צמחיה, סלעים ומצע

OZEEVI

New member
צמחיה, סלעים ומצע

שלום, אין לי שום ניסיון עם צמחים טבעיים והייתי רוצה להתחיל עם זה הצמחים שאני מעונין לקנות ( כמובן לא כולם) הם: היגרופילה פוליספורמה היגרופילה דיפורמיס בקופה מוניירי אלואדה וליסנריה ספירליס וליסנריה אמריקנה הדברים הנלוים הם: סלעים טבעיים דקורטיבים 1 ק"ג השאלות שלי הם: יש לי אקווריום 70 ס"מ (84 ליטר) עם דגים טרופים (כמה להקות וכמה דגים בודדים ) וגם דג זהב אחד גדול (10 ס"מ) הייתי רוצה לשלב את הצמחים הנ"ל באקווריום שלי על איזה צמחים אתם ממליצים? אני לא רוצה לטפל ממש בצמחים אז אני רוצה את הצמחים הקלים ביותר לטיפול ואיך מטפלים בהם?? האם אני צריל עוד מכשרים מלבד מחמם, אויר ופילטר?? אני חייב לשים מצע?? ואם כן מצע לבה/מצע חרסית טובים? והנה המחירים של הדברי הנ"ל צמחים כל אחד בממוצע עולה 9.90 סלעים טבעיים דקורטיבים 1 ק"ג 19.00 (זה יספיק רק ק"ג אחד) מצע שתילה חרסית/לבה ( 5 ק"ג)-38.00 (כמה חבילות אני צריך?? ) האם המחירים הנ"ל יקרים?? יש לי חצץ טבעי מאבנים חומות זה יכול להיות תחלחיף למצע?? תודה לכל העונים וסליחה על השאלה הארוכה והמכבידה הזאת

Ph0enix

New member
אני לא מבין כול כך בזה אבל!

תיזער מדג הזהב שלכה אק' ירוק לגמרי הם הרסו לי ואני מוקווה זה א יקרה גם לך

אורי-

New member
אני אנסה לענות על חלק

לגבי מצע - כנס לאתר של "אקוואלוג'יק" (אין לי אותו , אבל הוא פורסם כאן לפני יומיים) , יש שם "מחשבון" לחישוב כמויות מצע. לגבי כל השאר - ממליץ לך לעבור על אחד מהמאמרים שיש בפורומים השונים (דג למשל) , זה יכסה לך המון מהשאלות.

ganjaman stound

New member
אומנם

גם אני רק מתחיל עם צמחייה אבל ההגיון הפשוט אומר שדווקא הצמחים ה"פשוטים" הם אילו שבסופו של דבר יצריכו את הטיפול - גיזום די קבוע בקשר למצא אני חושב שכבר ענינו לך שלמצע לבה=טוף שני יתרונות: - יחסית מאוורר ומאפשר הזרמת חמצן טובה לשורשים - משחרר ברזל למים שהצמחים זקוקים לו לשיפור העלווה חרסית אני לא מכיר אני יודע שהוא גם יחסית מאוורר אך איני יודע מה היתרונות הטבעיים שלו החצץ הטבעי יכול בוודאות לשמש גם כמצע אך הוא לא אידיאלי תלוי גם מה הגובה שלו באקווריום מומלץ לצמחיה לפחות 5 ס"מ כדי שיהיה די מקום להתפתחות לשורשים בקשר לאוויזרים נוספים לפי מה שהבנתי הרוב מוסיפים: CO2- שהצמח צורך בשעות התאורה לתהליך הפוטוסינטזה דישון-נוזלי או תת קרקעי (מזון לצמחים) אם ארנון במקרה יופיע שוב בפורום אני מאמין שהוא יוכל לענות לך לעומק על סוגי הצמחים ושיהיה בהצלחה

aqualogic

New member
צמחיה, סלעים מצע

OZEEVI, כל הצמחים שבחרת הם צמחי רקע, מהירי גידול כך שישהיה צורך לגזום ולטפל מדי פעם. מצעי שתילה - המצעים שלנו פותחו במיוחד לצמחים בתנאי המים בישראל. יש מצעים נוספים שמתאימים, איני יכול לתת לך שם יצרן כי בדרך כלל הם ארוזים ללא שם. חשוב לדעת: מצעים - צריכים להיות אינרטיים (ללא המסה של מרכיבים קשים במים). כיצד בודקים? מטפטפים מעט חומצת מלח (קונים במכולת - מי אש לניקוי שרותים), אם המצע תוסס חזק סימן שהוא מכיל הרבה בסיס כמו גיר או כורכר והוא לא מתאים. תסיסה קלה בדרך כלל נובעת משאריות של אבנית שנותרה מהמים של שטיפת המצע. גודל גרגיר: 2-4 מ"מ. גרגרים גדולים מונעים עיגון שורשים, קטנים סותמים את המצע ועוזרים להתפתחות רקבון שורשים. מבנה גרגיר: יתרון גדול לגרגרים בעלי מבנה ספוגי - הם מאפשרים מושבה של בקטריה חיובית הניזונה מפרוקי אמוניה באזור השורשים ומונעת רקבון אנארובי. בנוסף למצעים שלנו יתרון נוסף וזו העובדה שהם משחררים ברזל ומעט מגנזיום למים. המלצה נוספת - להשתמש ביסוד לפני המצע, יש סוגים רבים בשוק בתווח מחירים נרחב כולל המוצר שלנו. עוד הערה קטנה על צמחים: לצמחים בעלי קצב גידול מהיר יתרון עיקרי בעובדה שהם צרכנים גדולים של ניטריטים ועוזרים לשמור על איכות המים והם מתחרים על המזון עם הירוקת ובכך מקטינים מאוד את יכולת הירוקת לשגשג באקווריום. במיוחד ההיגרופילות. נ.ב - לחברי הפורומים יש אצלנו הנחה של 20% על מותגי אקוולוג'יק (יסוד, מצע, דקורציה, מזון צמחים). בהצלחה, ארנון.

למעלה