צמחונות וזכרון...

ד י י ז י

New member
צמחונות וזכרון...

אני צמחונית כבר 7 שנים, ועד לפני שנה בערך, הייתי מאוד בריאה, שמרתי על תזונה מאוזנת ולא היה חסר לי כלום. בשנה האחרונה התחלתי לאכול לא מסודר ולא ממש בריא, ואת ההשפעה אני מרגישה בעיקר על הזכרון שלי. אני מרגישה כאילו הוא מתפוגג
. דברים שקרו לי אתמול, פתאום קשה לי להזכר בהם. ברור לי שזו תוצאה של חוסר בויטמינים כלשהם, אמרו לי שזה מראה על מחסור בויטמין בי12, ושזה נפוץ אצל צמחונים. אז השאלה שלי היא אם ידוע לכם מה חסר לי בגוף ומה אני יכולה להכניס לתפריט שלי כדי שיעצור לי את האלצהיימר.. תודה מראש!

לקשמי

New member
אם ידוע לנו?

לא ברור לי איך את חושבת שאנחנו אמורים לדעת מה חסר לך. הדרך לדעת אם חסר לך משהו היא לעשות בדיקת דם. אובדן זיכרון יכול להיות מהרבה סיבות, לאו דווקא חוסר ב-B12. בקיצור לכי לרופא, בקשי לעשות בדיקת דם כללית שתוכל ללמד אותך הכי טוב על מצב החוסרים/אי חוסרים בגוף שלך. בהצלחה ותרגישי טוב.

john111

New member
נשמע מאוד הגיוני שחסר לך B12

שכן הויטמין נאגר בגוף למשך המון שנים ולכן בשנים הראשונות לצמחונות לא מרגישים בחסרונו גם אם הוא לא מסופק לגוף בצורה טובה. הפתרון - קודם כל לעשות בדיקות דם כלליות ולבקש גם בדיקת B12 שכן זה לא נעשה אוטומטית. אם חסר רצוי להתחיל לקחת טבליות מציצה. חשוב לקנות שבהן כל טבליה ארוזה בנפרד (יש ל GNC טבליות שכאלו - נמכר בניו ]ארם ובסורפ פארם) שכן הויטמין מתחמצן במגע עם האוויר ומאבד מיעילותו.

למעלה