צמחונות ושיניים

צמחונות ושיניים

יצא לי לתהות, האם כשעוברים לצמחונות במהלך החיים השיניים נעשות חלשות יותר עם הזמן? אני למשל שמה לב לחולשה בשיניים אצלי (לא כאב שיניים אלא חולשה). זה לא שיש לי בעיה לאכול אבל יש כל מיני פעולות שלא קשורות לאכילה, שאנשים עושים בקלות ולי זה קשה, כמו למשל לפתוח פקק של בקבוק עם השיניים, לחתוך נייר סילוטייפ וכו'. תיאורטית (בלי להסתמך על עובדות כי לא שמעתי או קראתי) נראה הגיוני שהשיניים יחלשו עם המעבר לתזונה צמחית, כי הן כבר לא צריכות להתאמץ כל כך בלעיסה של בשר ומכאן לא צריכות להיות חזקות כל כך. האם יש כאן עוד אנשים שהרגישו בהבדל כזה או בכלל האם יש הוכחה כלשהי לקשר שבין חוזק השיניים לתזונה צמחית/קרניבורית?

d a p h n a

New member
אני לא שמתי לב להבדל

אני מקורעי הסלוטייפ וכו'. או שיש פשוט הבדל מולד בין אנשים שונים, או שאולי שווה לבדוק אם השיניים שלך בריאות, אם את צורכת מספיק סידן וכו'.

p e b b l e

New member
לא נראה לי

על השיניים שלי החמיאו 2 רופאי שיניים בשנתיים האחרונות ואני צמחונית כבר 15 שנה. ההמלצות שלי הן: א. להפסיק לפתוח בקבוקים בעזרת השיניים. ב. ללכת לרופא שיניים שיציץ, יכול להיות שזו בכלל בעיית חניכיים.

תודה

אגב אני כמעט ולא מנסה לפתוח בקבוקים עם השיניים (קורה לעיתים מאוד רחוקות). כך שלא נראה לי שזאת הבעיה

סידן הסידנים

רופא השניים אמר לי שמצב השיניים משקף את מצב הסידן בגוף והן נבנות בגיל צעיר, כמו תכולת הסידן בגוף. ככה שעושה רושם שלא אמור להיות קשר לצמחונות ושיניים. מה שאני עושה לתחזק את שיניים הוא לשטוף את הפה פעמיים ביום עם מי רוזמרין (לוקחים ענף רוזמרין ומבשלים בליטר מים, מקררים ושוטפים בבוקר ובערב) - זה מחטא ומשפר מאוד את מצב החניכיים (אנשים שאלו אותי איך מגיעים לשיניים כאלה, בלי שידעו על זה).

../images/Emo9.gif

טור של שיניים לבנות. זה פשוט בא מהקפדה ושמירה על השיניים. היום יודעים שבריאות השיניים והחניכיים היא שער לבריאות של כל הגוף. בחניכיים יכולים להסתתר חיידקים אלימים ומצב חניכיים עגום יכול להביא לבעיות רבות ומגוונות בגוף.

לגבי סידן

אני די מכורה לטחינה ואוכלת המון ממנה, כך שקשה לי להאמין שהבעיה אצלי היא חוסר סידן.

אישעם

New member
אם כבר אז להפך, אמור להיות יותר חוזק

יחסית למי שאוכל בשר. עובדה תזונתית, ויש לכך סימוכין רבים של תזונאים וגם מאוניברסיטאת האוורד ועוד קישורים מדעיים למי שיבקש. העובדה היא שלטבעונים שי את ספיגת הסידן הטובה ביותר. כך שהשיניים אמורות להיות יותר חזקות. מה גם שהריקבון הוא אופייני לאכילת בשר, צמחיה מנקה את השניים ויוצרת התנגדות. תאכלו תפוחים בכל יום והשיניים יהיו נקיות רק מזה. בקיצור, לטבעונים ספיגת סידן הטובה ביותר, זו עובדה מדעית קלת הוכחה.

בתפוחים יש חומציות,אבל אגוזים

על השומן הרב שבהם, באמת דואגים לשלום השיניים. לפחות מנסיוני האישי.

אני צמחונית כבר שנים רבות מאד

ומאז השיניים שלי רק הבריאו. לפני כן היו לי טיפולים תכופים. ומאז, טפו טפו... רק בדיקות ואישו שהשיניים בריאות. זה לא קשור דווקא לצמחונות, אלא לשמירה על הגיינת הפה שהשתפרה במקביל.

למעלה