צ'לסי וורנר- תסמונת דאון.

נעממהה

New member
צ'לסי וורנר- תסמונת דאון.

http://www.youtube.com/watch?v=mbwpGsgeJYk מדהים, לא? עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי דיון על זה, אז החלטתי לשתף. הייתה לכם פעם ילדה כזו בחוגים? איך היה לאמן אותה/להתעמל איתה? מה דעתכם על כל העסק בכלל?

אמא לה3

New member
נגעת באחת הנק' החשובות בחיי

גיסתי המקסימה והאהובה היא בחורה עם תסמונת דאון (כיום בת 22) כשהיתה כבת 11 הייתי נוהגת לצרף אותה אלי לכל אימון בכל מקום שבו עבדתי - כל השבוע, היא נסעה איתי להרצליה, תל-אביב, ראש העיין ובכלל לכל מקום. באימונים היא היתה לוקחת חלק פעיל והיתהעושה בדיוק את מה שכל הבנות עשו, בלי ויתורים ובלי הנחות, קרקע,קורה, מקבילים וקפיצות. העבודה איתה היתה מעין שליחות, היה חשוב מאוד שהיא תעסוק בפעילות גופנית ואני לא רואה במה התעמלות מכשירים שונה. כשצריך היא פחדה כמו כל ילדה וכשהצליחה היא היתה מאושרת. לימים בעיקבות העבודה איתה עבדתי במשך שנה בחוג התעמלות קרקע בבית ספר לחינוך מיוחד שם היו לי בקב' ילדות/נערות נוספות עם ת.ד ועוד מיני לקויות. אין ספק שזה מאתגר במיוחד. לאחר כשנה היא ביקשה לעזוב שכן הנסיעות היומיומיות מחוץ לעיר לשעות כל כך רבות הקשו עליה..חבל...היום היא מוצאת את הכייף בלקיחת חלק בחוגי אירובי, זומבה ופילאטיס וחוגי אומנות שונים...היא בחורה נהדרת! (אגב, החוגים הם לנערות "רגילות" לחלוטין שמקבלות אותה כל כך יפה ובעדינות, גם המדריכות) עצה שלי אישית למדריכים המתלבטים אם לשתף ילדים בעלי צרכים מיוחדים כמו ת.ד. - צריך אישיות מאד מתאימה, הדרך לא פשוטה אם כי מאתגרת במיוחד וכמו כן חשוב לראות בשיתוף כזה "שליחות", היכולת לתת את כל מה שההתעמלות בשבילנו עבור מישהו אחר ומיוחד.

orelushg

New member
באמת מדהים!!!!

ממש יפה ששומעים בסרטון הזה ובעוד נוספים שמעודדים אותה כמו כל אחת, ושעצובים ומעודדים אותה כשהיא נופלת. זה ממש יפה לראות ולשמוע את זה... וכרמית- וואו איזה יופי שבאמת עשית אתזה!!!!!
זה ממש לא קל, ודורש תשומת לב ויחס, אבל זה באמת חשוב. הבנות והבנים עם התסמונת דאון בתכלס הם ילדים כמונו, רק עם משו קטן שהוא לא כמו אצלנו. צריך לתת להם את ההרגשה שהם כמונו, ומה ששונה אצלם רק מייחד אותם לטובה ולא לרעה...
שיהיה לצ'לסי המון בהצלחה היא נראית ממש מותק!!!!!

אמא לה3

New member
אוראלי תודה!

אבל אני לא מסכימה עם המשפט "הבנות והבנים עם התסמונת דאון בתכלס הם ילדים כמונו, רק עם משו קטן שהוא לא כמו אצלנו" הם לא כמונו, הם ילדים/נערים/בוגרים שונים. הדבר הנכון הוא לקבל ולהבין את השונות. לא לפחד ממנה ולא להרתע ממנה. ה"משהו הקטן" הוא לא קטן בכלל, זוהי לקות עם מאפיינים מאוד מוגדרים, אם כי הלוקים בה יכולים להגיע להשגים מרשימים ביותר בהתאם לדרגת הלקות. גם פיסית וגם מנטלית.

orelushg

New member
זה לא בדיוק מה שהתכוונתי...

קצת היה לי קשה להגדיר נכון את מה שרציתי להגיד.. מבחינת שילוב של ילדים כאלה בחברה "רגילה" עם ילדים "רגילים",צריך לתת הרגשה כזאת שהם בדיוק כמונו כדי שהילדים "הרגילים" יקבלו אותם כשווה אל שווה, ולא יתייחסו אליהפ בצורה לא כ"כ יפה וכו'... לא התכוונתי שבאמת הם בדיוק כמונו, כי הם לא ממש, רק פשוט היה לי קשה להסביר את זה.. מקווה שעכשיו הבנת, ואם לא נאי אנסה שוב
חחח..

דווקא בגלל זה

אני מסכימה איתך שבעלי ת.ד שונים מאוד, ומי כמוך יודע זאת. דווקא בגלל זה אני לא מבינה למה לבוא אליהם בדרישות כמו לכל אחד אחר, ללא שום הנחות, כפי שכתבת. לא התנסיתי מעולם באימון התעמלות של ילדים עם ת.ד, למרות שפעם השתתפתי בארגון והפעלה של יום ספורט לבעלי ת.ד, לימדתי במשך שנה חנ"ג בכיתות טיפוליות של ילדים עם לקויות שכליות כאלו ואחרות, וכן פעם היה לי תלמיד עם ת.ד קשה מאוד בכיתה רגילה, אותו היה לי מאוד קשה לשלב בשיעורים. אבל נראה לי שדווקא בגלל השוני, הייתי בונה לילדים עם ת.ד תוכניות אימונים שונה משל שאר הילדים ולא מאמנת אותם כמו כולם. למשל הייתי מקדישה זמן רב יותר ללימוד ולרכישה של אלמנטים והחזקת גוף, בונה תרגילי קרקע/קורה/מופעים קלים יותר קואודינטיבית, פשוטים יותר או איטיים יותר, משקיעה יותר זמן בתרגול חלקים מתוך מיומנות לפני שאני עוברת למיומנות השלמה על המכשיר, מפשטת את ההסברים שלי, נותנת יותר סבלנות ועוד.

אמא לה3

New member
נכון ולא נכון

נכון שהם שונים..בהרבה הרבה מובנים אבל מבחינה גופנית לרובם אין יותר מדי בעיות..כמובן שאי אפשר לעשות הכללות בכלל בכלל..בכל מקרה, העבודה עם הבנות האלו היא עבודה כמו עם ילדות רגילות ברמת מתחילות בהתעמלות, אני הצלחתי ללמד אותן גילגולים לפנים ולאחור, עמידות ידיים ואפילו גלגלונים..(אימון של שעה פעם בשבוע)...אבל נתתי להן התנסויות בעבודה עם קפצית וספסלים, שוב, עבודה ברמה הבסיסית ביותר, אימון כמו כל אימון שהייתי מעבירה לילדות ללא לקות זו. ולזו היתה כוונתי בעבודה ללא הנחות. והסברים מפורטים או פשוטים אני עובדת כך גם עם ילדות רגילות ברמה התחלתית..רק צריך הרבה אהבה והרבה סבלנות

למעלה