צמחונות ואומגה 3

kknina

New member
צמחונות ואומגה 3

הי, אני צמחונית (לא אוכלת בשר ודגים) והתחלתי לקחת אומגה 3. הבנתי שהאומגה 3 מקורה בשמן דגים. האם עלי להרגיש רע עם נטילת הכדורים?

זו שאלה קצת בעייתית ../images/Emo13.gif

את לא יכולה לשאול אנשים אחרים שאלה ערכית לגביך - כיצד את צריכה להרגיש כשאת עושה משהו אחד או אחר.

TheFinalCut

New member
פתרון פשוט

כדי להמנע מדילמות רגשיות ומוסריות, פשוט ניתן לקחת אומגה 3 ממקור צמחי. פשתן, למשל, עשיר באומגה 3 שניתן לקבל ע"י שימוש בשמן פשתן או בפשתן טחון (למשל בסלט, או לפחות לגבי הפשתן הטחון - כתוספת לקורנפלקס). מצורפת טבלה עם מקורות צמחיים נוספים לאומגה 3, ואפשר לראות שם שאגוזים מסוימים, קטניות (וספציפית שמני קטניות, למשל שמן סויה) וירקות מכילים כמויות מכובדות של אומגה 3.

queenyfj

New member
אומגה 3 צמחית

אני נוטלת גם בקפסולות וביקשתי בחנות טבע אומגה 3 ממקור צמחי. בבית מרקחת פתחו עלי עיניים גדולות, בבית הטבע ידעו מייד על מה אני מדברת. אני מכירה שני סוגים (שניהם נמכרים, אגב, גם בבתי מרקחת אבל כדאי שתדעי בדיוק מה לבקש
): "אומגין" של אלטמן, מופק מאצות. שמן זרעי פשתן בקפסולות של nuturelife. ולגבי ההרגשה הרעה.. מה שאלפקה כתבה!

אומגין מכיל ג'לטין

ג'לטין=חומר המופק מעצמות פרות ומעורן או מעצמות דגים (בחו"ל משתמשים גם בעצמות חזירים). http://www.anonymous.org.il/nut-gelatin.htm אחרי שחקרתי את הנושא הגעתי למסקנה שרק שמן הוא צמחוני לחלוטין. אני משתמשת בשמן של health from the sun total EFA אבל אני לא בטוחה שיש אותו עדיין בארץ. אפשר לעשות משלוח מרוכז מארה"ב, ניתן למצוא אותו ב-amazon. ברגע שהתחלתי להשתמש בו עבר לי הענן הזה שאפף אותי ואני מרגישה בפוקוס יותר מתמיד. בהצלחה!

ein ani

New member
לכי על זרעי פשתן ושמן קנולה

אף פעם אל תרגישי רע עם עצמך- כי אין חוקים במשחק הזה, את קובעת אותם לאורך הדרך. אם זה נורא חשוב לך אז יש לא מעט אפשרויות לצרוך אומגה 3 שלא ממקור של בעלי חיים אבל צריך ללמוד את הנושא ממש טוב כי במקרים רבים את עלולה לאבד אותו עם שימוש לא נכון בחומרים (כמו לחמם את זרעי הפשתן, או לטחון אותם יותר מחמש דקות לפני האכילה)

למעלה