צמחים

1צחי

New member
צמחים

בימים אלו אני בונה טרריום 100*70*100 הטרריום מיועד לדרקוני מים סיניים ודומיהם. בחלק מהטרריום יהיו מים עם צמחי מים ובחלק אחר יהיה כבול מעורבבת בחול דיונה. השאלה שלי היא האם ידועים לכם סוגי צמחים אשר אסור לשים בטרריום? נאמר לי ע"י מגדל צמחים אשר חלק מהצמחים מפרישים רעלים דרך השורשים והסכנה שזה יחדור למי השתיה של הזוחלים. אין אני יודע על אילו צמחים מדובר בכל אופן אני מתכנן לשים שרך וגומה. אם ידוע לכם דבר בנושא יהיה הדבר מבורך.

naja

New member
אני לא יודע אבל...

קח בחשבון כמה דברים: א-טרריום עם צמחיה מצריך הרבה יותר טיפול ואביזרים(תאורה). ב-חלק מהצמחים לא יחזיקו תחת משקלם של הזוחלים ולכן צריך צמחים חזקים במיוחד. ג-צמחים צורכים חמצן ופולטים פחמן דו חמצני בלילה ולכן אם יהיו הרבה צמחים אתה תצטרך לדאוג לאיוורור רציני כדי שהזוחלים לא יפגעו(למרות שאני משער שלטאות קטנות לא צורכות המון חמצן אבל כדאי לברר.

שלום צחי

אין לי ממש ניסיון בנושא אבל אני מניח שצמחים שצומחים בבמים או על המים כאשר במים חיים דגים הם צמחים שאינם יעשו בעיות לזוחלים. בכל מקרה אתה יכול לברר עם עפרה צמחי מים זה עסק שמתמחה בגידול צמחי מים ואני מאמין שיש להם גם ניסיון בתחום של אקווה טרריומים אז נסה לברר איתם את הנושא. המספר טלפון שלהם הוא 04-6562914 יעל ואלי כהן או נייד 053-303389. יונתן.

09

New member
אני חושב שבנושא הזה

אתה יכול לפנות לפורם אקווריונים, נראה לי שיש שם כמה אנשים שמבינים בנושא...

1צחי

New member
../images/Emo39.gif תוספת

מצטער לא הבהרתי את עצמי. ברור לי כי צמחי המים לא מהוים סכנה שכן דגים הרבה יותר רגישים ואלו צמחי אקווריום. השאלה היא לגבי צמחים אשר נימצאים בכבול והם כרגע שרך וגומה.

1צחי

New member
בזמן שישנתם

מצאתי אתר אשר מדבר על צמחים רעילים

למעלה