צמחונות ומערכת חיסונית חלשה

T נ י א ל

New member
צמחונות ומערכת חיסונית חלשה

שלום לכולם :)
אני צמחוני כבר שנה וחצי בערך, הכל היה טוב ויפה עד החורף הזה (התחיל סביבות נובמבר 2014).
התחלתי פשוט לחלות פעם בחודש. החל מנובמבר כל חודש אני מושבת לשבוע בערך בגלל מחלה (כאב גרון, דלקת ריאות, שפעת).
לא מצליח לצאת מזה. אני לא אוכל בשר, אבל אני אוכל המון דגים (במינימום קופסת טונה ביום), ביצים (גם, לפחות 2 ביום), גבינות והמון סלטים.
האם המחלות האלה נובעות עקב המחסור בבשר? יכול להיות דבר כזה? או שיש כנראה סיבה אחרת? אני בן 21, אני לא אמור להיות חולה כל כך הרבה.
זה הורס לי את כל אורך החיים. לא יכול לעבוד נורמלי, לא לצאת כמו שצריך, הכל משתבש. קרה למישהו מכם משהו דומה?

תודה מראש D:

הבעיה שלך הפוכה

ככל שאוכלים יותר חלב ומוצריו כך חולים יותר. כנראה הורדת חיות מתות אבל הוספת במקום זה המון חלב וביצים. אלה מעסיקים את מע' החיסון כי הם מפריעים לה באופן קבוע. גורמים לתאים סרטניים (הורמונים) ואז מע' החיסון כל הזמן מופעלת בגללם. כך שקשה לה יותר להלחם בוירוסים הפשוטים וכל וירוס גורם לך לחלות.
&nbsp
תוריד לגמרי חלבון מהחי ותראה מה זה מע' חיסונית חזקה.
אני , לפני הטבעונות הייתי חולה המון פעמים בחורף. עכשיו - אולי אולי פעם אחת בקושי.

T נ י א ל

New member
בטוח? הרבה אומרים לי ההפך ממה שאמרת.

ואני מפחד לנסות.. שהמצב לא ידרדר עוד יותר.

eietmo

New member
מסכימה עם התגובה מעלי

מאז שהפסקתי עם מוצרי חלב והפסכתי לטבעונית נעלמו לי בעיות כרוניות, נעלמו לי האלרגיות (היו לי אלרגיות לא נורמליות כל שנה!), והכי חשוב... כולם במשרד שלי חולים ורק אני בריאה :) (חמסה חמסה מלח מים )

ladybug6

New member
אני מצטערת שאתה חולה הרבה אבל צמחונות

היא לא הבעיה, כי אתה לא צמחוני...
דגים הם בשר לכל דבר, הם לא צומחים על עצים, וזה שהם מופרדים הלכתית מהבשר זה רק מטעמים דתיים. בפועל אתה אוכל חלבון מהחי על רוב סוגיו, ולדעתי זה חסרון בריאותי ולא יתרון. אם תאכל פחות בשר וחלב וביצים ויותר פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים - תהיה בריא יותר וסביר להניח שגם תהיה חולה פחות.
בכל מקרה, אף אחד לא נהיה חולה בגלל חוסר בפרות ותרנגולות בגוף. מציעה לגשת לרופא ולעשות בדיקות מקיפות, במקביל לצרוך הרבה ירקות ופירות, במיוחד כאלה עם ויטמין סי, עכשיו בחורף יש שפע תותים ותפוזים וגמבות מעולות.
&nbsp
ובלי קשר, מערכת חיסונית ירודה יכולה להיות קשורה גם למצב רגשי וסטרס, פעילות גופנית, שעות שינה, או תהליכים אחרים בגוף שמשפיעים עליה.

vegetalien

New member
אין לי מושג

מהו הגורם לכל התופעות שאתה מתאר - זה מתפקידו של הרופא לברר - אבל אני יכול להבטיח לך בשלווה גמורה שזה לא ממחסור בבשר.
ראה, אתה צורך כמות נכבדה ביותר של מוצרים מן החי - נראה שאתה ממש חי על דגים, ביצים וגבינות - ולא רק אוכל מהם פה ושם.
עכשיו, אילו היית אוכל רק מעט מן החי, אז הייתי יכול לחשוב שאולי התפתח אצלך מחסור כלשהו עקב תזונה לא-מאוזנת מן הצומח, שהרי ג'אנק-פוד צמחי לא חסר בעולם.
אבל כפי שניכר מדבריך תזונתך אינה מן הצומח, ואם יש אצלך חוסר כלשהו הוא בכל מקרה אינו נובע עקב היעדרות של רכיב שנמצא בבשר.
בשר בתפריט המערבי משמש כמקור לברזל, B12 ואבץ - נוסף על חלבונים. כל אלו נמצאים גם בדגים, שגופם הוא בשר לכל דבר ועניין - ופה ושם גם במוצרי חלב (בעיקר חלבונים ו- B12) וביצים (חלבונים).

אין לגופנו כל דרישה פיזיולוגית לבשר (כולל דגים), ביצים או חלב.
עלינו לקבל מן המזון רכיבים מסוימים, ויכולים אנו לקבל את כולם מן הצומח (מלבד ויטמין B12, שיש ליטול בתוסף. עם זאת, לא נראה שהבעיה שלך קשורה ל- B12 אם הכמויות שציינת אכן נכונות לתפריטך).
אם תשאל אותי להשערה מסוימת, אומר שייתכן כי מדובר ברגישות לדבר-מזון כלשהו בתפריט, אולי הגוף שלך מגיב לא טוב אליו. אבל ייתכן מאוד שמדובר גם בגורם שאינו קשור כלל לתזונה.
המערכת החיסונית איננה מושפעת אך ורק מן האוכל - אלא גם מגורמים סביבתיים. אני ממליץ, שוב, על ביקור אצל רופא - ואם אתה חושש לבעיות כלשהן עם תפריטך, כדאי גם להתייעץ עם תזונאית.

התפריט שלך מבוסס בכבדות על מוצרים מן החי - ואין זה משנה אם אין שם פרות, תרנגולות, חזירים או חיות-יבשה אחרות. הבעיה שלך איננה קשורה בכל מקרה לתזונה מן הצומח.

Gidi Shemer

New member

RSPA

New member
ואני, רק שאלה והגיגים...

האם לא יכול להיות מצב שגם מערכת חיסונית תקינה (בשגרה) תתקשה להתמודד עם פתוגנים שמשתנים כל הזמן ובאחרונה (בהקשר לאלה הקשורים להצטננויות ושפעות למיניהן) אף בתדירות גבוהה כפי שמצטייר ?
בהקשר זה אני מהרהר בחיסוני השפעת שנועדו לעזור בעניין, אבל השנה הסתבר שהם לא היו מכוונים היטב ואנשים "חזקים" (שלא התחסנו ולא חלו בשנים קודמות) חלו השנה למרות שכן התחסנו.

אפשר אם כן, שאך צרוף מקרים "חיצוני" גרם לשואל לחלות בנקודת הזמן שעליה דיבר - וזאת בלא קשר לתזונה ולשאר הגורמים שמשפיעים בכללי על כושרה של המערכת החיסונית. יכול להיות ?

מקווה כתבתי מספיק ברור ושכוונתי תובן.

בכל מקרה, אני מצטרף בחום לעצה לפנות לבירור הענין הפרטי של השואל עם גורם מקצועי.

ולחזק ולהוסיף

שעל פי הרפואה הסינית מוצרי חלב מעלים את הלחות בגוף מה שמתבטא בעיקר במחלות דרכי הנשימה וריבוי מופעי עור דלקתיים ואלרגיות

תשאל את הרופא/ה לגבי חיסון נגד שפעת וחיסון נגד

דלקת ריאות שאותם מקבלים בספטמבר לפני החורף,
ותאמין לי שההמלצה שלי חמה מאוד !

תראה,

גם אני צמחוני חדש יחסית (כ-3 שנים). עדיין לא טבעוני, אבל לא אוכל בכלל בשר ודגים ונמנע ממאכלי חלב (חדש כ-4 חודשים).
לפי הכרטיס שלך אתה בן 21 ואני כמעט פי 3 ממך, עם מחלות רקע, אבל מאז השינוי התזונתי, בעיקר ההמנעות ממוצרי חלב, המצב הבריאותי שלי השתפר פלאים. לא הייתי חולה בשפעת למיניה כבר יותר מ-4 שנים (נכון, אני לוקח חיסון בכל תחילת חורף), אין לי כאבי ראש (שהיו בעבר) ואני מרגיש הרבה (הרבה) יותר טוב מאשר לפני 4 שנים, כאילו הזמן הולך הפוך...
אז אני לא משלה את עצמי. אני לא נעשה צעיר יותר, אבל ההרגשה מצוינת.
מאד עוזר שאני יוצא עם הכלבים שלי לטיול 3 פעמים ביום, וצועד לא מעט קילומטרים. (והכינוי שלי מפורום כלבים השכן).

ובשולי הדברים, RSPA אני חייב לך תודה, ואתה בכלל לא יודע על-כך. לפני 4 שנים נתתי בפורום כלבים "שי לחג", לוח שנה שבניתי ועיצבתי עם מתכונים לכל חודש. מכיוון שהיו בו מתכונים עם בשר, די כעסת עלי, וכתבת לי "תודה, אבל לא תודה". זה היה כמו סטירת לחי, שבסיכומו של דבר היתה הגורם המכריע של המעבר לצמחונות שלי (בדרך לטבעונות). אז RSPA תודה.

RSPA

New member
אבו מישמיש היקר...

ממש לא כעסתי עליך, פשוט לי זה לא התאים. תציץ שוב בנוסח הדברים ותראה על מה אני מדבר. נחמד להיזכר...
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=708&MessageId=156029123[/URL]

אבל, אם כך פרשת אז את הדברים ואם בשל כך עברת לצמחונות "בדרך לטבעונות" - דיינו.
תראה, עוד מאמץ קטן לקצר את לוחות הזמנים (כבר 4 שנים, עיוני...) ואתה שם.

הרבה הצלחה ובריאות טובה.

היי RSPA

כנראה שמה שנחרט בזכרון שלי הוא לא לגמרי מדוייק, אבל זה מה שאני קלטתי ממך, ובדיעבד, טוב שכך.
זה 4 שנים מאז לוח השנה, אבל 3 שנים שאני צמחוני (לא לגמרי מדוייק, ואם מישהו רוצה את הסיפור כולו, אפשר לקרוא כאן).
ו... אני לא יודע איך זה אצלך, אצלי הקושי הגדול כרגע הוא "המאבק" עם המשפחה. אף אחד לא "הצטרף" אלי, על צמחונות עוד מוכנים "לסלוח" לי, אבל על טבעונות מדברים מצד אחד כעל "טרנד" ומצד שני על שגעון.
אז כן, אני בדרך, ואני לוקח לי את הזמן שלי, מקווה שיהיה קצר ככל שאוכל.
---------------------------------------
ואם אנחנו כבר כאן, יש לי שאלה שאולי מקומה בפורום כלבים, אבל אני אשאל בכל זאת. האם אתם נותנים לכלבים שלכם אוכל על בסיס בשרי? אני לקחתי דוגמיות באחד מכנסי הטבעונים של מזון כלבים טבעוני. הכלבים שלי לא הסכימו אפילו להתקרב לזה, לכ כל שכן לטעום. אני ממשיך אם כן, לתת להם אוכל על בסיס בשר (אצלנו זה דגים מפאת רגישות לעוף).
אשמח לשמוע מה קורה עם אלו כאן שמגדלים כלבים.

יוספה 51

New member
אצלי כל החבר'ה די נדבקו, לשמחתי.. ואכן זה קשה

כשאין תמיכה של המשפחה. .בכל אופן, מבחינת הכלב והחתולים, ויתרתי. ניסיתי מעבר לדוגמיות, קניתי, ולא הלך. סירבו להתקרב. אז ממשיכה לתת אוכל על בסיס של בשר, וזוכרת שאת החיות אימצתי עוד לפני הטבעונות והם לא חייבים להשתנות, כמוני (זה לא בדיוק מה שנכון לגבי גורת החתולים החדשה שהצטרפה למשפחה, אבל זה מקרה שבו לא אני אימצתי אותה אלא היא אותי)

ladybug6

New member
אוכל צמחי לכלבים

שלי מקבלים כבר מעל שנתיים את הצמחי של נטורל בלאנס ואוכלים אותו בכיף. בריאים ושבעים ובמצב גופני מצוין

גם לטכניקל יש מזון צמחי לא רע, פשוט הכופתיות שלו גדולות מדי בשביל הכלבה הקטנה יותר.
אין באמת קשר בין הרתיעה שלהם לעובדה שהמזון צמחי כי בכל מקרה מוסיפים למזונות האלה חומרי טעם וריח.. אז אין משמעות לאם יש או אין בהם בשר מהבחינה הזאת.

RSPA

New member
אז ככה...

לי אין "מאבקים" עם המשפחה. לא כולם הולכים בדרכי וכל אחד מתייחס לצמחונות-טבעונות בדרכו שלו. אין כפיה מצד איש על איש ואין תוכחה מכאן לכאן ולהיפך. איש בדרכו יחיה אבל תוך התחשבות באחר.

באשר למזון לכלבים. מציע לך לקרוא את השרשור בנושא שהיה בפורום השני לפני חודש.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=301&MessageId=177449765[/URL]

ספציפית לכלבי שלי - הוא כלב די מפונק בכללי והוא דחה כל אוכל שלא הכיל מרכיבים מהחי. הוא אוכל מזון "לא-טבעוני". אני לא רב איתו בנושא...

למעלה