צמחונות ומשפחה (בעקבות דיון בפורום אחר)

d a p h n a

New member
צמחונות ומשפחה (בעקבות דיון בפורום אחר)

איך קיבלו אצלכם במשפחה את הצמחונות/טבעונות שלכם? איך מתמודדים עם זה היום? תומכים? לא? עושים בעיות? מפריעים? מעירים הערות? אני גדלתי בבית צמחוני, פחות או יותר, אז אצלי זו לא היתה בעיה - אבל מה אצלכם?

p e b b l e

New member
אצלי גם לא ממש עשו בעיות

נהייתי צמחונית בגיל 12 בערך. זה היה בהדרגה כך שהיתה למשפחה זמן להתרגל. בשר אצלנו אף פעם לא היה חלק גדול מהמזון. לרוב בשר בושל רק לארוחות צהרים בסופי שבוע כך שברוב הארוחות לא היה צורך לשנות משהו. אמא תמיד השתדלה לבשל לי אוכל שיתאים לי וכל המשפחה התרגלה שכף שנגעה בבשר לא תגע בצמחוני. בשנים האחרונות גיליתי שיש לי כולסטרול גבוה ורגישות ללקטוז כך שהתפריט שלי נעשה טבעוני כמעט. אני כבר לא בבית ההורים כך שזה פחות מפריע אבל בהתחלה אמא שלי עשתה קצת פרצוף ולא ידעה מה להכין לי כשאני באה לבקר אבל כיום היא מאוד מתרשמת ממגוון המאכלים שאני מכינה ומבקשת מתכונים. לסבתא היה קצת יותר קשה לקבל את זה (היא עדיין שואלת מדי פעם מה אני כבר אוכלת??) אבל שאר המשפחה המורחבת תמיד התחשבה והשתדלה עד מאוד.

MyTaoWay

New member
../images/Emo6.gif

גם לי יש בעיות עם סבתא ...
אין מה לעשות הן חיו בדור ישן, שחשב שבשר = כוח, ויטמינים וכו ' ואכן בדור שלהם היה כל המזון היה נקי ופחות רעיל(מרוסס) כמו עכשיו... וכמובן בדור שלהם לא היו צמחונים - אלא אנשים עניים שלא יכלו מבחינה כלכלית לקנות בשר.

d a p h n a

New member
../images/Emo6.gif אפשר לומר

האמת שאנחנו חושבים שסבתא שלי הצטמחנה כי היא יצאה לשאלה מבית מאוד מאוד חרדי, וזו בעצם היתה הדרך שלה לשמור כשרות בלי להגיד לעצמה שהיא ממשיכה לשמור כשרות. בכל מקרה, התוצאה בפועל היא ששני ההורים שלי הם כמעט-צמחונים, אז גם לא מפתיע שיש להם שלוש בנות (מתוך ארבע) צמחוניות.

אני התחלתי להיות צמחונית

הרבה אחרי שעזבתי את הבית. ההורים שלי קיבלו את זה כאסון. מאמא שלי לא אכפת כי אני כבר לא בקשר איתה (ולא ניכנס לזה פה) אבל אבא שלי גם תפס את הראש והיה מזועזע מהרעיון. אבל הוא התרגל אליו די מהר. אחותי הייתה צמחונית לתקופה מסוימת (אחרי שהיא הייתה בטיול בתאילנד וראתה שחיטה של חזיר, היא כבר לא הייתה מסוגלת לאכול בשר מאז) אבל עכשיו היא אוכלת דגים. בכל אופן היא מקבלת די בסדר את הצמחונות שלי.

MyTaoWay

New member
../images/Emo112.gif עונה

במשפחה - אין בעיות מיוחדות, רק לפעמים מנסים 'לדחוף' איזה תבשיל בשר
<אבל אל דאגה, ללא הצלחה ! בסוף העקשות משתלמת...> אנשים אחרים דווקא - כגון רופאי משפחה המומים מזה - כאילו צמחונית? למה? זה ויטמינים ...
בעע... אלק ויטמינים (רציתי להעיר שזה הורמונים ורעל , אבל התעפקתי...) אבל חברים - סבבה, מבינים ומתחשבים

בהתחלה שגעו אותי

אחר כך נהיו לי שומרי ראש בכל ארוחת חג כולל סבתא שלי החמודה שדואגת שיהיה לי אוכל בכל מקום אליו אנחנו הולכים. דרך אגב הם השתגעו או התחרפנו יותר כשהפכתי לטבעוני מאשר כשהפכתי לצמחוני איי שם בגיל 12.

לי6

New member
בשלווה ונחת יחסית

הבת שלי צמחונית מגיל 6 (עכשיו בת 12) ומורידה מצרכים שונים מהתפריטים שלה (דברי חלב, ביצים) בתור אמא אין לי בעיה עם הצמחונות - אני מקבלת אותה, מכבדת את דרכיה ומבשלת בשבילה. הבעיה שלי - אין לגוון את התפרטים לטעמה בצורה הכי בריאה. בכל מקום אנחנו (המשפחה) דואגים שיהיה לה מה לאכול.

motior

Member
גם אצלי זה עבר בקלות

במקור אחי הגדול שיכנע אותי - ואת כל שאר הילדים (אנחנו חמישה) להיות צמחונים. תוך זמן קצר (לא בטוח כמה) נשארתי היחיד... גם אצלנו לא אכלו הרבה בשר בכל מקרה והורים קיבלו בקלות את הרעיון שהילדים - ואח"כ ילד אחד - צמחונים. גם אצלי היו בעיות עם סבתא... אני זוכר את תחושת הגועל שהציפה אותי כשגיליתי שאת הכופתאות של פסח היא מכינה עם שומן עוף

למעלה