צמחי מרפא ותרופות סבתא

TheBlueOne

New member
צמחי מרפא ותרופות סבתא

טיפול בנזלת: 1. בסיר גדול יש להרתיח מים עד לגובה 3/4 הסיר. כאשר המים רותחים, להוריד את הסיר מהאש, ולהוסיף 3 כפות ערק . לרכון על הסיר, כאשר הראש מכוסה במגבת גדולה, ולשאוף את האדים במשך 20 דקות. יש לחזור על האדים פעמיים ביום . 2. להמיס כפית מלח במעט מים, לטבול פיסת צמר גפן, ולטפטף מעט לתוך האף
מי מאתינו לא מכיר כמה תרופות סבתא? מסורות שונות "מלאות" במרשמים שונים ומשונים לבעיות בריאותיות שונות... אך עד כמה הן באמת יעילות? הם באמת אתם מוכנים להסתכן או שמא , בימינו המתקדמים - כאשר לכל פיפס קיים כדור, אתם מעדיפים לעצום עיניים וללכת שבי אחרי הוראות הרופא? האם בתור פאגאנים- שומרי הדרך העתיקה (והמודרנית...) , יצא לכם להשתמש ב"תרופת סבתא?"

L e s t a t

New member
זה לאו דווקא קשור לפגאניות

קצת קשה שלא לעשות את זה.. כשיש לך סבתות רומנייה ופרסית

למה לא???

בהיותי חובש נתקלתי בלא מעט כדורים ותרופות ובלא מעט מקרים בהם העדפתי לטפל באנשים בדרכי סבתא... או ברפואה אלטרנאטיבית. לדעתי כמה שפחות כימיקלים לגוף כך עדיף. חוץ מזה חלק גדול מהתרופה היא פסיכולוגית - אדם חולה - אדם מקבל תרופה - אדם יודע שתרופה עוזרת - הגוף מגיב לתרופה עקב הידיעה שהתרופה עובדת. טיפול פסיכולוגי, ישנם כדורים שהם מעיין סוג של סוכרזית שנותים לילדים קטנים במקרים מסוימים והם מאמינים כי הם כדורים אמיתיים עקב אמונה זו הם (הגוף) מגיב לתרופה והם חשים יותר טוב. נ.ב וזה עובד גם על מבוגרים!!!!

magick smile

New member
אתה צודק, זה באמת פסיכולוגי רוב

הזמן... אני גם אישית מאד בעד תרופות סבתא וצמחי מרפא ולא לוקחת כדורים בכלל...אבל רוב האנשים לא ככה... אם אני מייעצת להם לקחת אפילו דבש (שיש בכל בית ולא צריך לחפש) הם מעדיפים לקחת כדור... מעניין למה. אתם חושבים שזה בגלל שקשה בדרך כלל להשיג צמחי מרפא, או בגלל החברה שנגד זה?

medichi

New member
ועוד משהו על אפקט פלאצבו

במסגרת עבודה שהיתי צריך לכתוב אליזה קורס לא מעניין-ביקרתי בהוסטל של נפגעי נפש בשיקום ויש להם קטע בהוסטל הזה, כשאחד החוסים מרגיש "התקף פסיכוטי ממשמש ובא" או לפחות לחץ מסויים נותנים לו כדור של ויטמין סי\סוכרזית ,הוא בטוח שהוא מקבל תרופת הרגעה ואכן..הוא נרגע סתם שאלה-איך בתור חובש (מד"א\צבא?) טיפלת באנשים בעזרת תרופות סבתא?

זה תלוי מי ומה.

למשל, חייל שחולה בשפעת, נבדק ע"י רופא, ולא רוצה להשתמש באקמול למשל, אז אין שום רע בלייעץ לו מה עוד אפשר לעשות להורדת חום - אך כמובן, לא במקום טיפול קונבנציונאלי. כך אני עשיתי לפחות. (כן, גם אני הייתי חובש).

מורגיין

New member
וכמובן שמישהו צריך להגיד

שיש תרופות סבתא שאכן עובדות ואפילו הוכח מדעית ורפואית שהן עובדות... למשל לנשום אדים כשמצוננים! אפילו הוכח שצחוק טוב לבריאות ומשכך כאבים! כמובן שאם יש דרך פסיכולוגית או אפילו רפואית (ומה לעשות שתרופות מבוססות על צמחים ועל חומרים פעילים שנמצאו בהם), לצמצם את ההכרח בתרופות שמכילות כימיכלים לא ידועים, שאפילו חלקם טובים לטווח הקצר ולא לרחוק, חלקם לא טובים לא לזה ולא לזה... כמו האנשים שלוקחים אקמול כי כואב הראש ומתעלמים מזה שזה בעצם סימן ראשון להתייבשות ויכולים להגיע למצבים הרבה יותר קשים בגלל זה... מטפלים בתופעה החיצונית ולא בבעיה. לרובנו יש יד קלה מדי על ארון התרופות... אני לא חושבת שיש ספק בעובדה שלחיות חיים בריאים, נכונים ורגועים טוב יותר מלחיות חיים שהם בעצם "כיבוי שרפה" אחד גדול, וזה כן לפי דעתי חלק מלהיות פגאני- לאהוב ולכבד את הגוף שלך ולהתייחס אליו. לצערי בחברה המודרנית הרבה פעמים סבל ואי טיפול בבעיה הוא סימן לגבורה, שמוביל בעצם להתעלמות, במקום לאהוב ולכבד את הגוף מתייחסים אליו כמו אל מטרד. ואלו היו 20 שניות על רפואה ופגאניות, סליחה אם סטיתי קצת מהנושא המקורי...

Weirdi

New member
אממ

למה אנשים חושבים שבגלל שמשהו בא מצמח הוא לא כימיכל? הרי, זה כימיכלים שמשפיעים עלינו- אם הם מיוצרים במפעל או בטבע. וכימכלים מהטבע יכולים להזיק בידיוק כמו כימיכלים סינטטים.

Nizzan Cohen

New member
הו !

פעם רכזת השיכבה שלי אספה את תרופות סבתא מכל תלמדי השכבה וכרכה אותם בספר וחילקה לכל ילד. פשוט גאוני
.

mickeym

New member
תרופות סבתא ופאגאניזם

צריך לזכור שרבות מהתרופות שמשתמשים בהם בעולם המערבי וברפואה מערבית היום, הן תרופות שבתחילה לא ידעו כיצד הן עובדות ועל מה הן משפיעות, אבל אי אפשר היה להתווכח עם עובדות. את המנגנון של אספירין גילו יותר מ-60 שנים אחרי שהפכה פופולרית, את סוד המרק עוף נגד הצטננות גילו בערך 300 שנים אחרי הגילוי (או ממתי שאנחנו סופרים עצמאות לנשות פולניה...
), בליתיום השתמשו פסיכיאטרים במאה ה-19 באופן רחב בלי לדעת איך זה עובד... אגב, את ראשית הרפואה המודרנית אפשר לייחס ל"פאגניזם". הכנסיה בימי הביניים נהגה להציע "תפילה" כטיפול לחולה, כאשר אם אדם מת זה היה סימן לכך שהוא זנח את האל. כמו כן, הכמרים הפרנסיסקנים היו הגאונים שחשבו על מריחת כספית לוהטת על פצעים מעגבת (מחלת מין), משום שהסבל ממרק את החטאים. דווקא מי שנחשב לחוטא, לפאגאני, באותה תקופה היו אנשי הטבע, שטיפלו באנשים בעזרת כל מיני תרכובות צמחיות וביססו את הצורך באיגוד המידע הרפואי...

למעלה