צמחונית וצריכה ויטמין D. האם יש לא מהחי ?

צמחונית וצריכה ויטמין D. האם יש לא מהחי ?

מלבד מחסור בויטמין B12 יש לי גם מחסור בויטמין D. אני רוצה תוסף של ויטמין D לא מהחי, לצמחונים, האם יש ? מישהו יכול להמליץ ?

cwen

New member
ויטמין D2 זה מהצומח ו D3 זה מהחי

הבעיה, אם הבנתי נכון, ש D2 פחות יעיל. האם יש לך מניעה מחשיפה לשמש? בעיקרון הדרך הטובה ביותר להשיג ויטמין D זה להחשף לשמש לכמה דקות כל יום. לא להתבשל שעה בים, אבל כן לחשוף את הידיים או חלקים מהגוף למשהו כמו עשר דקות (בלי קרם הגנה). אלא אם יש לך מניעה בגלל בעיות רפואיות. אבל בעיקרון D2 מהצומח, ושמעתי שמועה שיש אותו גם בפטריות שיטאקי.

כן, יש לי מניעה להיחשף לשמש ../images/Emo4.gif

אני סובלת מאוסידי שזה הפרעת חרדה ואיכשהוא בגלל הפחדים שלי (זו הפרעה מורכבת) אני עובדת מהבית ולא נחשפת לשמש. אתה חושב שD3 בכל זאת יהיה פתרון בשבילי ?

cwen

New member
נשמע באמת לא נעים

אפילו לשבת בחצר בצהריים לעשר דקות זה לא טוב? אני מקווה שלינק של שירי יעזור.

כן. זו בעיה. את "החיים" אני מעבירה בערבים.

אני מצליחה בגדול להסתדר עם הבעיה רק כשמדובר למשל בתוצאות לוואי כמו ויטמין D נמוך שם הבעיה שלי.

ויטמין D

קודם כל, אם התגלה חוסר אני מפצירה בך להשלים בעזרת תוסף, ובמקביל חשיפה לשמש 10 דק ביום, במינימום בגדים. חוסר בויטמין D נקשר להרבה מאו מחלות חלקן מאוד לא נעימות. בלינק הזה ישנו תוסף של ויטמין D וסידן והוא מתאים לצמחונים. ברמת העיקרון עדיף לך להתקשר למחלקת ההדרכה של חברות ויטמינים ופשוט לשאול אותם על תוסף מתאים עבורך. http://www.vitaminglobal.co.il/calcium-citrate-with-vitamin-d-60-tabs-solgar-p-106-c-7_30.html שנית, ישנם מזונות מועטים מן התצומח המכילים ויטמין D וזה כולל בעיקר פיטריות למינהן. כעבור מס חודשים אני ממליצה לך לחזור על הבדיקה בשנית ולראות איך המצב מבחינת ערכים, את אפילו יכולה לרשום אותם ואומר לך אם הם התיצבו. בריאות שירי

היי שירי

כמו שאמרתי לעונה הראשון cwen אני לא יכולה להיחשף לשמש כי אני סובלת מהפרעת חרדה אוסידי שהיא מורכבת. אותו אוסידי מונע ממני להיחשף לשמש וגם להיות צמחונית (מעבר לבחירה חופשית להיות צמחונית ברמת העקרון). הרמה של הויטמין b12 היא 260 (והתחלתי לקחת את הכדור התת לשוני בבוקר של 1000 מ"ק של סולגאר). הרמה של הויטמין D יצאה 25.5. אני לא ממש יודעת כמה נמוך זה נחשב. הרופא אמר לי במהירות מדיי בטלפון לקחת 5 טיפות. לא יצא לי לדבר איתו על הצמחונות ואני מקווה שאותו מינון של 5 טיפות ניתן לביצוע גם עם ה D3 שאם הבנתי נכון מ cwen הוא לצמחונים. תודה מראש שאת עונה לי.

cwen

New member
הפוך. D2 זה לצמחונים

http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=1068 רק שכתוסף הוא פחות יעיל מ D3. אם את במצב של חסר חמור, תקחי לדעתי את מה שהרופא רשם, וכשהמצב ישתפר תוכלי לנסות לקחת תוסף של D2 ולראות אם זה מספיק. אני מניחה שגם לשבת במרפסת זו לא אופציה בשבילך.

צודקת. התבלבלתי. תודה ../images/Emo9.gif

לא, מרפסת ברשימה של דברים שהייתי עושה אם לא היה לי אוסידי... (אני קצת מסכנה, לא נורא. למזלי הטוב אני ובעלי מצליחים לחיות את החיים למרות הבעיה
).

מה שווה ערך ל - 5 טיפות שרופא המשפחה אמר

(בטלפון במהירות כי הוא עסוק). שאני אחזור אליו ? או אפשר לדעת ?

אחרי שאת קונה

ויש לך את המוצר ביד, אגיד לך כמה זה 5 טיפות, זה תלוי בחברה... הכי חשוב לשאול את הרופא כמות ולא טיפות. כי כל מוצר מדבר על כמות שונה. המינון שממליצים כהמלצה גורפת הוא בין 400-800 יח"ל אינני יודעת כמה הרופא רוצה שתיקחי. יש לך אפשרות לדבר איתו? לשאול אותו על החברה שהוא ממליץ עליה (אפילו שזה לא לצמחונים, כך יהיה לי מדד)

לוקחים תוסף ../images/Emo13.gif

כמה שזה נשמע הזוי זה פשוט אילוץ שהחיים הכתיבו לנו.. חוסר חשיפה לשמש, סיכון מוגבר לאוסטופורוזיס ולשברים יותר מבעבר ועוד... הבשורה הטובה היא שברגע שמייציבים את ערכיו אפשר לחדול לקחת תוסף, אך להיות בפיקוח.

הבחורה מחברת הויטמינם אומרת שמדובר רק בצמר

ש D3 עשוי מלינולין שמופק מצמר של כבשים. ועקרונית לצמחונים (לא טבעונים) לא צריכה להיות בעיה עם זה. האם נכון ?

שאלה טובה

עכשיו נזכרתי שיש לך גם את חברת צנטרום , שם התוספים הם נטו סינטטים ולא טבעיים. אני בד"כ לא ממליצה עליהם כי הם לא נכללים ברשימת התוספים הטבעיים אבל במקרה שלך זה יהווה פתרון טוב. מה דעתך? http://www.centrum.co.il/defaultNew.asp

למעלה