צמחונות

שוקiלית

New member
צמחונות

אני שונאת בשר
ל פעם שחוזרת פעם בחודשיים לאול פעם אחת כי אני בחוץ\אצל החבר\אמא לוחצת מתחרטת וזה מגעיל אותי ומעורר בחילה. אבל איך אפשר לשבוע בלי זה? והאם חייבים לאכול קטניות בתפריט צמחוני? (אני לא רוצה הסברים על הנבטה וכו'. ולמה כל דבר צמחוני שאמור להשביע הוא בעצם תחליף זול כמו שניצל טבעול או בורגר של טבע דלי דמוי בשר, או דברים מעובדים מסויה? הרי פםעם לא היו ל הדברים המעובדים האלה מסויה ואנשים עדיין הצליחו לאכול לשבוע לשמור על בריאות ומשקל תקינים בלי מזון מיוחד מעובד מסויה
 

p e b b l e

New member
בתפריט צמחוני לא חייבים שום דבר ספציפי

אבל לשאלתך השניה, פעם כשלא היו סופרים עם מוצרי בשר או סויה מעובדים באריזות פלסטיק, אנשים אכלו קטניות ביומיום. אם זכור לי נכון, את לא מסוגלת לאכול הרבה דברים עקב מצב רפואי ואת גם לא רוצה לקחת אנזימים שיקלו על העיכול. במצב כזה קשה לתת עצות כי לא כל מה שאני למשל מכינה לי את תוכלי לאכול. אני אישית אוהבת להשתמש חוץ מבטופו, גם בפתיתי סויה יבשים. יש להם מרקם די מוצלח בבישול, הם כמעט ולא מעובדים ויש להם ערך תזונתי גבוה. בכל מקרה הנה כמה מאכלים משביעים ומזינים שאני אוהבת ללא קטניות: שווארמה מפתיתי סויה (לאחרונה גם סיפקתי מתכון בפורום) קיש בצל על בסיס טופו (יש מתכון בטאגליינס) שניצלים מדסקיות סויה קציצות קינואה בולונז צמחי נקניקיות מבוססות סייטן מוקפץ עם ירקות וטופו/סייטן/סויה תבשילים עם קינואה תבשילים עם טופו (לא מזמן דפנה סיפקה מתכון להכנת טופו שיוצא מאוד מוצלח וניתן לשלבו בכל תבשיל במקום עוף) תבשילים עם פתיתי סויה (תבשיל כרוב פטריות וסויה, סויה עם ירקות ותירס, סויה במייפל ועוד) תבשילים עם סייטן מקווה שזה עוזר
 

שוקiלית

New member
אני כן לוקחת כדורים

אבל הם לא מצילים אותי מקיטניות. בשבילי 2 פות קיטניה יעשו את המוות לל היום לא מקצינה מנסיון רב פעמי. מעניין שהכל נובע מאותם חומרי הגלם סויה וגלוטן וקנואה (שזה כאילו קטניה\דגן, שיחסית לדגנים יש בו יותר חלבון אבל עדיין הרבה פחמימות כמו דגניים והרבה וויטמינים) תודה
 

p e b b l e

New member
התחושה שלי מההודעה שלך

היתה שאת לא שובעת מכיוון שאת לא צורכת מספיק חלבון שכן את לא יכולה לאכול קטניות. לכן העלתי רעיונות של מזונות עם חלבון שאותי הם משביעים ולא מכילים קטניות. אם את מחפשת משהו אחר אני אזדקק לחידוד השאלה (אם מסבירים לי לאט יש יותר סיכוי שאני אבין...) לגבי העיכול, אני ממש לא חושבת שאת מגזימה. אני במשך תקופה לא קצרה באופן יומיומי הרגשתי פשוט רע. מספר פעמים מרוב כאבי בטן הייתי פשוט מתעלפת. אצלי זה נבע מרגישות ללקטוז שגיליתי בשלב מסויים ומאז אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב. וגם אצלי כמות של 2 כפות של חלב או שמנת יכולים ממש להרוס את היום, כך שאני באמת מבינה.
 

p e b b l e

New member
זה לא בהכרח דבר טוב

בהחלט יכול להיות שתחושת הרעב נובעת מכך שהגוף שלך זקוק לשומן והוא לא מקבל אותו. זה לא אומר שצריך לטגן בשמן עמוק כל דבר שאת אוכלת אבל לדאוג לשלב שמנים איכותיים כמו שמן זית או קנולה, טחינה, אבוקדו ואגוזים. האם את לא צורכת שומן עקב בעיה בריאותית?
 

nowonder

New member
חייבים למצוא מקור אחר לחלבון

זה בערך הדבר היחיד. ויש המון מקורות אחרים לחלבון. טעימים יותר מבשר, ומהשניצלים הנוראים האלו (ועם חובבי השניצלים האלו הסליחה). באופן אישי, מעולם לא חיבבתי את הטעם של בשר ועוף, לכן אני לא בוחרת לאכול אוכל שמנסה לחקות טעם של בשר ועוף.
 

marianna57

New member
איפה אפשר להשיג רשימה

מסודרת של מזונות מחליפים חלבון מבשר כולל גודל מנה ו/או כמות שצריך לצרוך ביום?
 
למעלה