צמחים?

ככל הנראה

מאצות ירוקיות שהתפתחו בסופו של דבר לשרכים (צמחים שאינם מפיקים פרחים) - אם אתה מתעניין קצת יותר לעומק בשאלות מסוג "מה התפתח ממה" - אני ממליץ בחום על האתר הזה: http://www.tolweb.org/tree/ יש פה פשוט גישה ל*כל* העץ הפילוגנטי, עמוד הפתיחה פשוט מראה לך את כל העץ החיים.

Snir2121

New member
ומה עם הוירוסים?

איך הם התפתחו? אולי הם בכלל לא קשורים לאותו העץ? (אולי הם הרבה פחות מורכבים ונוצרו הרבה אחרי האורגניזם הראשוני?)

don't get there

אני בקושי מבין מהם וירוסים *בכלל*, let alone מאיפה הם התפתחו הם יצורים הזויים, כמעט חייזריים בעיניי (ואינם עונים על כל הקריטריונים ל"יצור חי" בכלל) קשה לי מאוד להגיד לך. הגנים שלהם זה הפקר כל כך פרוע שכבר קשה להגיד מה התפתח ממה ומתי.

Snir2121

New member
כן..

הם פשוט מכילים מידע תורשתי.. חלקם מכילים רק RNA, ולפי ההשערות המקובלות עולמנו הקדום היה עולם RNA, אני חושב שהם פשוט לא התפתחו.

הם מתפתחים כל הזמן

כדי לעבור אבולוציה לא חייבים להיות יצור חי - צריך פשוט את כל הקריטריונים של ברירה טבעית (תורשה, רבייה, מספרים גבוהים , נאמנות העתקה, וריאציה ושגיאות קלות בהעתקה) - וירוסים עומדים בקריטריונים אלה היטב - למעשה, אנחנו חוזים בשידור חי באבולוציה של וירוס מפורסם אחד לפחות שאני יודע עליו שתועדה (איידס למשל.)

Snir2121

New member
בעצם, אתה צודק..

עד עכשיו חשבתי שהוירוסים משכפלים את עצמם במדויק וללא מוטציות.

הו-הו, זה מאוד רחוק מהמציאות

במיוחד לרטרוירוסים, מבוססי-RNA - הסיבה שהם עוברים אבולוציה כל כך מהר (מלבד העובדה שיש להם זמן מחזור חיים מאוד קצר) זה שיש להם *הרבה יותר שגיאות העתקה* - (בסדר של פי 100 ו-1000 יותר) . וירוסים עוברים אבולוציה הרבה יותר מהר מכל יצור רב-תאי עלי-אדמות, יש תיעוד בספרות המדעית של אבולוצית מנגנונים מולקולריים חדשים לגמרי של נגיף האיידס - לצפות למצוא הוספה כל כך רבה של מידע גנטי בפרק זמן כה קצר זה כמעט יותר מדי לבקש בשביל מדען. אבל זה צפוי עבור וירוס שמשגשג בתוך המין האנושי ומשתנה כל כך מהר.

למעלה