צמחונות, התעמלות ומשפחה

BrownEyedGirl

New member
צמחונות, התעמלות ומשפחה

היי אני עידית, חדשה פה. מגיל 13 רציתי להיות צמחונית מטעמי אידאולוגיה. כמובן שההורים לא הסכימו ולא רצו לשמוע בטענה שאני עוד צריכה לגדול (מסתבר שנשארתי קטנה למרות הבשר) אז ויתרתי זמנית ולא נטשתי את הרעיון והמצפון. היום אני בת 17.5, אחרי דיאטה קלה ומתעמלת קבוע, מה שדורש ממני 32 גרם חלבון ביום ואיכותי, משמע מהחי. אני לא רוצה לאכול בשר, בטח שלא דגים (הגעילו אותי מגיל 0). השאלה שלי היא האם יהיה אפשרי לשלב תפריט צמחוני ודיאטטי עם צמחונות? ושאלה נוספת, איך מעבירים את הבית לתפריט צמחוני? אמא שלי שונאת טופו ואבא טוען שהאחים הקטנים לא צריכים להיות בעונש בגלל אורח החיים שאני מנהלת. מה עושים? תודה מראש.

Gal-Mo0D

New member
בוודאי שאפשר!

לפני שאלון יספיק לקפוץ על ההודעה הזאת ולרוץ שוב במעגלים
, אני אסביר לך קצת על אורח חיים צמחוני עם בית טורף-בשר. אצלי בבית, אני היחיד ("המטורף" - לפי דעתם) שלא אוכל גוויות נוטפות שומן, הורמונים, כולסטרול ואנטיביוטיקה בכל ארוחה. אז כן, בהתחלה ההורים חשבו שזה חלק מתהליך ההתבגרות (כמובן שהורים אחרים הסכימו עם זה) וכשעברו שישה חודשים, הם התחילו להיות מודאגים - משמע, בדיקות דם, תחנונים להכנסת שניצל לפה שלי ועד שקרים בנוגע לביצי חופש. כשהם התחילו להבין מה עומד מאחורי האידיאולוגיה הזאת (שימוש בסרטים של אנונימוס הוכחו כאפקטיביים במקרה שלי) הם כבר הפסיקו להציק לי ועכשיו הם די בסדר. אבל עדיין אף אחד מהם לא מסכים לעבור לצמחונות (או אפילו לביצי חופש!). אבא שלי הוא הבנאדם הכי רציונלי וחסר רגש שבעולם - הוא אמר שאם היה כשר לאכול חתולים הוא היה אוכל את שלנו! אמא שלי לעומת זאת, היא מסוג האנשים שאם היא לא רואה שמתרחשת זוועה- אז היא לא מתרחשת. ההצעה הכי טובה שלי היא להתחיל לקרוא מאמרים בנוגע לתזונה (יש כאן בפורום!), לקנות ספרים על הנושא, סרטים, פליירים ולהתחיל לפעול. כשההורים יבינו שאת רצינית בנושא (אם את רצינית), המצב ישתפר. תסתכלי עליי, שבעה חודשים וכלום לא זז!
אז תתעודדי... מקווה שעזרתי.

guruyaya

New member
ברוכה הבאה, ושמישהו ייתן לה פרח

ניתן לשלב תפריט צמחוני ודיאטטי עם צמחונות. למעשה, ניתן לשלב אפילו תפריט משמין עם צמחונות. בזה - קטונתי מלהבין, ומה שלא יהיה לגבי תשובות בפורום - תזונאי יעזור יותר. לשאלתך השניה, אני מניח שתיאלצי לוותר על העברת הבית לצמחונות. מעבר לויכוחים, ספק אם זה ישיג לך משהו. את חייבת להבין שהאמירה שאת אומרת להם - 40 שנה, אתם רצחתם, עיניתם ושיעבדתם. האם יש סכוי שהם ישנו את דעתם, בגלל צוציקית? אני רואה, מצד שני, את זכותך המלאה לנסות להשפיע על אחייך. בצורה כזו, לפחות דור העתיד יעשה את מה שההורים נמנעו ממנו.

דורון ק

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo13.gif

ובקשר לשאלותייך: כן-בהחלט ניתן לקיים תפריט מוגבל בקלוריות וצמחוני. השאלה כמובן זה עד כמה מוגבל(נכון לכל סוג תזונה)? הנתון של 32 גרם חלבון למי שעוסקת בספורט(לא ציינת משקל) נראה על פניו דל מידי אבל אני בכל מקרה לא בטוח שזאת אכן צריכתך הממשית? חלבון איכותי נמצא בשפע בצמחים.איכותו של חלבון הסויה למשל גבוהה מזה של הבשר ואם את אוכלת ביצים ומוצרי חלב אזי שגם מוצרים אלו מספקים חלבון איכותי.ובעצם כל מאכל מכיל כמות חלבון מסוימת. ולא הייתי ממליץ לך לנסות "לצמחן" את האנשים סביבך במידה והם לא מעוניינים-כמובן שבמידה והם רוצים ומעוניינים להקשיב ולשמוע אז הסיפור שונה אבל בעיקרון נראה לי שכמו שאת מצפה בוודאי מהם ש"לא יכנסו לך לצלחת" אז צריך לכבד אותם על אף בחירת תזונתם.

BrownEyedGirl

New member
תגובה

32 גרם הם חישוב של 0.8 גר´ לכל ק"ג ממשקל הגוף. נתון יבש. תודה על ההמלצה :)

vegan

New member
חלבון איכותי לא משמע ו מהחי

אין זה נכון שחלבון מהחי הוא איכותי יותר. גוף האדם אינו משתמש בחלבון מהחי כמו שהוא, אלא מפרקו לחומצות אמינו ומרכיב מהן את החלבונים הדרושים לו. כל חומצות האמינו הדרושות לאדם, קיימות גם בצומח. חלבון מהחי יעיל מעט יותר (עד 10%) בספיגתו בשל היחס בין חומצות האמינו והעדר סיבים תזונתיים. אין הדבר מהווה ייתרון מכיוון שסיבים תזונתיים חיוניים לתזונה ומשום שלרוב תזונה מהחי כרוכה בעודף גדול ולא בריא של חלבון. בישראל אדם צורך בממוצע יותר מפי שניים מהכמות המומלצת של חלבון. תזונה מאוזנת מהצומח הכוללת דגנים מלאים(אורזמלא, מוצרים מקמח מלא, דוחן, קוואקר) וזרעים (שומשום/טחינה/חלבה, דלעת, חמניות) מצד אחד וקטניות (שעועית, חומוס, עדשים, אפונה, סויה) מצד שני מספקת את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף. למידע נוסף על חלבון כנסי לקישור.

Black dog

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה!

ולפי המסורת קבלי
ואפילו
בכל מקרה על השאלות קבלת ותקבלי תשובות . תהני בפורום !

אנה מנה

New member
אפשרי ויותר בריא!

אני כמוך צמחונית ומתעמלת ודרוש לי חלבון, אך אין לי כל בעיה, אז תסתכלי על תשובתי בתחילת העמוד ל- "shabluly" שם פירטטי הכל, ואין לי כח לחזור על זה. אני רק אוסיף שככל שהתפריט יותר מלא בכל מני סוגים של מרכיבים (דגנים מלאים, קטניות, ביצים וגבינות, ירקות מבושלים וחיים, זרעים ואגוזים) כך הוא פחות משמין, כי הגוף מסופק מכמות קטנה ומזינה, כך שהוא לא רעב כל הזמן לאוכל. (המלצה: תאכלי הרבה חומוס)

עידית?

דבר ראשון ברוכה הבאה דבר שני... ודבר שני את לא במקרה מאריאל נכון? הילה הקולית

lifegirl

New member
הדרך הכי טובה לצמחן אותם-

היא לא לנסות לצמחן אותם... מה הכוונה? צמחונות שתבוא בכפייה- לא תתקבל. אפאחד לא אוהב שמכריחים אותו. וזה עלול גם לגרום ליחסית עכורים בבית (ואז הצמחונות בכלל תעלה אסוסיאציות רעות...) אבל ישנן דרכים להקטין את צריכת הבשר בבית, ואולי אפילו להביא לצמחונות ממש: * להיות צמחונית. לא לבקש מהם להיות צמחוניים, פשוט להיות צמחונית בעצמך. פתאום הם יראו שזה לא קשה, שיש מה לאכול... אם מישהו מהם אי-פעם חשב על צמחונות אבל הניח שזה קשה/לא בריא/פיכסה איכסה- זה עשוי לשכנע אותו. * להיות צמחונית. אם האחים הקטנים שלך רואים בך דוגמא- הם עלולים לאמץ את המודל הצמחוני שלך... גם אם לא לחלוטין, הגיוני שיתרחש תהליך של צמצום-צריכה. (עם האח הפרטי שלי זה לא עבד, אבל אני מכירה אחים קטנים שאיתם דווקא כן. חלקם אפילו נמצאים בפורום). * להיות צמחונית. להביא הביתה מאכלים טעימים, שונים ומגוונים. כשהתבשיל שתכיני יהיה טעים גם להם- הם יאכלו אותו ולא את השניצל... צמצום צריכה, כבר אמרנו? * להיות צמחונית. המשפחה שלך תתחשב בך (בעיקר אם את תתחשבי בהם)- ינסו להכין אוכל שגם את יכולה לאכול. פסטה בלי בשר, לדוגמא. ואם כבר יש פסטה- גם השאר יאכלו ממנה... בהצלחה.

TimBuck2

New member
המצב בביתית הקט

אני הייתי הצמחונית היחידה בבית עד לא מזמן, וההשפעות על התפריט היו פעוטות. אימא שלי תמיד דאגה שיהיה לי מה לאכול בארוחות משפחתיות, אבל אחרי הכל, אין אף ארוחה שהיא על טהרת הבשר בלבד. למרות זאת, לעיתים היא מכינה לי ארוחה קטנה ונפרדת, כי אני מיוחדת
. אני לא מנסה לצמחן אף-אחד. כל עוד אין לי גוויות בקיבה אני מאושרת. אני לפעמים זורקת איזו הבאת גועל או נכנסת לוויכוח מריר עם אחי, מעריץ הבשר הנלהב. אבל מעולם לא כפיתי את אורח החיים שלי על שאר בני המשפחה, כפי שאינני רוצה שהם יכפו את אורח חייהם עלי. אבל---- אתמול הלכנו למסעדה ואימא שלי הזמינה לעצמה דג. הדג, כמו בכל מסעדה המכבדת את עצמה, הגיע עם ראשו המסכן, והוא המשיך להסתכל בי בהבעה מעוררת רחמים שחזקה יותר ממוות. הדבר כנראה גם השפיע על אחי הקטן (יותר קטן, לא זה של הוויכוחים) והלה טען שמהיום (כלומר, מאתמול) הוא צמחוני! אכן אכן הישג. כיוון שהוא קטן, וחובב אוכל מושבע, ניסיתי לגרום לו לראות עד כמה שזה לא הכי קל, ועד כמה זה דורש מאמץ קל ו-ויתור. ודאגתי, כמו אחות טובה לומר לו שזה בסדר אם הוא ירצה לאכול בשר מדי פעם. אבל אחי (שיבורך) נראה נחוש בהחלטתו והוא שרד את היום מבלי להכניס ולו חתיכת גופה קטנה לפיו. הידד! לסיכום- גם חוסר פעולה היא פעולה, ולפעמים, פעולה מוצלחת למדי.

chatul

New member
אפשר בקלות לנהל אורח חיים צמחוני

אני באופן אישי מאוד אוהב בשר, אבל מה לעשות שהמצפון גובר על בלוטות הטעם, אז מה עושים? אמא שלי טריפולטאית על כל מה שמשתמע מכך לגבי איכות המאכלים וכמות הבשר בהם. מרגע שהפכתי לצמחוני ביקשתי ממנה שתכין לי בצד בדיוק מה שהיא מכינה לשאר המשפחה אבל עם סויה במקום בשר. ברוב המקרים אכן זה מאבד קצת מהאיכות, אבל לא יותר מדי. ויש מקרים שאי אפשר להבדיל (לא אני ניסיתי, כמובן...). אני לא חושב שיש קשר בין בריאות לצמחונות (אם כבר, אז אורח חיים יותר בריא הוא אורח חיים צמחוני בהתחשב בכמות הפעילות הגופנית הממוצעת בעולם המערבי), אני מכיר הרבה צמחוניים ואני בינהם שמרגישים טוב, חיים טוב והכי חשוב, ההרגשה הטובה מגובה בתוצאות בדיקות דם!(כולל B12) ולא, אני לא יוצא מגדרי לאכול תחליפים, למעשה אני אוכל מה שבא לי ולא מכריח את עצמי לאכול כלום. בקיצור, הכל תירוצים. מי שלא אוכל פירות וירקות בצורה מאוזנת, כל הבשר שבעולם לא יעזור לו. אגב, החלבון הטוב ביותר עד כמה שאני יודע לא נמצא בבשר אלא בביצים... אה...ושאלה קטנה...נתקלתם כבר בתופעה שאנשים חושבים צמחוניים אוכלים רק סלט?

למעלה