרים וטובים. בהצלחה אייל...

שירונה

New member
אייל- בעיקרון אתה צודק...

אם רוצים צלם טוב ואיכותי- המחיר עולה בהתאם. אבל... כמדומני, המשק כולו נמצא במיתון, ולמרות שבשוק החתונות תמיד יהיו כאלה שיהיו מוכנים לשלם אלפי $ לצלם וידאו ולשאר הספקים, זה לא אומר שכולם יכולים לעמוד בזה. (וסתם הערה לידע כללי- ציקלופ הוא יצור בעל עין אחת, לא שלוש... אבל עדיין נהניתי לקרוא את מכתבך המשעשע) ול- yezer וכל היתר: קודם כל, תמיד אפשר לנסות להתמקח ולהוריד מחירים, אחרי הכל זה שוק תחרותי למדי. חוץ מזה, לדעתי כדאי לכל זוג שמעוניין לא להיכנס להוצאות מטורפות, לשבת לחשוב ביחד- מה יותר חשוב, ועל מה אפשר להתפשר, ואז החיים קלים יותר. בהצלחה!

את בטוחה בקשר לציקלופ???

אז איך קוראים לזה שיש לו שלוש עיניים??? או שמה הוא פרי דימיוני ואז אני בוחר לו שם והשם הוא טרילופ!!!

oc101

New member
../images/Emo47.gifאתה המלך../images/Emo47.gif

הצחקת אותי והיא אבן צודקת הצעירה

שירונה

New member
וואלה, אין לי מושג איך קוראים

ליצור עם 3 עיניים... אבל לגבי עין אחת, זה בטוח "ציקלופ". בכל מקרה, אשמח לדעת מה השם של יצור עם 3 עיניים...

dorlim

New member
משום מה היה נדמה לי שלהוא עם העין

העין האחת קוראים קיקלופ... שמישהו יקח על עצמו לבדוק את הונשא...

ועוד הערה בקשר למיתון

כו נכון את צודקת יש מיתון בעולם וזה רע אבל מה לעשות שלדוגמא מחירי הציוד החשמלי עולים (מצלמות, וידאו טייפים, עדשות וכו´) ואז אתה עומד בפני דילמות רבות ואני מוכן לשתף אותך ואת הפורום במספר דילמות אישיות שלי ושל אנשי מקצוע: 1. העבודה שלך היא מה שאתה אוהב לעשות ואתה קם כל בוקר (צהריים במקרה של אנשי הלילה) ומרוצה לעשות את מה שאתה אוהב לעשות אבל לפתע יש מיתון ואנשים מתווכחים איתך על 15$ מחורבנים זה לא היה מוציא לך את החשק לעבוד???? (תשובה כנה אם אפשר) 2. אתה נהנה לראות אנשים מאושרים ושמח בשימחתם ומתקשר איתם ומתחבר אליהם , אבל יכול להיות שהם מצפים ממך לעשות את זה בפחות כסף והרבה פחות???? אז מה לעשות במצב כזה? אולי להשקיע פחות באנרגיות שלך? אולי לעשות להם עבודה פשוטה ולא מושקעת? אולי לתת להם מוצר שאתה בעצמך לא הייתה רוכש אם הייתה אתה הלקוח? אבל לא, אתה רוצה לתת את המקסימום, ואתה לא רוצה להתפשר, ואתה רוצה להשתפר, אז קצה קשה אין מה לעשות אבל אצלי לדוגמא אני לא מוותר ומתפשר כל כך בקלות על מה שחשוב לי, אולי אחרים כן מתפשרים, ואז אתה מוצא אנשים שגם במיתון מבינים איפה אפשר לוותר ואיפה אפשר להעריך עבודה ברמה גבוהה כנות אמיתית ושירות מעל לכל. 3. והינה אתה רוצה ךקנות ציוד חדיש להוסיף עוד הרדיסקים למערכת עריכה לקנות עוד ציוד חדיש ומתקדם אבל למרות המיתון המחירים של הדברים הנ"ל לא זולים. אז את רואה שירונה גם לאנשי המקצוע יש המון קשיים, וכל החאלטוריסטים לא מוסיפים למצב אלא רק עושים אותו יותר גרוע ומוציאים שם ממש רע לענף ולתחום שאני עדיין אוהב לקום בבוקר ולעבוד בו. יכול להיות שכמה מכן/ם יחשבו שאני משתפך ומתבכיין (אני מקווה שאורית & שגב לא תקטול אותי
) אבל לי זה לא מפריע רק רציתי להוציא לכם קצת משהו מאחורי הקלעים אבל אל דאגה קשה יש רק בלחם והתקופה תחלוף ותעבור לה. תודה שהקשבתן/ם ונשתמע אייל...

limor 2

New member
אייל, כל המשק במיתון ולכן כל

התבכיינות במקום. אבל איו מה לעשות, זה מה יש. כשאין אז אין ואז מנסים לבחור את ספק השירות המשתלם ביותר, וזה אומר הכי טוב לכסף שיש לי. אני בעד החתן שמנסה להשיג את המקסימום בכספו, לפחות הוא מנסה. יש כיום נותני שירות שמודעים לכך שלמרות הרמה הגבוהה שהם נותנים ולא רוצים להורידה, הם ירוויחו פחות כי פשוט יש היום מעט אנשים שיכולים לעמוד במחירים שבהם יכלו לעמוד לפני שנתיים. אם רוצים להמשיך לעבוד אז מורידים מחירים. ככה זה בכל השוק בשעת מיתון, ולמעשה זו משמעות המיתון. אז אל תכעס על החתן כי זו המציאות שלו, ומצדך אל תיקח את זה אישי כזלזול בעבודתך. מציעה בכל זאת לשמור על רמה גבוהה כי אחרת לא רק הכסף יילך אלא גם המוניטין.. שבת שלום

לימור לא כעסתי.

על אותו חתן שמנסה לחסוך ולהתאים את התקציב שלו לאירוע שלו בסך הכל הסברתי לו שלא יצםה לקבל את הציוד היקר ואת העבודה הטובה ביותר במחיר הזול ביותר, והכעס שלי היה על אותו חתן שישב אצלי בפגישה והתווכח איתי על 15$ זה לא מיתון זו חוצפה לדעתי ויכוח של 15$ זה מוגזם את לא חושבת?? ביי בנתיים אייל

dorlim

New member
אייל חביבי ../images/Emo24.gif

אמנם עלויות הציוד של הצלמים הן המגבוהות ביותר שיש לספקים בנושא חתונה (יחד עם DJ והתאורה) וברור שעל איכות משלמים אבל.... כל אחד ואחת מאיתנו מונע ע"י שיקולים אחרים: יש מי שה
הוא הגורם החשוב ביותר בקבלת ההחלטות שלו (כולנו משקללים את העלויות...
) , יש מי שהאיכות היא הגורם החשוב ביותר ויש מי שמונע משיקולים כמו כמה יפות העיניים של נותן השירות.... לנו, לדוגמא, בנושא הבר האקטיבי מאד חשובה רמת האלכוהול (רק תוצרת חוץ!) ולכן אנחנו מוכנים להשקיע בכך יותר... אולי לבחור פחות חשובה איכות התמונות / הוידאו ולכן הוא לא מעוניין להשקיע בכך סכומים גבוהים... נכון שהשוק מוצף (בכל תחום שהוא שקשור בחתונות) במה שאתה מכנה "חאפרים" אבל כמו שאמרנו מקודם, כל אחד והשיקול שלו - יש מי שמעדיפים לשלם מחיר נמוך יותר ולקחת את הסיכון (ואולי הסיכוי...
). לכן, אל תכעס על הבחור, תנסה להבין אותו. מקסימום יתברר שהוא סתם קמצן
(הערה של דורון... שהוא מוסיף ב
) No hard feelings.... לימור ודורון

אני ממש לא כועס על החתן הספציצי../images/Emo8.gif

אני גם לא מכניס את עצמי חלילה לכיסו של אף אחד אבל החתן היקר שרשם את ההודעה (וסליחה שאני לא זוכר את השם) רשם שהוא מחפש צילום דיגיטאלי ועבודה ספונטאנית ומיוחדת וזה ב-800$ רק ניסיתי לומר לו ע"י הסברים של שיקולים עיניניים מסביב שזה כמעט בלתי אפשרי למצוא את הרמה והאיכות שהוא מחפש בתקציב הזה ופשוט הצעתי לו להוריד את הציפיות שלו ואולי לחשוב במונחים אמיתיים לשוק אתם, יודעים כבר בדקתם לא?? בכל מקרה אני מקווה שאף אחד לא נעלב ואני שוב אומר שאני לא כועס על החתן הספציצי שלנו אלא כועס על אלו שאין להם גבולות וחוצפה (זה מישהו שהיה אצלי בפגישה וכאמור התווכח איתי על 15$ אבל זה לא העיניין) אז שוב ביי חמודים ונשתמע בהמשך אייל...

dorlim

New member
אני רוצה להדגיש משהו בעניין...

תראה, אייל - אין חולקין על כך שיש צלמים שמדורגים, מבחינה מקצועית, בטופ. המחיר הוא, כמו כל דבר בחיים, אכן בהתאם. לא כולם יכולים להרשות לעצמם את אותם הצלמים. בל נשכח, שהחתונה,, שהיא בסך הכל הערב הראשון של הזוג יחדיו (מטאפורית, כמובן...). אחרי החתונה, שעולה הון תועפות, והופכת למסחטת כספים בלתי נגמרת, אחרי החתונה עוד מחכה לזוג לקנות גם דירה, ילדים, ריהוט, מטבח, ועוד הוצאות עצומות. מצד שני, כל אחד רוצה, באופן טבעי, שהחתונה שלו תהיה מוצלחת כמה שיותר. אז כל אחד מנסה למצוא את נותן השירות הטוב ביותר שניתן, במסגרת התקציב שלו. ואת זה, מה לעשות, אני אומר מנסיון... המצב הכלכלי היום מחריף את המצב, היות והרבה אנשים לא יכולים להגשים את חלומם במסגרת התקציב שלהם, ואפשר להבין זאת. אין לי ספק, שהעלויות שלכם, כאנשי מקצוע, הן גבוהות. אבל אלו זמנים קשים, בהם צריך לדעת לפעמים גם להתכופף ולהתגמש. אני בטוח שעם קצת מזל ומאמץ, הבחור יוכל למצוא צלם באיכות גבוהה, במחיר סביר יחסית, או צלם באיכות בינונית במחיר שישתלם לו (אם כי לא בסכום שהוא חושב...), דבר נוסף, יכול להיות שאותו חתן עוד לא בדק את השוק, ולא מבין כלל בצילום, ושמע מחברים כל מיני דברים כמו DV, 3200ASA, ועוד כל מיני דברים שאמרו לו שזה טוב (וברור שזה טוב...) אבל יקר, והוא כלל לא מבין את המשמעות של העניין. ודרך אגב, אותו החתן שהתווכח על 15 דולר - זו זכותו!!! זה הכסף שלו, וכמו לכל אחד, גם לו יש את התקציב שלו. אכן נשמע שהוא "חסכן" קצת מעבר לנורמה, אבל במקום לרדת לרמה שלו ולהתווכח, למה לא לוותר לו ולצאת עם הרגשה יותר טובה? והערה לסיום: אין, בכל מה שאמרתי עד עכשיו, שום הערה לגבי המקצועיות. ולא סתם. הויכוח היחידי בינינו, כך אני רואה זאת, הוא בעניין ההוצאות הכספיות, ותו לא. השורה התחתונה היא, בעיניי, שיש אנשים שמוכנים להוציא סכומי עתק על צילום החתונה באיכות גבוהה, ויש כאלו שמוכנים, להתפשר, או נאלצים לעשות זאת עקב מצבם. סליחה על ההודעה הארוכה והמעיקה...

אני ממש מסכים איתך לחלוטין!!!

הערה אחת לי אליך ולהודעה הנ"ל: כפי שציינתי אני לא נכנס לכיסו של אף אחד (ומקווה שגם ההפך...) בנוגע לאותו חתן "חסכן" הסיפור הוא הרבה יותר מורכב ואין לי רצון לפרסם אותו אבל בשביל הויכוח אותו חסכן ניסה "למצוץ" את טיפת הדם האחרונה ומתח את הגבולות עד קצה היכולת, אם מלחתחילה הייתה בעיה של 15$ אז.... אני לא טיפש אבל במקרה הספציפי הזה של "החסכן" יש לו בעיה עמוקה יותר ופשוט לדעתי הוא עבר את פורפורציות הטעם הטוב! חוץ מזה אני ממש מסכים עם כל שאמרת. אז ביי בנתיים ושבוע טוב אייל...

shelycat

New member
דווקא על זה לחסוך?!

כנשואה טרייה ששילמה הרבה יותר ממה שאתה רוצה לשלם למקור אחד (אני לקחתי חבילה שכללה כמעט כל מה שיכולתי לחשוב 2 מצלמות וידאו, 1 סטילס, צלם שליווה אותנו בהכנות, עריכה וקליפים-3, אלבום מעוצב, אלבום כיסים רגיל, תמונות קטנות ממוסגרות להורים, אלבומי מתנה להורים ולסבים-6 ,העתקים של קלטות וידאו לנו ולהורים, כל הנגטיבים סרוקים על CD וגם המקור ובנוסף עותקים על VCD של תקציר החתונה), הרי כבר החלטתם להתחתן ולעשות ארוע ולהוציא כסף אז אולי תקצצו בדברים אחרים הרי זה מה שנשאר, ראיתי דברים זולים יותר מהחבילה שהזמנתי וההבדל הוא מאוד פשוט, צלם פחות מיקצועי עם צוות וציוד פחות מיקצועי יכול להוציא לעיתים תמונות שלא משקפות את המציאות שהיתה למשל להוציא את הכלה שמנה יותר (והרי אף כלה לא רוצה להיות שמנה) או שהצבעים לא יהיו נאמנים למציאות. בנוסף אתם יכולים לא לקחת אלבום "מעוצב" ובזה לקצץ (למרות שזה כיף לא נורמלי) ואם החתונה קטנה אז פשוט לקחת צוות קטן יותר. אבל כשמקצצים במחיר אתה יכול לגלות שבשעה מסוימת הצלמים מחליטים שזהו מבחינתם נגמר הארוע (וכבר קרה) ואז צריך להתחייב במקום לשלם להם יותר. אם אתם כבר רוצים לחסוך למה לא תבקשו מחבר שיסתובב עם מצלמת סטילס פשוטה ועוד אחת עם וידאו כי פשוט חבל לשלם כל כך הרבה (גם 800 דולר הם הרבה כסף) לצלם שלא יספק סחורה יותר טובה מאדם חובבני. ודרך אגב אחרי הארוע כשתיבחרו תמונות תיראו כי תירצו יותר מ-300 תמונות. אצל חברה שלי היו אורחים שהביאו מצלמה דיגיטלית לארוע וצילמו בו, זה יכול אולי להוריד במספר התמונות שתירצו שהצלם יפתח.

יעלי2

New member
לדעתי לא צריך להתנפל. אני מסכימה ש

שכדאי להשקיע בצילום, כי זה מה שנשאר, ויש בכוונתי להוציא קצת יותר מ1200$ לטובת הענין. אבל אם אין לבחור והוא (אולי) לא לחוץ על אומנות אלא על תיעוד. אז יש צלמים שיצלמו אותך בסכום שנקבת. באחת התערוכות אפילו קבלתי הצעת מחיר לוידאו וסטילס ב 850$. אפשרות אחרת היא לוותר על הוידאו (או הסטילס-ואם כבר אז רצוי לוותר על הוידאו) ולקחת צלם בן _ונה שיעלה לך 700$ וישאיר תוצאות מדהימות כולל אלבום מעוצב אם תרצה. אגב ההצעה המשולבת הזולה, היתה מצלם בראשון לציון, אבל זרקתי את הפלאייר. בהצלחה במה שתבחר ונשמח לעידכונים!

למעלה