צמחונות ובריאות

bidurit

New member
צמחונות ובריאות

שלום, אני צמחונית כבר 12-13 שנים. ידוע לי שחסר לי ברזל. כשאני נזכרת, אני לוקחת תוספים. אך בדרך כלל אני שוכחת. רציתי לשאול אם יש פתרונות אחרים, אני יודעת שיש מאכלים שאני אמורה לאכול ואני משתדלת כמה שיותר לאכול אותם אבל לפעמים לא יוצא. התוצאה- אני מרגישה חולשה ועייפות יתר על המידה, גם כשאני קמה בבוקר ואמורה להתחיל את היום, בא לי פשוט לחזור לישון. אשמח לכל עצה שהיא. תודה!

d a p h n a

New member
להבנתי אם יש לך חוסר מאובחן בברזל

כדאי קודם כל להשלים אותו באמצעות תוספים, ואז לנסות לשמור עליו באמצעות הקפדה על אכילה נכונה. כדי לזכור לקחת את התוספים, כדאי לקחת אותם כל יום באותה השעה (או באותו שלב ביום), לשים אותם במקום שבו את בטוח תראי אותם (למשל ליד המיטה, או במטבח במקום שבו את תמיד אוכלת ארוחת בוקר) וכך תזכרי לקחת אותם ותפתחי הרגלים כאלה.

אם יש לך חוסר

אז אין ברירה אלא פשוט לקחת ברזל וגם להשתדל עד כמה שאפשר להפריד אותו ממוצרי חלב וקפאין. חשוב להקפיד גם על מאכלים עתירי ברזל, אין ברירה, כאשר מדובר בבריאות...

moran f

New member
לדעתי התשובה יותר רחבה מאלו שקיבלת.

מה שאת צריכה לעשות קודם כל הוא לקחת אחריות על הבריאות שלך. "שכחתי" ו"לא יוצא" הם תירוצים נהדרים, אבל מי שאת פוגעת בו איתם זו רק את. לא ברור מתי אבחנו את החסר בברזל. יכול להיות שלפני התחלת השיפור כדאי ללכת ולבדוק אפשרות לחסרים נוספים שיכולים להסביר את כל התופעות אותן את מתארת (ואפשרויות שלא קשורות לתזונה). אחר כך יש צורך להשלים את החסרים, בעזרת תוספים ו/או תזונה בלי תירוצים.

bs69

New member
צריך לבדוק למה חסר ברזל

אתה צריכה להקפיד לסיים מנה שלמה של ברזל לאחר מכן לבדוק שוב האם הברזל התיצב במידה ולא צריך לבדוק למה הגוף לא מסוגל לספוג את הברזל, מנסיון יכול להיות שיש חיידק הליקובקטר וזה מה שגורם לברזל לא להספג שווה לעשות בדיקה העייפות הזו מתסכלת.יש מרכז לרפואה של ד"ר ראול רודריגז שם מטפלים בהליקובקטר...בדיקה לבלוטת התריס עשית? בריאות איתנה סופ"ש נעים

למעלה