צמחי מרפא ערבים לחך- עזרה

Kerenl87

New member
צמחי מרפא ערבים לחך- עזרה


היי לכם!
מקווה שזה המקום המתאים ושיש נסיון בנושא
אנחנו סטודנטיות המעונינות לשלב צמחי מרפא במוצר מזון
על אילו צמחים הייתם ממליצים?
(עדיפות לכאלה שיש להם טעם נעים, לא דומיננטי מידי)
תודה! =)
 
תשובה

היי
שאלה מאוד מאוד שאלתית - תשובה יותר קשה ממה שאתם חושבות!
יש צמחים עם טעמים מסויימים אך אם עוברים תהליך כלשהו (בישול, אפיה, טיגון או הקפאה) הם משנים מהטעם שלהם ברמה מסויימת
אם בשילוב צמחי מרפא לאוכל אחר - יש לבדוק אינטרקציות שונות גם כימיות וגם יכולת שילוב בניהם ברמות אחרות כמו שימור, טמפ', עמידות ועוד.

וכמו שהצגתן את עצמכן כסטודנטיות למה? צמחי מרפא? טכנולוג מזון? כימייה?
איזה שנה? איזה חקר עשיתן? כי זה נראה מאוד תת רמה הניסוח והכיוון שאתן חותרות אליו.....

אבל קחו דוגמאות: תה בטעמים שונים, גלידות , סלטים, רטבים, ממתקים טבעיים, מרקים, ועוד.....

ייעוץ ורעיונות מעבר לזה אפשרי במקום אחר......
בהצלחה!
 

Kerenl87

New member
...

אמור להשתלב בגלידה.
לא הייתי מגדירה את הניסוח כתת רמה, אך אכן השאלה כללית.
הכוונה היא למצוא כיוון ראשוני, את השפעת העיבוד שיעשה והחקר הנלווה בוודאי שנבדוק בעצמו.

לי אישית אין כ"כ ניסיון עם צמחי מרפא ולכן פניתי אליכם, כדי שיהיה משהו נחמד להתחיל איתו, לפחות :)
 
אז ו......

היי
עדין לא ענית מה לומדות?
אני הייתי שמח לראות גלידת קינמון, מרווה, מנטה (יש נענע),
אפשר לחשוב על רוזמרין (מר), לבנדר, מליסה, לואיזה
אולי כמו סגנונות התה קר למינהם והם יהיו גלידה......

בהצלחה!
 

Kerenl87

New member
יופי תודה! =)

זה כבר משהו נחמד להתחיל איתו.
אנחנו לומדות טכנולוגיה של מזון
 

0 אור 0

New member
המתבקשים:

פירות יער הם צמחי מרפא מעולים
פסיפלורה (הפרי או הפרחים)
לימון כמובן
אם אתם מחפשות דוקא בצורת עלים , אז עשב לימון יכול להיות מענין
אגב,
חוץ מזה שמלא דברים שאתן מכירות כאוכל יש להם גם אפקט רפואי,
אם מדובר על צמח מרפא במינון טיפולי, אז למרות מה שאנחנו קוראים "האינטילגנציה של הצמח" ממש ממש לא מומלץ להכניס אותו לאוכל - גם כי דרושה התאמה של הטיפול לאחר אבחון מדויק, גם בגלל קונטרהטינדיקציות לצמח ומה שלא מספיק מוכר אצל אנשים רבים שלא למדו ברצינות את הנושא זה שלא מומלץ לצרוך תרופות צמחיות ברצף. גם כשהתרופה יעילה יש צורך להחליך אותה מדי פעם.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה