אצלי זה אחרת...
ההורים שלי כעקרון מאוד מקבלים את העובדה שאני מחרימה מליון ואחת חברות, ומאוד משתדלים לעזור לי. הם מתרוצצים כל הזמן בסופר בחיפוש אחרי דגנים שהם לא של נסטלה, מאכלי טופו חדשים, משקאות סויה, וכו´. גם אין להם בעיה לקנות לי ביצי חופש, וכל הזמן אמא שלי משתדלת להכין אוכל שאני אוהבת, ואוכלת, למרות כל ההגבלות. ואם אני אהפוך לטבעונית הם ייעשו הכל די לקנות ולהכין לי כמה שיותר דברים שאני אוכל. הבעיה המרכזית אצלי היא בריאותי. גם עם צמחונות היו לי הרבה בעיות. הייתי אנמית בצורה משמעותית, ומטופלת בבי-12 עוד לפני שהתחלתי להיות צמחונית, פשוט היתה בדיקת דם אחת שהראתה שיפור קל במצב, אז אמרתי אוקי המצב יותר טוב אני מפסיקה לאכול בשר. למרות זאת עדין חסר לי ברזל, בי-12 והמוגלובין. חוץ מה שיש לי גם בעיות של לחץ דם נמוך, ומשקל נמוך מדי, מה שמציב אותי במצב די קרוב להתעלפות המון פעמים. כך שכרגע טבעונות עלולה מאו לפגוע לי בבריאות, ויש לציין שגם הורדה של מספר קילוגרמים במשקל היא מאוד משמעותטית כשמדור עלי. כרגע אני מנסה לטפל בעיקר בבעיות האלה, בנוסף להפחתת צריכה, ובירור דרכים תזונתיות טבעוניות שעשויות להתאים לי. הצמחונות היא בהחלט רק שלב מבחינתי.