צמחי מרפא והנקה

צמחי מרפא והנקה../images/Emo35.gif

שלום כחודש אני שותה 20CC של צמחי מרפא ע"פ מרשם שרקחה לי נטורפטית לבעיה של תת פעילות בלוטת המגן. יש לי תינוקת בת 5.5 חודשים שיונקת הנקה חלקית, אך נראה שבשבוע האחרון היא דורשת יותר 3י3י האם זו בעיה לשתות צמחי מרפא ולהניק? תודה

נורקס

New member
תלוי באיזה צמחים מדובר../images/Emo203.gif

ישנם צמחים שאם נלקחים בצורה מרוכזת ובמינונים גבוהים, יכולים לייבש חלב (כמו מנטה,נענע,מרווה ועוד). האם יידעת את הנטורופטית שלך בדבר היותך מניקה? אם לא, חשוב לפנות אליה בהקדם עם המידע הזה על מנת להתאים את הפורמולה להנקה. (בכלל,כשמניקים כדאי ליידע על כך כל רופא או מטפל אלטרנטיבי שאליו הולכים לטיפול לצורך התאמת התרופה להנקה) אם הפורמולה מותאמת ואינה כוללת צמחים שמייבשים חלב, יתכן כי מדובר בקפיצת גדילה.

../images/Emo140.gifאבל האם הצמחים יכולים להיות מסוכנים?

האם יש סיכוי שהצמחים מסוכניים? בתי לא יונקת מלא, רוב התזונה שלה היא סימיליק אבל היא אוהבת להירדם עם 3י3י וגם 'סתם' להירגע על ה3י3י ואנחנו נהנות לנו יחד. רציתי לוודא שאין תופעות לוואי שיכולות להיות בעיתיות לבתי. לפני הטיפול אמרתי לנטורפטית שאני מניקה חלקית, והיום אמרתי לה שנראה לי שהחלק של ההנקה גדל. היא אמרה שלא ידועים מחקרים על תופעות לוואי שצמחים גורמים לתינוקות יונקים, אבל רציתי לברר גם כאן.

בהחלט כן !

צמחים עלולים לעשות נזק ולהיות מסוכנים בדיוק באותה מידה שהם מסייעים ומטפלים. להגיד שלא ידועים מחקרים על תופעות לוואי שצמחים גורמים לתינוקות יונקים זוהי שטות מוחלטת ! (וסליחה על הבוטות). ישנם לא מעט צמחים שהקונטרה אינדיקציה שלהם (ז"א מתי אסור להשתמש בם) הינה במהלך הריון ו/או הנקה. ישנם המון צמחים שנפלא לקחת בזמן שמניקים - להגברת ייצור חלב, לשיחרור גזים, לחיזוק ועוד. אך ישנם הרבה צמחים מסוכנים. אנא פרטי את שמות הצמחים בתוך הפורמולה שאוכל לסייע לך יותר בפרוטרוט. אם אפשר גם את האחוזים של כל צמח. יום נעים, הילה

../images/Emo5.gif הילה

הילה- הנה פירוט הפורמולה FOCUS 35 WITHANIA RADIX 35 ACORUS 15 LICORICH 10 ZINGIBER 5 אני לוקחת אותה כחודש ימים, 20 CC ביום, בהתחלה לקחתי פחות. הבת שלי אוכלת בעיקר סימילק אבל היא בהחלט משלימה לה את הארוחה עם 3י3י.

פסיפלורה יקירתי

Fucus -סוג של אצה, מכילה יוד ובדרך כלל משמשת למטרת המרצת בלוטת התריס. בדרך כלל משמשת בפורמולות להרזייה על רקע של תת פעילות בלוטת התריס. הצמח אפשרי לשימוש בהנקה. מכיוון שיוד יכול להצטבר בחלב אם, יש לעשות כן במשנה זהירות ותחת פיקוח מקצועי. Withania Radix - צמח המוגדר כאדפטוגן. בעל השפעה מרגיעה על מערכת העצבים, נוגד דלקת, משפעל חיסוני ועוד. אין בעיה בהריון והנקה. Acorus calamus - מגביר תיאבון, מחזק, מייזע, ממריץ\מחמם, ממריץ מרה, ממריץ קיבה, מריר\ארומתי, מרומם, נוגד עווית, מפיג גזים. בעיקרון נשמע כמתאים בהריון והנקה אך אין מספיק מידע ולכן לא ידועים הסיכונים. בעקבות היותו ממריץ ומייזע לא בטוחה שהייתי באופן אישי בוחרת להשתמש בו בהנקה. לגבי היותו קארמינטיבי (משחרר גזים) הייתי בוחרת בשומר או קמומיל שהינם הרבה יותר רגועים. בדקי עם המטפלת שלך מדוע שילבה אותו בפורמולה ואם זו הסיבה אולי כדי לשקול החלפתו. Liq - אפשר לכתוב עליו המון
בשורה התחתונה, מתאים לשימוש בהנקה. Zingiber - מתאים להפרעות עיכול, גזים - גם אצל תינוקות. אין מניעה בהנקה. לכאורה לא נראית בעיה ממשית עם הפורמולה. לגבי האקורוס, שווה לדבר עם המטפלת. הדבר החשוב ביותר להבין לגבי צמחי מרפא שתמיד יכול להיגרם נזק. אם בכלל מינון, חומרי גלם לא איכותיים וכמובן התאמה שגוייה לאדם ולמצבו. ההנחה כי "אם לא יעזור לפחות לא יזיק..." ממש לא נכונה כשמדובר בצמחים. קחי זאת לתשומת ליבך. הנקה נעימה ושיהיה רק כיף והנאה בגידול הקטנה.
הילה

0 אור 0

New member
WOW

מנצלש"ת על ההודעה הזאת כדי להודות לך על כל ההשקעה היומיומית שלך בפורום, התשובות המקיפות והידע הרב שאת מחלקת פה לכל השואלים

../images/Emo140.gifתודה רבה

הילה מבירורים וקריאה באינטרט הבנתי שג'ינג'ר - עלול לעצור את ייצור החלב או לייבש את זרימת החלב. וגם ויטניה - לא מתאים למניקות. ובאמת יש לי הרגשה שיש פחות חלב כי הבת שלי יונקת ומהר מאוד מתעצבנת ומתחילה למשוך את הפיטמה
לגבי שאלתך- נראה לי שהנטורפאטית השתמשה ב-Acorus calamus כנראה בגלל ניתוח להוצאת כיס מרה שעברתי במהלך הניתוח. הילה- מה דעתך על שימוש בכדורים לבלוטת התריס יחד עם השימוש בפורמולת הצמחים?

הי

ג'ינג'ר לא עוצר את זרימת החלב, הוא בעל אפקט מחמם ובפורמולה שלך הוא מהווה בסך הכל 5% מסך הפורמולה. בנוסף הוא משולב בד"כ כמונע בחילות. לצמח הויטניה שני חלקים בשימוש הרפואי. עלים - רעילים מאוד ומתאימים לשימוש חיצוני בלבד (אני לא ממליצה בתקופת ההריון וההנקה) ואילו השורש שהוא מזין מאוד ואין איתו שום בעיה. אל תאמיני לכל מה שאת קוראת באינטרנט....
לגבי הגברת החלב נסי בתור התחלה חליטות של זרעי שומר, כפית זרעים לכוס מים רותחים, להמתין כ- 15 דקות ולשתות. אם זה לא יספיק, תמיד ניתן לשלב צמחים המגבירים ייצור חלב בתוך הפורמולה שלך - על זה תצטרכי לדבר עם המטפלת שלך. לגבי טיפול בבלוטת התריס, כל מקרה לגופו ובלי להכיר אותך ולערוך לך אבחון מקיף (במיוחד כשאת מניקה ואחרי הוצאת כיס מרה...) יהיה זה מאוד לא אחראי מצידי לייעץ לך מה לעשות. חוץ מזה, ישנם המון צמחים לטיפול בבלוטת התריס, פרטים כמו אילו צמחים ? באילו מינונים ? איכות חומר הגלם ? תת פעילות של הבלוטה או יתר פעילות ועוד ועוד... המשך יום מקסים, הילה

../images/Emo24.gifתודה על התשובות המפורטות

הפורמולה שרשמתי בהודעה הראשונה היא הפורמולה שאני מקבלת לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס על רקע זה שסיפרתי שבמהלך ההריון היו לי אבנים בכיס מרה שגרמו להתקפים עד שלא היתה ברירה ועשו לי ניתוח להוצאת כיס מרה. בנוסף היתי בשמירת הריון עם צירים מוקדמים וילדתי פגית בשבוע 32, כך שגם כל עניין ההנקה היה מאוד בעייתי וניסיתי כמעט כל דבר טבעי שאמור להגביר את יצור החלב בתקופה הראשונה שבה רק שאבתי (פג קטן לא יכול לינוק). היום אני שותה תה שומר. שוב תודה על ההתיחסות (בנתיים אני ממשיכה לקחת את הפורמולה, אבל מחר אני הולכת לעשות בדיקת דם ואם אין מגמת שינוי בירידה אני אשלב גם כדורים רגילים, כי אני מאוד עייפה מה שלא היה בתחילת השמיוש בפורמולה)

למעלה