צמחונית + כולסטרול גבוה

gilash

New member
צמחונית + כולסטרול גבוה ../images/Emo53.gif

אני בת 40 וצמחונית מגיל 14. בבדיקות דם שעשיתי לפני שבוע, גילו לי כולסטרול: 249, HDL: 87, LDL 149 ההמוגלובין שלי סוף סוף מאוזן: 14.1 אוכלת המון ירקות, קטניות ונמנעת ממוצרי חלב עתירי שומן גובהי 165, ושוקלת 68 ק"ג. אני עושה פעילות גופנית כבר הרבה שנים. קבעו לי תור לדיאטנית ב- 28/1/04. עד שיגיע התור, אין לי מושג ממה להמנע, מה לאכול יותר וכמה. תודה מכל הלב לעוזרים

רון ו

New member
לא נורא

אם היית אצל רופא והטפול הסתכם בהפנייה לדיאטנית. היחס בין הכולסטרול הרע והטוב נמוך יחסית, מעל 2.5 זה רע. כנראה הספורט מעלה אצלך את הכולסטרול הטוב. יתכן וזה נובע גם ממתח נפשי ונטיה גנטית. השפעה של אוכל מבחינים בתוצאה גבוהה של טריגליצרידים. יש שממליצים לתסף באומגה 3 או שמן מדגים (הוסיפי דג לתפריט) או זרעי פשתן (אבל עדיף ללבוש אותו :) לי אישית המליצו כוס יין אדום אחת ליום גם תוספת ויטמין B עוזרת לגוף להרגע.

לצימחונית

מהנתונים שאת מוסרת אין לך סיבה להילחץ עד ה-28/1/2005. ערכי הכולסטרול אינם גבוהים כל-כך מה גם שערך הכולסטרול הטוב(HDL ) שלך גבוה ויש לכך אפקט מגן. מאחר שאת צמחונית ואת אינך אוכלת בשרים שמנים ולפי דברייך את נמנעת ממוצרי חלב עתירי שומן(הקפידי לצרוך עד 5% שומן) לא נותר לי אלא להוסיף לך שבנתיים הימנעי ממוצרים עתירי שומן רווי כגון:גלידות שמנות, שוקולדים, עוגות, עוגיות, מוצרי מאפה עם מרגרינה כבורקסים, ג'חנון מלוואח וכו'. המשיכי להרבות בצריכת ירקות וקטניות ובעשיית פעילות גופנית והוסיפי גם שומן חד בלתי רווי לתפריט כגון שמן זית או אבוקדו. מה בידיוק ?וכמה ?ואיזה תוספים אם בכלל? תייעץ לך כבר הדיאטנית,כשתיפגשו.

למעלה