"צלמת צבאית" - או שלא.......

Gwoman

New member
"צלמת צבאית" - או שלא.......

אני לא בטוחה אם זה נכון כל כך להביא את העניין לפורום הזה כי רוב ההודעות כאן הן בנושא עריכה, אבל זה מופנה ליוצרים הצעירים שבינינו וכמובן שכולם יכולים להביע את דעתם מעצם היות המקום הזה "פורום". טוב אז זה העניין: אני סיימתי תיכון זה מכבר (ברוך השם...) ובגלל העובדה שאני חייה, נושמת חולמת קולנוע חשבתי שמן הראוי שאני אנסה להתקבל ליחידת הסרטה בצה"ל. בכל מקרה, דפקו אותי עם הבירוקרטיה של הקורות חיים, אבל זה עניין אחר.... העניין המרכזי הוא שבמהלך הזמן הבנתי ממהלכי הדברים כי אין כזה תפקיד בצבא "צלמת צבאית" אלא רק "צלם צבאי"... החוצפה!!!!!!!!!
מה זה צריך להיות?!?!?!?! אני מבינה שלפעמים זה מסוכן (במידה ומשבצים אותך ביחידה לוחמת) וצריך לפעמים כושר פיזי לסחוב דברים אבל אני חושבת שזו אפלייה מזעזעת! באמת. ממש התאכזבתי כשהבנתי את האמת האיומה... זה לא פייר....אפילו לוחמות יש אבל צלמות צבאיות - לא. קיצור - התאכזבתי קשות. עדיין מאוכזבת. בסדר, לא נורא. עכשיו במקום שתהיה לי 0 מוטיבציה תהיה לי 1-...
(ותסלחו לי על הנימה המתוסכלת....)

GGOODD

New member
אמממ...

קודם כל, אני לא ידעתי שזה ככה מבחינת יחידת ההסרטה אני שכמוך נושם שואף ואוכל קולנוע כל חיי עשיתי הכל בשביל להגיע למיונים של יחידת ההסרטה ו... הגעתי, אבל במיונים שאני הייתי בהם אני כן ראיתי בנות שם, אני מבין שזה לא לתפקיד צילום אך יכלת להתעקש לפי דעתי על תפקיד כלשהו בהפקת וידאו... אבל אולי עכשיו זה קצת מאוחר. מבחינת יחידת ההסרטה של דובר צה"ל אני יודע שכבר עשו את המיונים אך, אל תתייאשי, יש עוד לפחות 6-7 יחידות הסרטה נוספות... אני מציע לך תקחי קורות חיים ותוסיפי על היותך צלמת נגיד, מפיקה או עורכת... ואז הסיכויים שלך גבוהים יותר! אני ממש מקווה בשבילך שתתקבלי ואם את צריכה עוד עזרה, תפני אליי במסרים.. ולגבי המיונים של יחידת ההסרטה שהייתי בהם, עוד לא קיבלתי תשובה אני אמור לקבל בימים הקרובים...

GaLi17

New member
אם אנחנו כבר בנושא..

יש לי כמה שאלות... לי יש עוש שנה עד לצבא ואני מאוד מאוד מאוד רוצה לעשות משהו בתחום הקולנוע בצבא אבל אני לא ממש יודעת איזה אפשרויות יש לי ואיפה. הדבר היחיד ששמעתי עליו זו יחידת ההסרטה וזה נשמע כאילו כל מה שצריכים שם זה צלמים ואני לא ממש רוצה להיות צלמת. אז בבקשה מישהו יכול להגיד לי אפילו על רגל אחת קצת לקראת מה אני הולכת ולמה לצפות. תודה!! ולגבי מה שענת אמרה, אני מסכימה!!! כולם צריכים להתחיל להבין שגם בנות עוסקות בתחום בין אם הם אוהבים את זה ואם לא.

יש מלא תפקידים חוץ מצילום בצבא!

יש בצבא מספר יחידות שמתפקדות ממש כמו אולפן הפקה. מקבלים שם חיילים וחיילות לכל התפקידים שיש: צילום, הקלטת סאונד, עריכה, הפקה... לגבי החשוב מכל - בימוי, לפי מה שאני יודע בהרבה מקרים מביאים במאים מקצועיים מבחוץ, אבל עקרונית נראה לי שמחפשים חיילים גם בשביל זה.

MaSTeRLou

New member
באמת יש עוד יחידות הפק וידאו בחילות

שונים.. אני למשל בשבוע הקרוב אגיע לפגישת הכרות בחיל הים, אנסה את מזלי שם. אם מישהו מעוניין בפרטים, במהלך שבוע הבא אני אוכל לעדכן יותר.

SCaToPHaG

New member
זה פשוט לא נכון

במהלך שירותי הצבאי יצא לי להתקל בכמה וכמה *צלמות* צבאיות. (אני לא יודע באיזו מסגרת או יחידה כולן שירתו, אבל שתיים היו ב"במחנה" ועוד אחת ביחידה מסווגת)

matty

New member
יש די הרבה צלמות צבאיות

בכל לשכת דובר, למשל אצל ראש אכ"א. אבל מדובר בצלמות סטילס, ואני מניח שאת מתכוונת לוידאו.

למעלה