צמחונות ועייפות

Shiri147

New member
צמחונות ועייפות

שלום לכולם אני צמחונית כבר כ 10 שנים, ולא צורכת הרבה דגים, ביצים וחלב פרה (מעט, אך אני מעדיפה חלס סויה וגבינות עיזים) רציתי להתייעץ אתכם, ולשאול מה אתם מקפידים לצרוך כצמחונים כדי לשמור על איזון פיזי, וכדי שיהיה לכם את כל הויטמינים שאתם צריכים? מי מכם צורך תחליפים דוגמת b12? אני מרגישה לעיתים קרובות את הצורך לנוח, לישון, בשעות אחר הצהריים אם אתם חושבים שזה אומר שחסר משהו בצריכת המזון? (זה כמובן גם החום) תודה רבה

d a p h n a

New member
עייפות יכולה להיות מחוסר אבל לא חייבת להיות

בכל מקרה, מומלץ לכל אחד, ובמיוחד לצמחונים, לעשות באופן תקופתי בדיקת דם על מנת לוודא שאין חוסרים מיוחדים בדברים חשובים כמו בי-12. אני משתדלת לקחת מולטי-ויטמין, אבל זה בין השאר בגלל היסטוריה של חוסרים, אנמיה קלה וכו', ובהמלצת רופא. אם לא חסר לך כלום, את לא חייבת לקחת תוספים. כאמור, כדאי לעשות בדיקת דם ולראות מה המצב.

עייפות יכולה להיגרם מהרבה סיבות

הדרך הכי טובה לדעת את הסיבה היא לבצע בדיקת דם. זה יכול להיגרם מחוסר ברזל או B12 אבל גם מבעיות אחרות כמו בעיה בבלוטת התריס או אורח חיים לא מאוזן (מחסור בשעות שינה למשל). כאמור אם יש בעיה, אין מנוס מלבצע בדיקת דם כדי לגלות את הסיבה לכך ולטפל בה.

TheFinalCut

New member
כמה רעיונות

שלום שירי, אולי כהקדמה כדאי רק לציין שאם את אוכלת דגים, אז.. ובכן, את לא צמחונית (דגים הם בע"ח ככל בעל-חיים). ובנוגע לעניין: אני חושב שעייפות בשעת הצהריים היא תחושה נפוצה למדי, בייחוד לאחר ארוחת הצהריים. השאלה היותר חשובה היא, האם את חשה עייפות באופן כללי, באופן קבוע? הגורם הנפוץ ביותר לעייפות הוא שתיה בלתי מספקת. כדאי לבדוק אם את שותה מספיק, ולנסות להגביר את תדירות השתייה ולראות איך זה משפיע. בהקשר התזונתי, החסר הנפוץ ביותר המוביל לעייפות הוא חוסר בברזל. זהו חוסר נפוץ במיוחד בנשים, וכדאי לבדוק את מצב הברזל בבדיקת דם כללית כל חצי שנה לערך. לגבי רעיונות כלליים לתזונה, שני אתרים מומלצים הם אלו: אתר הצמחונות הישראלי NutritionMD

למעלה