צמאה נפשי לרוח בליבי!

צמאה נפשי לרוח בליבי!

אני בחור בן 19 גדלתי למשפחה חרדית. כיום אני נחשב כחוזר בשאלה. קרי, לא מאמין באלוהים. בתקופה האחרונה כשאני יושב עם עצמי, ומחפש משמעות לחיי קשה לי להתחמק מהאופציה של לקטוע במכוון את חיי. אסביר: כשאין לי סיבה לחיות, כשאין לי סיבה בשביל לחיות, וכשאני נקלע למצבים קשים אזי אני מאבד לרגע את הרצון הטבעי לחיות. ובשונה מהמאמין אין לי את אלוהים כתרופת הרגעה. המחשבות המתמוצתות למדי חולפות לי בראש באופן יומי ותמידי. שואל את עצמי, האם עדיף לשקר את האני שלי ולהאמין בבורא עולם? או שמא אלך עם האני שלי על גופתי המתה. נקלעתי באופן מקרי לפורום הזה, ראיתי המון רגש ומשו מרגיע, הדבר הזה הוביל אותי לחשוב המון. והנה אני פה עם הודעה משלי. הידע שלי על הנצרות הוא לא גדול, סביר להניח שאם יתפתח פה דיון זה יורגש, על כך אתנצל מראש. אז כמה שאלות: אני כאדם שנולד לעם היהודי שאגב כאתאיסט איני מיחס חשיבות לנ``ל מדוע שהאמין לאדם אחד שחלם חלום או איך שלא תגדירו אתזה? כמובן שאני מדבר באופן תאורתי. ולפני הכל איך אוכל להאמין באלוהים מבחינה שכלית, בלי עירוב הרגשות? דבר נוסף שחרה לי כשקראתי מעט על הנצרות בראשית דרכה, היא הכוחניות שבהשרשת הדת הנוצרית.

1ysrat

New member
../images/Emo24.gif תצפה בסרטון האהבה!!

מה אני אומר לך בשלב הזה קרא בכלל את ברת החדשה כדי לקבל תמונה האהבה חשובה יותר! מין אהבה יוצא האור ! אהבה זה הרגש! אם יש אהבה יש תורה ! זה נוצרות לאומת היהדות יש תורה אין האהבה ויש אנשים שחיים כמו רובוטים בהצלחה

ישוע הוא הדרך האמת והחיים

תצא מהתבניות שהגדירו לך בחיים שלך לגבי אלוהים, תשכח מכל הדתות, הזרמים, כי אלה הם מעשי אדם בלבד. אמת יש רק אחת, ואם אתה חפץ בה אתה תמצא אותה, בטוח. והאמת תתן לך אור, משמעות, שלום, חיים אמיתיים באמת. למנהלי הפורום הגיע הזמן שתשנו את שם הפורום. באמת אנשים מגיעים לפה חושבים מדובר על נצרות, ישוע אמור להיות חרוט על הדגל שלנו לא דת! אין לי בעיות עם הדת עצמה אלא שפשוט הדעות הקדומות קודמות לה ומרחיקות אנשים.

תראה

האמת שלך הובילה אותך לרצון לשים קץ לחייך, במקומך הייתי מפקפק באמת הזו ומחפש את האמת אצל האחד, אלוהים. כמוך יש, היו ויהיו לצערי המון עם אמת משלהם, רק לאחד התשובות והאמת וזה לאלוהים. קרא את התנ"ך, את הברית החדשה והכי חשוב תתפלל לאלוהים שיגלה לך את האמת היחידה, התפלל אליו במילים שלך, ספר לו על תחושותייך... יותר מזה אין לי מה להציע לך. יום טוב. :)

אם היתה לי האמת,

לא הייתי כאן. אני מחפש את האמת האישית שלי. מהתגובה שלך ומדיפדוף בפורום ראיתי שלך ולכם אין באמת הרבה מה להציע. אותו טקסט חוזר על עצמו, תתפלל/דבר אליו/תרגיש אותו. ואני לעזאזל שואל למי?? למי אתפלל?? לדמות שאתה מאמין בו ולא יכול לספק אותי בתשובות?

אז אני שוב יאמר

תקרא את הברית החדשה והתנ"ך, ותפנה לאלוהים לתשובות, כן תתפלל, אל תשלול את אלוהים.. אם אתה לא מאמין בו אני לא חושב שאנשי הפורום יכולים לעזור לך במשהו.. מישהיא נתנה פה לינק מקודם של הצעה לאיך להתפלל אם אינך מאמין, יכול להתאים אני חושב, עם המילים שלך כמובן ואיך שאתה רוצה.. http://www.empty-tomb.co.il/hassaot/display.php

אני

קראתי את התנ``ך והברית החדשה. לא חושב שמשם יגיע הישועה. ואני לא חושב שלאדם מאמין התפילה לקבלת תשובות תועיל, לו יישב בחוסר מעש בתקוה שאולי גם לו כמו לישו תהיה התגלות אלוהית. מגוחך בעיניי.

אם אתה לא מאמין באלוהים

ולא מאמין בתפילה ולא מאמין בישוע ולא מאמין בתנך ובברית החדשה אני לא חושב שאף אחד מהפורום הזה יוכל לשנות אותך או לעזור לך במה שאתה מחפש

אבל אתפלל למענך

הישועה שלך היא רק דרכו, בין אם אתה מאמין או לא רק דרכו אפשר להוושע, ולצאת לדרך חיים חדשה, ניצחית ומלאה באהבה!

מעבר לכך, אם תשובות שניתנות לך כאן הן עבורך

"בלא בלא בלא"!! אז בשביל מה לטרוח ולשאול אותנו!!

אולי

כי אני מחפש את התשובה הכי חשובה ומשמעותית בחיי והבנאדם משטה בי במשחקי מילים.

סלח לי אבל זה גובל בחוצפה מיצדך

שאלת מדוע להאמין, שכלית רגשית או לא יודע מה.. אני אמרתי ואומר לך כי זו האמת היחידה ואמרתי לך שהיא אצל אלוהים, בישוע המשיח הצעתי לך לקרוא את הברית החדשה והתנך והכי חשוב הצעתי לך להתפלל אליו ולבקש ממנו שללת את הכל! נעלת את הדלת לאלוהים.. אין לי עוד מה להציע לך, צר לי...

ורק תדע לך! וזה חשוב

אתה לא תגיע לתשובות תחת בסיס של הוכחת פסוק או ויכוח עם אדם אחד, או אפילו נס אלא רק אם קודם כל תהיה כילד, תפתח את הלב שלך ותתן לאלוהים להכנס אם תשלול על ההתחלה את אלוהים ותראה בו ובתפילה אליו כדבר מגוחך לצערי לא תתקדם, אתה לא יכול לנעול את הדלת לאלוהים ולצפות בו זמנית שהוא יגרום לך להאמין בו ושהוא יכנס לחייך תן לו את השליטה בחייך, תן לו את החייך, תבחר לבטוח בו ולא בעצמך, תבחר בחיים ולא במוות. בהצלחה.

אם לטעמך זה "שטיות" ו "משחקי מילים", אז צר לי

אין מה להוסיף מעבר לכך!! זאת האמת. מקווה שרוח הקודש יפתח את ליבך ואת עיניך בכדי שתוכל להבין ולראות את אותה אמת בדבריו של חברינו בפורום, ובספרי הקודש שקראת.

ד ר א ל

New member
קראת את התנ"ך מהתחלה ועד הסוף? לפחות משהו

שאני לא עשיתי עדיין (פעם התחלתי מהתחלה ו.. הגעתי עד שאול בן קיש וסיפור האתונות). בניגוד לרוב חברי הפורום, אני לא רואה עצמי אדם מאמין, ולא אדם שיש לו את האמת ביד. אך מצד שני, אני נכסף להיות איש מאמין. את האמונה שבידי - שישוע מנצרת הוא אלהים שהתאנש ולבש בשר להדריכנו אל האמת - קיבלתי מקריאה בספרים מסויימים. אך אמונה בישוע לא תושיע - זאת דעתי. לא זה ו לא קיום המצוות אצל הדתיים. מה כן יושיע? משהו שאני מתקשה להגיע אליו (מה הפלא, כל האנושות למעט בודדים מתקשה, אם בכלל מנסה) והוא - לדבוק בערכים. כלומר: לא לשקר, לא לנאוף, לא לרדוף בצע כסף. אדם העושה זאת, וגם לא מתלונן, ובוטח באלהים? גדול מכל מי שלא יהיה, ולו זה יהיה הרב הראשי או האפיפיור. ואם אתה בטוח שאינך משקר, לא נואף ולא רודף בצע כסף? כנראה שהאמת ממך מהלאה וקיימת רמיה עצמית לא פשוטה. פירסמתי בעבר שני פסוקים מספרה של ג'וליאן מנורוויץ' (התגלות האהבה האלהית), שמסכמים פחות או יותר איך מגיעים לאמת, לאושר המוחלט. אם יעניין אביא אותם שוב. סיכום הפסוקים: "מת לעולם - חי לאלהים".

אם באמת צמאה נפשך!

האמונה בבורא עולם היא הדבר הטוב ביותר שאי פעם קרה לי. לא רק שאני מאמין שהוא קיים אני יודע! אני יודע שהוא חי, כיוון שכל יום הוא נותן לי בחסדו להכיר אותו ואת אהבתו יותר ויותר. אלהים באמת אוהב אותך, ורוצה שאתה תדע מי הוא, ומי אתה בעיינך. אני ראיתי מעט מהסרטון ש ysrat הציעה, ממש טוב ונכון(ממה שראיתי). אבל שוב כפי שאחרים כתבו לך, תפנה אליו, במילים שלך, אל תשלה את עצמך ואל תכנס למחשבות של עצמך, אלא תדבר אליו ותשאל אותו, שאם הוא קיים, שהוא יראה לך ושיתן לך התגלות. רק כך אפשר לדעת אם אלהים באמת קיים או לא. אם אלהים קיים הוא יראה לך ויתגלה אליך. לשאלותיך, אני לא הבנתי את השאלה הראשונה, על האדם שחלם איזה חלום....? לגבי שאלתך השנייה, באלהים לא מאמין בשכל, לא ניתן להבין את אלהים בשכלנו, כיוון שאנחנו מוגבלים בשכלנו. האמונה היא ברוחנו ששוכנת בנו. אנחנו נבראנו - גוף, נפש ורוח. האמונה היא ברוחנו ולא בשכלנו או ברגשותנו (שכלנו ורגשותנו שייכים לתחום של הנפש). האמונה המשיחית בראשית דרכה, הייתה אמונה נרדפת. כלומר כל מי שהאמין בישוע המשיח במאות הראשונות לספירה נרדף עד עינויים ומוות. לאחר שקונסטנטין במאה הרביעית לספירה החליט שהאימפריה שלו תהייה בעלת האמונה המשיחית הגלגל התהפך, הדת הנוצרית נולדה וכל מי שהיה תחת האימפריה הרומית/ביזנטית היה יכול להכנס לאמונה מבלי שהיה מאמין באמת בישוע המשיח. בקיצור, הדת הנוצרית ייצרה מצב שבו אנשים יכולים להכריז שהם מאמינים מבלי שהם יאמינו כלל. האמונה בישוע מלכתחילה, היא אמונה ברוח, ומבוססת על התגלות ברוח הקודש ודבר ה'. אתה קורא תשובות דומות מאנשים שונים, מהסיבה הפשוטה שישנה אמת אחת ולכן ישנה תשובה אחת, שאותה אתה תשמע שוב ושוב עד שיקרא אחד מהשניים, תקבל את האמונה או תצא נגדה. הבחירה שלך, ולאף אדם אין את היכולת והאפשרות לגרום לך להחליט. לכל אחד מאיתנו ניתן החופש לבחור ולהחליט אם ללכת בדרך החושך והמוות, או בדרך האור והחיים.

למעלה