צמחונות=)

צמחונות=)

שלום לכולם.. אני חדשה...וכמובן כמוכם ..צמחונית=) ועד שסוף סוף אני מוצאת מקום שיש בו אנשים כמוני..הייתי שמחה אם הייתם עונים לי על כמה שאלות.. למה אתם צמחונים/טבעונים?איך הסביבה שלכם הגיבה בפעם הראשונה כשהלטתם את זה? הסביבה מציקה גם לכם בשאלות על זה הרבה?וגם לכם נוצר מחסור חמור של ויטמינם בעקבות זה?אם כן איך אתם מסתדרים/משלימים אותם? סליחה מראש על ההצפה..ותודהר בה=)

d a p h n a

New member
התשובות שלי

אני צמחונית מסיבות אידאולוגיות - לא מעוניינת לאכול בעלי חיים. הסביבה שלי הגיבה בסדר גמור, מאחר וגדלתי בבית שהיה כמעט צמחוני מלכתחילה, וגם לא הייתי הראשונה במשפחה שהפכה לצמחונית. לא מציקים לי בכלל. אני צמחונית כבר 17 שנה בערך, אז כולם רגילים לזה. לא נוצר לי מחסור חמור בויטמינים. כן יש לי נטייה מסויימת לאנמיה קלה ועל כן אני משתדלת לקחת השלמה באמצעות מולטי ויטמין.

צמחונית מטעמי מוסר

(מעדיפה את המילה מוסר על פני אידיאולוגיה, אידיאולוגיה לא בהכרח מביאה למוסר גם אם לפעמים נדמה כך). אבא שלי חטף שוק בפעם הראשונה שסיפרתי לו על זה, כאילו סיפרתי לו שאני חולה באיזה מחלה סופנית... בסופו של דבר הוא התרגל לרעיון. אחותי הייתה מאז צמחונית לתקופה מסוימת אבל בינתיים חזרה לסורה. באופן כללי בדר"כ אני נמצאת בסביבה של צמחונים כך שאין בעיה עם זה. מחסור בויטמינים לא נוצר בגלל צמחונות אלא בגלל תזונה לקויה. משתדלת לשמור על תזונה מאוזנת, אם כי חייבת להודות שמדי פעם סובלת ממחסור בברזל, כנראה עקב בעיית ספיגה. (גם כשהייתי קרניבורית מושבעת הייתה לי בעיה של אנמיה). תזונה צמחונית מאוזנת מבוססת על דגנים, קטניות וירקות. זה הבסיס ומכאן יש המון אפשרויות גיוון.

צמחונות כמעט בקלות

הי אני צמחוני 5 שנים הסביבה הקרובה (חברים ומשפחה) רואה בי איש מוזר שלא נהנה מהחיים הבנתי כמה דברים- יש הרבה כפים בחיים חוץ מלאכול חיים. יש חיים אחרי הבשר אני צמחוני מכל הבחינות והסיבות- בריאותי, מצפוני, עינוי חיות.... לעיתים כשאני בחול או בארץ אני מרגיש שוב צורך עז לאכול בשר. לא יכול להסביר. אז אני פשוט אוכל בלי מצפון והאנשים שלידי פשוט בשוק. חשוב לדעתי לא להיות קיצוני בכל דבר. אני לוקח באופן קבוע תוסף של בי 12 ולעיתים ברזל, למרות שהוא בסך הכל בסדר. אני חושב שצריך באמת להקפיד מאוד על תזונה מאוזנת. אני מטפל, כך שבכל זאת "מבינים אותי", כי אצלי זו דרך חיים ולכן אני חי עם זה טוב. לבריאות זיו אלקלעי רפואה סינית

p e b b l e

New member
ברוכה הבאה

אני צמחונית כבר 15 שנה וזה בגלל שאני נגד להרוג חיות אם אפשר לא, ואפשר. המשפחה שלי הגיבה בסדר גמור לנושא (סבתא קצת פחות) ועד היום תמיד דואגים שיהיה לי מה לאכול, נותנים לי לבחור מסעדות, משתדלים שכף שנגעה בבשר לא תגע בצמחוני ובכלל מתחשבים. לא ממש מציקים לי, יש ששואלים שאלות ומתעניינים ויש ששואלים מתוך קנטרנות אבל בסך הכל הרוב פשוט אומרים וואלה ואז מתעניינים מה אוכלים (לרוב קצת בזלזול). אין לי חוסרים ואני בסך הכל די בריאה וזה מכיוון ואני מקפידה על תזונה מגוונת. התוסף היחיד שאני לוקחת בסדיר זה B12. אני לא חושבת שחוסרים זה קטע של צמחונים. במשפחה שלי למשל לי יש יופי של ברזל ו-2 אחי הקרניבורים סובלים ממחסור ואף לקחו כדורים במשל תקופה. הסיבה לדעתי שליותר צמחונים יש חוסרים מלא צמחונים זה בגלל שצמחונים נבדקים ואחרים לא ולכן הם פשוט לא מודעים לכך.

motior

Member
ברוכה הבאה

אני צמחוני מטעמי בריאות - הבריאות של התרנגולות (לא מקורי שלי) המשפחה שלי קיבלה את זה בקלות - כי לא הייתי הצמחוני היחיד וגם קודם לא אכלנו הרבה בשר אני צמחוני כבר כ-30 שנה. בתור ילד/נער נתקלתי בהרבה שאלות בנוסח "אם היית על אי בודד, וכל מה שהיה לך לאכול זה טונה..." עד היום אני שומע לפעמים הסברים על כמה אני מזיק לעצמי - אבל זה נדיר רוב הויטמינים מגיעים אלינו דווקא מפירות וירקות כך שלא נוצר לי "מחסור חמור בויטמינים" . הויטמין היחיד הבעייתי הוא B12 (שגם להרבה אוכלי בשר יש מחסור בו) - התגלה אצלי מחסור בו לפני כמה שנים ומאז אני לוקח תוסף (ליתר בטחון)

אישעם

New member
טוב, אתה כאן ?! סבבה

אם כך בטח לא יהיה לי מה להוסיף, אז אנוח לי. תעיר אותי להחלפת משמרות.

Chizo Nation

New member
יש! חיכיתי למישהו שישאל את זה חחח

אני הייתי צמחוני 7 חודשים, עכשיו אני טבעוני כבר כמעט 5 חודשים קודם כל אני טבעוני כי אני בעד זכויות בעלי חיים, ונגד כפייה או ניצול וכל התעשייה האכזרית הזאת כל המשפחה שלי נגד הטבעונות שלי, אבל הצמחונות היו בעד כן, שואלים הרבה ויש רק פתרון אחד-שימי זין (או כוס כי את בת, איך שבא לך) לי עלו הויתמינים מאז שאני צמחוני, לפני שהייתי צמחוני היה לי מחסור בברזל, עכשיו אני טבעוני ולפי בדיקות דם מלפני כמה ימים המצב הבריאותי שלי בסדר גמור ואם יש לך מחסור בויטמינים, הפתרון הכי טוב זה תהיי טבעונית. כמה סיבות- בביצים וחלב יש הרבה דברים לא בריאים (ושקרים של המדיה אבל לא נכנס לכל האנרכיסטיות שלי עכשיו חחח) וכשאת צמחונית את נוהגת יותר לאכול מוצרי חלב וביצים מאשר ירקות. שאת טבעונית את אוכלת רק ירקות ודברים טבעיים כאלה שיש בהם רק דברים בריאים! (בדרך כלל) קיצר אני מציע לך להיות טבעונית ולשים זיןD:

למעלה