צמחוני יותר בריא ? למה?

צמחוני יותר בריא ? למה?

אז טבעוני זה יותר בקטע של אידיאולוגיה כי הרי להיות צמחוני זה הרבה יותר בריא מטבעוני לא?

Neta558

New member
זה לא "יותר בקטע"

רוב האנשים בפורום הזה בחרו בצמחונות או בטבעונות מטעמים אידיאולוגים. גם צמחונות יכולה להיות אידיאולוגית, טבעונות אינה "יותר בקטע" של אידיאולוגיה מצמחונות. כפי שאני רואה את זה, טבעונות פשוט הולכת שלב נוסף בדרך למימוש האידיאולוגיה של שמירה על זכויות בעלי חיים... להיות צמחוני זה לא בהכרח יותר בריא מלהיות טבעוני. מבחינת פוטנציאל, לתזונה טבעונית יש הפוטנציאל להיות הבריאה ביותר. כמובן שזה תלוי בתזונה שמרכיבים, ובגורמים בריאותיים נוספים (היבטים תורשתיים, פעילות גופנית וכו´). ישנם, אגב, אנשים רבים שבוחרים בטבעונות כצעד בריאותי, ולא אידיאולוגי.

xenocide

New member
מבחינתי

אני אמנם צמחונית, אבל איני רואה זאת כסוף למימוש האידיאולוגיה שלי... אני רואה את זה כתחילתה בלבד. לפני שעברתי לצמחונות מלאה התחלתי בהפחתה בכמות הבשר שאכלתי ולאט לאט עברתי לתחליפים למיניהם. בהתחלה אכלתי גם דגים. באותה רמה אני רואה את הצמחונות שלי, עוד שלב בדרך לטבעונות ותו לא. אני לא חושבת שהייתי מסוגלת להתמודד (אך ורק פיזית) עם שינוי כזה בכל כך מעט זמן, הייתי מתמוטטת. בזמן הםחתת הבשר עוד בשלב אכילת הדגים הייתי בודקת, על בסיס יומי, איך לאכול נכון ומהי תזונה צמחית נכונה ומאוזנת (המאמרים בפורום עזרו לי מאוד) כמו שעכשיו כשאני כבר צמחונית מכל הבחינות אני בודקת איך אני אעשה את המעבר המיוחל לטבעונות בדרך הכי נכונה שיש. לעומת זאת אני יודעת על לא מאט צמחונים שהפסיקו לצרוך בשר מבחינה אידיאולוגית אבל לא לגמרי מבינים למה להפסיק לאכול חלב וביצים "הרי החיות לא נפגעות מזה, זה לא משהו שחי בסבל". וכמו שכבר נאמר, יש אנשים שפשוט לא אוכלים כלום... כל אחד עושה לפי מה שהוא מבין ועד איפה שהוא שם לעצמו את הגבול ואומר שאיפה שהוא עומד זה בדיוק המקום שהוא רוצה ומבחינה מוסרית נוח לו איתו. אם זה בצמחונות ואם זה בטבעונות וגם אלו בדרגות שונות. אני מאוד מקווה שלא בלבלתי יותר מדי ואם כן אנא סילחו לי אני כותבת הודעה זו בעיצומו של מחסור חמור בשינה.. אוהבת, הדר

אני משווה את המחסור בשינה שלך

ומוסיף תיקון להודעה קודמת שלי: כשרשמתי ש "יש אנשים שלא אוכלים דבר" (ואני מניח שעל זה הגבת הדר), בעצם רציתי לכתוב: "יש אנשים שגם לא אוכלים דבש".
מה שנקרא פליטת פה פרוידיאנית.

xenocide

New member
ו...

למה חשבת שהתכוונתי? לצמים באופן קבוע?
למרות שזה יכול להיות מעניין..

אני בעצם רק תיקנתי את עצמי ../images/Emo13.gif

דרך אגב, אני ניזון כרגי מפוטוסינתזה.

xenocide

New member
וואלה??../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

נשמע מעניין ומבטיח... חוץ מזה שזה באמת להתחבר לאמא אדמה...

למעלה