צמחים

צמחים

צמחים וצמחונות למדנו כי האור אין סוף מקיף את התודעה ופוגע בנשמה , ויוצר אור הנמשך מהנשמה חלקו לתוך הכלי המקרין את הגוף וחלקו חיצוני לגוף , החלק הממשיך את הנשמה אנו קוראים צדיק ומסומל באות צ'. לאור הצדיק ישנם מקיפים המקיפים את מודעותו ומעצבים את המרחב, מעין עיצוב נוסף על עיצוב הבריאה , סה"כ הקרנה זו נקראת צמח , והיא צומחת בין אם באדמה במים וכו' . הצמח אם כן ממשיך את אור הצדיק , חלקו מחיה את הכלי ואת הגוף וחלקו לא מאכיל את הכלי או הגוף , דהיינו צמחים שניתן לאכול וצמחים שלא ניתן לאכול . השאלה איזה חיות יש בצמח אותו אנו צורכים כמזון , ישנם צמחים בעלי חיות הנמשכים לפי ההבדלה של הנשמה ותואמים לנפש ולרוח ולנשמה, המשכה זו התואמת לחיות האמיתית נקראת דרש . ואותו אפשר ללמוד ולברך על המזון ולתת חיות נכונה הנותנת בריאות חוכמה שפע שמחה וכו' , חזרה לגוף לכלי ולנשמה . ישנם צמחים המכילים חיות רק לגוף , אבל שאוכלים אותם משלמים מחיר של שפע חוכמה בריאות אריכות ימים וכו' , ונקראים צמחי סטרא אחרא. היו רבנים כגון הרמב"ם שכתבו ספרים אלו צמחים לאכול ואילו לא . פירות הארץ והצמחים טובים הן בדרש ובחיות המלאה שלהם , יבולים מחוץ לארץ המגודלים בארץ אינם מספקים חיות לכלי ולנשמה אך מוסיפים חוכמות חיצוניות , שצריך בעידן המודרני . יש ללמוד אילו צמחים ואילו דרשות של חיות הצמחים מועילים לנו , כדי שלא נסבול מחוסר שפע ובהירות מחשבה בריאות או סתם דיכאון , צריך לגלות את הכוונה הפנימית באכילת צמחים , ולברר אילו צמחים טובים לנו . צמחים רבים בימינו אינם הצמחים המקוריים בעלי החיות הטובה , ישנם תיאורים בספרי חז"ל איך הצמחים נראים וכיצד מזהים אותם , היום הצמחים בשווקים אינם הצמחים המקורים ולכן חיותם פגומה , המביאים לכל מיני תחלואי גוף ונפש ורוח . הצמחים המקוריים נסתרים בגלל עוונותינו , בצע לגדל צמח הגודל בקלות וקל למכור אך חסר חיות , מה שקוראים ממשפחת הצמח המקורי . בכדי להיות בריא מאושר חכם שמח בעל שפע וכו' , צריך לאכול צמחים המספקים חיות שלמה לגוף לנפש לרוח ולנשמה, ללא זה נוצר סבל מיותר בכל תחומי החיים . דוד

אז בעצם חוכמת הקבלה ....

היא שימוש בתרופות סבתא? נחמד, לא ידעתי. אולי כדאי שתענה לבניהו בפורום קבלה על השאלה הנוקבת ששאל. אני מאמינה שזה הכרחי. שבת שלום.

...לאמא שלי יש ספר ישן

ילדים כותבים מכתבים לאלוהים..(מכל הארצות בעולם) וילדה הודית (שכידוע בהודו רווח מנהג הצימחונות כדררגה נעלה יותר של רוחניות (עידון הנפש) והיא כותבת ומציירת על חלום בו הצמחים שאכלה באים לאכול אותה בלילה.. סתם נזכרתי אני צימחונית, ואצלי זה בפרוש בא מתוך קשב לצרכי הגוף השאלה דוד, האם יש משהו היום בשנת 2007 שקרוב למקור... מלבד הנשמה של הרך הנולד או של חיות תמות...???!? אני באמת לא יודעת (בציור שהילדה ההודית ציירה הצמחים נראים כמו חיות שדים או מפלצות...) ...מהו המקור?!? .....הגיגים של בוקר לפני נסיעה לעבודה.......

למעלה