צמחי מרפא- זה מפחיד?!

healer

New member
צמחי מרפא- זה מפחיד?!

שלום כולם, אני מתאר לעצמי שידוע לכם על האיסור בשימוש בצמח הקאווה קאווה. אני תוהה לפעמים האם יש איזשהו גוף שחוקר , בודק, עושה ניסויים בצמחי מרפא ע"מ לבדוק את שלל ההשפעות של שימוש בצמח מסויים כולל הסיכונים. בעיני צמח מרפא=תרופה לכל עינין ודבר. וכמו שתרופה לפני שיוצאת לשוק עוברת סידרה ארוכה של מחקרים, ניסויים וכו´.. כך צריך להיות עם צמחי המרפא. איך אני אדע שאם אני לוקח צמח מרפא למשהו אחד זה לא יזיק ויגרום למשהו אחר?!

שאלה קשה ../images/Emo5.gif

תראה התרופות עוברות מבדקים וניסויים רבים , אבל כל הזמן מתגלים דברים חדשים וזה נכון גם בתחום הקונוונציונלי:פעם היתה הנחיה לאכול הרבה ביצים כי זה בריא אח"כ יצאה הנחיה לא לאכול בכלל ביצים והיום ההנחיה היא לאכול 3-4 בשבוע. פעם אמרו לא לאכול סיבים - היו מקלפים את התפוח, תפו"א וכד´ היום יודעים כי מחסור בסיבים גורם לסרטן המעי וכד, דוגמא אחרונה מתחום אחר לגמרי אך לא פחות חשוב , פעם חיבוקים ומגע לתינוק בוכה היה בגדר פינוק ( ראה ערך דר´ ספוק), היום יודעים כי מניעת "פינוקים" אלו פוגעים בהתפתחות האינטליגנציה הריגשית של הילד... בעצם לא עניתי לך , פשוט יריתי לכל הכיוונים , וזאת כי אין לי אפשרות להבטיח לך שלא יגלו מחר תגלית מרעישה שתזעזע את קהילת המרפאים ונוטלי הצמחים . אנחנו משתדלים לחיות את חיינו הכי נכון ובריא שאפשר , יכול להיות שמחר נגלה שטעינו, אבל זה יהיה מחר... סופשבוע נעים יעל

הפתרון - נסיון (וגם זה חלקי...)

למען הסר ספק - אני מטפל בשיאצו וטאי-צ´י, לא בחומרי-מרפא, אז קבל את תשובתי בזהירות הראויה. ברור שהשאלה קשה, אבל לפחות ברפואה הסינית יש נסיון של אלפי שנים בשימוש בחומרי-מרפא (כולל צמחים, מינרלים, חלקי בע"ח ועוד). זה נסיון כתוב, מתועד, שנאסף במשך הרבה מאוד זמן ע"י הרבה מאוד מטפלים שהעבירו הלאה את נסיונם, כולל "מה לא לעשות." לפחות בתחום הסיני, נראה לי שאפשר להניח שפורמולה שרשם מטפל טוב, לא תזיק. יתכן וזה נכון אפילו לגבי קאוה-קאוה - אני לא מבין בתחום, אבל ידוע שתרופות מסוימות הן רעלים, אם לוקחים אותן במינונים לא-נכונים או בהתוויות לא-נכונות. הרי אנטיביוטיקה היא חומר רעיל - ANTI = נגד, BIO = חיים - אבל משתמשים בה כתרופה, אם צריך. יש ברפואה האלטרנטיבית/משלימה שיטות "חדשות", יחסית, בנות מאה שנה +/-, שאפשר להתווכח על כמות הנסיון הקליני שנצבר בשיטה - אבל לרפואה הסינית יש יסיון קליני רצוף, מתועד, של אלפי שנים. אפשר להניח שתרופות מסוכנות מוגדרות ככאלה בספרי הלימוד, עם התוויות והתוויות-נגד, ושאם המטפל יודע מה הוא עושה - אפשר לסמוך עליו שגם אם התרופה שהוא רושם לך מכילה חומרים רעילים, היא תעזור ולא תזיק.

למעלה