צמחונות זה רק שלב?

Neta558

New member
צמחונות זה רק שלב?

בעקבות הודעת ההכרות של שני (תודה
), קיבלתי רושם מהרבה תשובות על אנשים שהם צמחונים, ומטילים ספק בהפיכתם לטבעונים, גם אם הם מאמינים בכך. רציתי ללקט כאן שרשור של-למה בעצם? סיבות בריאותיות, בית, חוסר נוחות...?

כן, צמחונות זה כנראה רק שלב.

חוסר נוחות, אצלי. קצת קשה לי לא לקחת ביצה כשהן מוגשות על השולחן.

Eclipsed 0

New member
לקח לי שבוע להחליט

ולעבור לטבעונות, שנחשפתי אליה דרך כתבה באחד העיתונים. נכנסתי לאנונימוס, קראתי וחשבתי, אם לוותר על נוחות בשביל אותם יצורים שחשובים קצת יותר ממני, ומהנוחות שלי. בסוף החלטתי שאעשה זאת. כלומר, אנסה. וזה לא היה קשה מדי, למען האמת. אני שמחה שעשיתי את הצעד הזה.

tali_le

New member
תלוי...

מבחינה אידיאולוגית - אני מאמינה שצמחונות היא רק שלב (מתוך ההנחה שאתה נחשף ליותר מזה), לא מכירה צמחונים שלא מסכימים עם האידיאולוגיה מאחורי טבעונות פשוט כי זה זהה... מבחינה מעשית - לא. מכמה סיבות: 1. נוחות - להיות צמחוני היום זה נורמלי, כבר יש מגוון אדיר של ארוחות לא בשריות שניתן לשיג בעצם בכל מקום. טבעונות דורשת הרבה יותר מאמץ. 2. הרגלי תזונה - צמחונות משנה מעט מאוד מהרגלי התזונה שלך, אצל רובנו עד ארוחה אחת ביום ואילו הטבעונות הופכת את כל הרגלי התזונה שלך לגמרי. 3. סיבות כלכליות - טבעונות בריאה ונוחה היא יקרה, יקרה מאוד בו... טלי

lifegirl

New member
את כנראה צודקת

בסעיפים הראשון והשני, אבל הסעיף השלישי שלך נראה לי שגוי.. (למרות שקשה לי להעריך, כי אני עדיין חיה בבית ופחות או יותר ע"ח ההורים), נראה לי שהטבעונות לא יקרה הרבה יותר מתזונה צמחונית בריאה (כלומר- כזאת שלא מבוססת על טבעולים למיניהם). אם לוקחים את האתגר ברצינות ומבשלים- זה באמת לא אמור לעלות הרבה יותר (אם בכלל). מה שמחזיר אותנו הישר לזרועות הסעיפים הראשונים. זה לא ממש נוח (אלא אם את אוהבת לבשל...).

tali_le

New member
המממ....

מנסיון אישי זה קשה בתור אדם עם הרגלי תזונה לקויים למדי ומעט מאוד זמן זה יקר נורא או לא בריא נורא טלי (אחרי 9 וחצי חודשים בקומונה)

actiVEgan

New member
אני דווקא מופתע...

ממתי נהיה כל-כך מסובך להיות טבעוני? נכון - רוב המוצרים יקרים יותר, אבל זאת רק סיבה טובה יותר לקנות אותם, שהרי כמה שהצריכה גדלה כך קטנים המחירים וגדל הסבסוד. פרט לביצה קשה וחביתה אני לא מכיר שום מוצר מהחי שאין מוצר צמחי מקביל לו.

tali_le

New member
על מה אתה מדבר?

זאת רק סיבה טובה יותר לקנות אותם? האם שמעת פעם את המושג אין כסף!! או שאין לך מושג על מה אני מדברת? לצערי אני לא יכולה להגיד שאני מופתעת כל כך צפוי שרוב הטבעונים מגיעים מהמעד הבורגני ואין להם מושג על מה מדובר כשאומרים להם שליטר חלב סויה עולה פי 5 מליטר חלב רגיל

Neta558

New member
אין צורך להגזים

ליטר חלב סויה לא עולה פי חמישה מחלב רגיל, הוא עולה בערך פי שניים. ואני לא מסכימה עם המרמור שלך, מעמד בורגני לא בהכרח מעיד על חוסר יכולת להבין כמה עולה ליטר חלב, כמו שהגדרת את זה.

tali_le

New member
לא מגזימה....

ליטר חלב (בשקית) עולה 2 או 2.5 שקלים ליטר חלב סויה עולה 9.9 (וזה הסוג הזול ביותר) המרמור שלי נובע מההודעה הקודמת, שאם זה עולה יותר אז זה רק סיבה טובה יותר לקנות את זה יש אנשים שלא מבינים שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו את העלייה המאוד משמעותית במחירי האוכל ואפשר שוב להיכנס לוויכוח על ההכרחיות של זה, אבל אולי כבר מיצינו אותו ונגיד שאנחנו לא מסכימות.... טלי

Talia E

New member
המממ

אני צמחונית כמעט 5 שנים. לגבי מעבר לטבעונות, זה מתחלק לשתי סיבות: 1) זה יהיה לי מאד קשה מבחינת משמעת עצמית (יש המון מאכלים עם זה שאני ממש אוהבת) ואני צופה שאני לא אחזיק מעמד, אז אני מעדיפה לא להתחיל במאבקים העצמיים האלה מלכתחילה (אותו הדבר עם דיאטה - בגלל נסיונות עבר שלא אפרט, יש לי קושי עצום לכפות על עצמי משטר אכילה. מן הסתם דווקא כשהפסקתי את המאבקים, לא רק שנהייתי בריאה יותר ומאושרת יותר, אלא גם רזיתי). 2) וזה החשוב ביותר: יש לי הרגשה חזקה כאילו אם אני אפסיק לאכול ביצים וחלב, אני אהיה חולה וחלושה תוך זמן לא רב. אני לא אומרת שזה בהכרח מחוייב המציאות (אם כי כל הטבעונים שאני מכירה, למעט אחד, אכן נראים חוורים וחולניים משהו), אבל כך אני מרגישה, והרגשה זו לבדה יכולה לגרום לכך שאחלש. כבר כעת אני לא מרגישה בשיא העוצמה והבריאות שלי (אני חותרת לשם...), ונראה לי שהפיכה לטבעונית רק תחמיר את המצב. בכל מקרה, הפעולות שאני נוקטת הן כאלה: 1) לשנות את ה"הסכמה הפנימית" שיש לי, שטליה טבעונית = טליה חולה וחלשה. 2) אני מצמצמת את הצריכה שלי (עברתי לאכול דגני בוקר עם חלב סויה וכאלה). 3) כמובן שאני מקפידה לקנות ביצי חופש (אם כי לעתים אני אוכלת בחוץ משהו ששמו בו ביצים, כמו פשטידה, וביצים אלה הן בטח לא ביצי חופש) 4) משתדלת להיות הרמונית עם הגוף שלי זהו
מעניין לשמוע גם את הסיבות של אחרים.

lifegirl

New member
../images/Emo45.gif

לא בטוחה למה, אבל ההודעה שלך העלתה אצלי חיוך גדול.... כנראה שאני פשוט אוהבת את הגישה שלך
שני

הורים בעיקר

אני נורא רוצה להיות טבעונית אב זה פשוט נראה לי כמעט בלתי אפשרי. 1. אני לא יתאפק וישתה חלב או יאכל איזה סנביץ עם גבינה. 2. אבל גם אם אני יצליח לא לאכול שזה בערך אפשרי יש את הקטע של ההורים עד שהם הבינו שאני צמחונית אני לא יכולה לדרוש מהם "להרשות" לי להיות טבעונית. 3. מבחינה בריאותית ואתם יכולים להגיד לי שאני טועה ויש כל מיני תחליפים אבל אני מדברת על בית נורמלי לחלוטין שלא יסעו לחנויות מיוחדות כדי שאני יאכל את כל התחליפים. 4. מה בדיוק אני יאכל?????????? אני יבשל לעצמי?? לא נראה לי אני בת 13 אני פשוט ישרוף את המטבח. רק שתבינו כמה שההורים שלי נגד הצמחונות יש לי סיפור שקרה לי היום. ביקשתי מאימא שלי שתקנה לי ביצי חופש והיא שאלה אותי מזה אז הסברתי לה שזה ............... אז אמרתי לה שתקנה את הביצים האלה והיא פשוט אמרה לי " נו באמת, אני בכלל לא מבינה מהקטע שלך אם הצמחונות הזאת את גם ככה צעירה ...... וכל הרעיון הזה של צמחונות ממש טיפשי". ואני יודעת שהייתי תריכה לדבר איתם ואני מנסה באמת שאני מנסה אבל הם פשוט לא מקשיבים ולא איכפת להם אז אני צריכה רעיון שהוא לא לדבר איתם כי זה לא הולך ושהם יבינו.........

Eclipsed 0

New member
עבורה זה טפשי,

אך את מאמינה שזה נכון. תעירי לה על התבטאויות כאלה, זכותך. אם תהיה מעוניינת בכך - הסבירי לה. אם לא, תסכימו כי בעיניך ההגנה על בעלי החיים היא ערך חשוב ושאת לא מוכנה היא תזלזל בו, מפני שהיא מזלזלת גם בך כאשר היא מדברת ככה.

adipo

New member
ממון=הורים

הבעיה הכי גדולה שלי זה הממון. אני לא מסוגלת לדרוש מההורים שלי לקנות את כל התחליפים היקרים האלה מסויה כשגם ככה קונים במיוחד בשבילי מוצרים צמחוניים. אני חושבת שברגע שזה יהיה תלוי בי- אני אהפוך לטבעונית, אבל כרגע אני נשארת בשלב הצמחוני.

gali1984

New member
"להגמל" ממאכלים אהובים

זאת, אצלי לפחות היתה הבעיה הגדולה ביותר. אני בלי שוקולד???? אני שהייתי אוכלת חפיסת שוקולד ורצה ישר לקנות עוד אחת. אני שאכלתי שני "פסק זמן" ביום (ועצרתי את עצמי מלאכול את השלישי) אני שכל הזמן אמרתי שאני חייבת שוקולד אחרת אני אשתגע. הייתי מכורה לשוקולד.מה עשיתי? פשוט עברתי לטורטית ולשוקולד מריר. איך? עניין של הרגל. מוצאים דברים אחרים. גם בקטע של להכין אוכל היתה לי בעיה. חוץ מלחם באופה לחם (מומלץ לכולם ובטח לטבעוניים) לא הכנתי כלום שאני אכין אוכל? אם אתם רוצים שהבית ישרף, שהאוכל יהיה בלתי אכיל אז בבקשה, תנו לי להכין. וביננו למי יש סבלנות לחכות עד שהשמרים יתפחו ולמי יש חשק בכלל לערבב, בשביל זה יש הורים לא? אז התחלתי לנסות להכין את האוכל ולאט לאט הדברים שהכנתי היו אכילים יותר ויותר אכילים ואחר כך הם כבר היו טעימים. וזהו בערך... "זה לא קשה, זה דווקא קל" למה להיות טבעונים? בגלל המוסר- שאני אשתף פעולה עם פגיעה בחיות אם אני יכולה למנוע את זה? בריאותיות- כשהייתי צמחונית אכלתי גרוע אז אמרתי לעצמי שכשאני אהיה טבעונית לא תהיה לי ברירה אני אהיה חייבת לאכול מסודר... אני גם לקחתי את זה כאתגר- לראות אם אני באמת אצליח (באיזה שלב אני אשבר אם בכלל?...) אבל שוב פעם הסיבה המרכזית היא שאני לא מוכנה לפגוע בבעלי חיים ואני לא מוכנה לשתף פעולה עם ההפיכה של בעלי חיים (או התוצרים שלהם)למוצר. והכי חשוב זה הכל תהליך. אסור ישר לקפוץ על זה. צריך להכין קודם את עצמך ואז את הסביבה. יום טוב ביי ביי

אצלי זה אחרת...

ההורים שלי כעקרון מאוד מקבלים את העובדה שאני מחרימה מליון ואחת חברות, ומאוד משתדלים לעזור לי. הם מתרוצצים כל הזמן בסופר בחיפוש אחרי דגנים שהם לא של נסטלה, מאכלי טופו חדשים, משקאות סויה, וכו´. גם אין להם בעיה לקנות לי ביצי חופש, וכל הזמן אמא שלי משתדלת להכין אוכל שאני אוהבת, ואוכלת, למרות כל ההגבלות. ואם אני אהפוך לטבעונית הם ייעשו הכל די לקנות ולהכין לי כמה שיותר דברים שאני אוכל. הבעיה המרכזית אצלי היא בריאותי. גם עם צמחונות היו לי הרבה בעיות. הייתי אנמית בצורה משמעותית, ומטופלת בבי-12 עוד לפני שהתחלתי להיות צמחונית, פשוט היתה בדיקת דם אחת שהראתה שיפור קל במצב, אז אמרתי אוקי המצב יותר טוב אני מפסיקה לאכול בשר. למרות זאת עדין חסר לי ברזל, בי-12 והמוגלובין. חוץ מה שיש לי גם בעיות של לחץ דם נמוך, ומשקל נמוך מדי, מה שמציב אותי במצב די קרוב להתעלפות המון פעמים. כך שכרגע טבעונות עלולה מאו לפגוע לי בבריאות, ויש לציין שגם הורדה של מספר קילוגרמים במשקל היא מאוד משמעותטית כשמדור עלי. כרגע אני מנסה לטפל בעיקר בבעיות האלה, בנוסף להפחתת צריכה, ובירור דרכים תזונתיות טבעוניות שעשויות להתאים לי. הצמחונות היא בהחלט רק שלב מבחינתי.

למעלה