טבעונות מעשית...
ובכן, כמה מילים על טבעונות (ועוד כמה מילים תוכל למצוא באתר שלנו...): ישנן המון סיבות בגללן הופכים אנשים לטבעונים. ניתן למצוא טבעונים מסיבות בריאותיות/רפואיות/הומאופטיות, טבעונים מסיבות של דיאטה ושמירה על משקל, וטבעונים (כמו רוב האנשים בפורום הזה) מסיבות אידיאולוגיות. כמובן, שניתן למצוא הרבה מאוד טבעונים שמשלבים כמה גישות. הרי, מרגע שאתה מחפש מידע על תזונה טבעונית, אתה לומד כמה אורח החיים הזה בריא (או- איזה פונטציאל בריא יש לו. בשביל שהוא יהיה בריא באמת, צריכים לאכול כמו שצריך). טבעונות אידיאולוגית היא גישה לפיה אין לאדם זכות לגרום סבל לאף יצור חי. אנחנו טוענים שהתרנגולות המוחזקות בשבי, כמו גם הפרות, סובלות. לכן, על מנת למנוע את הסבל הזה, אנחנו נמנעים מלצרוך מוצרים הנוצרים בתנאי שבי/סבל של בע"ח. בתוך הזרם של הטבעונות האידיאולוגית, ניתן למצוא כמה זרמים ותתי-זרמים: טבעונים שכן/לא אוכלים דבש, טבעונים שאוכלים ביצי-חופש (לא כולם מגדירים אותם כטבעונים..), טבעונים שאוכלים רק מזון אורגני, וכו´. לרוב, טבעונים אידיאולוגים נמנעים גם מצריכה של צמר, נוצות, וכו´. (בנוסף לעור ולפרוות מהם נמנעים גם רוב הצמחונים). הרבה וויכוחים מתנהלים בין גישות שונות של טבעונים, ובלתי אפשרי לתמצת אותן, אבל אני מציעה לך לדפדף קצת בפורום הזה, ובפורומים שקדמו לו, להעלות שאלות, וכו´. אנחנו תמיד נשמח לענות... (ולהתפלסף קצת בעצמנו. מזמן לא עשינו את זה). ולטבעונות מעשית: אם ברצונך להפוך לטבעוני אבל אתה לא בטוח איך, נסה לבדוק מהו התפריט היומי/שבועי שלך (פחות או יותר). * את הגבינות, אתה יכול להחילף בגבינות טופו למיניהן. ישנם גם ממרחי-טופו נפלאים (בטעמים כמו בזיליקום, עגבניות מיובשות, זעתר, ועוד המון... שווה לבדוק...). * את החלב אפשר בקלות להחליף בחלב סויה. (שים לב: ישנן כמה חברות, ולכל חלב טעם שונה בתכלית. אל תתיאש לאחר הניסיון הראשון. אם לא אהבת את החלב- נסה חלב של חברה אחרת... רוב הטבעונים שאני מכירה ממליצים על צוריאל). * את קציצות הטבעול, ניתן להחליף ב"טופו טבע" (של זוגלובק טבע). * את השוקולדים ניתן להחליף בשוקולד מריר, ישנם מתכונים לעוגות טבעוניות, כדורי שוקולד טבעוניים. חוץ מזה, ניתן למצוא בחנויות הרבה מאוד עוגיות טבעוניות (כמעט כל העוגיות "פרצופים עם קרם באמצע", הוופלים של עלית, ועוד). * מחוץ לבית, אפשר לאכול פלאפל (יאמממ), ודברים ממאפיות. אפשר לאכול גם צ´יפס, אגרול, ברוב המסעדות הסיניות ישמחו להכין לך איטריות ללא ביצים אם תבקש, ירקות מוקפצים, סלט, פיצה בלי גבינה (טעים. למרות שזה אולי לא נשמע ככה, אפילו אמא "אוף-די-כבר-עם-השטויות-הטבעוניות-שלך" שלי מעדיפה אותה נטולת גבינה) ועוד מליון רעיונות (כמעט בכל מסעדה תוכל למצוא משהו!). * רוב האוכל הטבעוני (חוץ מחומוס, אולי...) מחזיק מעמד בשמש. אפשר ללכת עם סנדוויץ´ בתיק יום-יומיים, והוא נשאר בחיים (ולחילופין- לא צומחות עליו צורות חיים מוזרות). * חוץ מזה, אם יש לך קצת סבלנות לבשל, או אמא שיכולה לבשל ולשלוח לך קופסאות (אפשר להכין אוכל לשבוע שבועיים מראש- ולהקפיא), אפשר להכין גם קוסקוס, מג´דרה, הרבה דברים שעשויים מחצילים, שעועית, אפונה, ועוד מליון רעיונות. הרוב מאוד פשוט להכנה. אם אתה רוצה מתכון ספציפי (או מתכונים באופן כללי)- אתה מוזמן לבקש. * אפשר גם להכין ירקות מוקפצים. זה לא לוקח יותר מידי זמן, ואם אין לך סבלנות לחתוך את הירקות כל פעם מחדש- אפשר לחתוך מראש כמות גדולה ולשים במקרר. זה מחזיק מעמד שבוע בערך. * אפשר ורצוי ללכת לדיאטנית (לקחת הפנייה דרך קופ"ח. זה לא עולה כסף). היא תעזור לך לקבוע תפריט שתוכל לעמוד בו, ושגם יהיה בריא יחסית. מומלץ ללכת לדיאטנית ידידותית (ואם תמצא אחת צמחונית/טבעונית מה טוב. ואז אתה מוזמן גם לעדכן אותנו...
), שתעזור לך ולא תנזוף בך. * וחשוב לא פחות- בדיקת דם כל חצי שנה. אם התזונה שלך מאוזנת פחות או יותר, לא אמורים להתפתח חוסרים. ובכל אופן- שווה לעקוב, ואם מתגלה בעייה- כמעט תמיד אפשר לפתור אותה בעזרת תוספי מזון מלאכותיים. בהצלחה!! תמיד לשרותך, שני.