צמח השבוע - לימון

מורגי

New member
צמח השבוע - לימון../images/Emo42.gif

כל ההצעות בשירשור על הטיול השנתי נתנו לי את ההשראה לכתוב קצת על ידיד-הנפש שלי לזמן הקרוב - הלימון. אז ככה: לימון, אגב, חוץ משימושיו במטבח משמש גם בתעשיות השימורים, הרפואה והיופי.ועכשיו הלאה, לאספקט הבריאותי:
הלימון (ובכלל פירות הדר וגם מאכלי חלב) מחזקים את העצבים.
הלימון מחוסר קלוריות, מכיל מינרלים רבים, ומכיל ויטמין סי אך לא במידה רבה כמו שאר חבריו, פירות ההדר.
שתיית מיץ לימון מהול במעט מים מצוינת לדלקת דרכי הנשימה.
הלימון מצנן את הגוף, מוריד חום, מקל על הצטננויות, מסלק כאבי ראש, מחזק את הלב, ויעיל בכאבי גרון ע"י גירגור.
מי לימון במלח מנקה ומקרר את הדם, וממיס משקעים בכלי הדם. בנוסף, הוא מקל על סוכרת ומשמש כאמצעי רדיקלי נדג שילשול.
"קוקטייל" של מיץ לימון, דבש, מיץ בצל וסוכר חום, אמנם לא טעים אבל יעיל למי שרוצה להפטר מהצטננות ומשיעול וכן מעיניים דומעות.
הלימון מנקה רעלים בגוף ויעיל נגד דיזינטריה, תולעים, צהבת ומחלות עור.
מריחת מיץ לימון עם מיץ תפוזים, מיץ גזר ושמן זית מנקה ומרעננת את עור הפנים והידיים.
מיץ לימון טרי מהול במעט מים חמים לפני ארוחת הבוקר, יעניק גוון בריא ורענן לעור וברק לעיניים.
מיץ לימו מהול ב3/4 כוס מים משמש כקומפרס לאגזמות, פצעים, כוויות ולהורדת חום.
באופן כללי, כל מיני הצומח החמוצים מקררים את הגוף. כמו כן הם יעילים נגד שילשול, ויש בהם תכונה הגורמת לאדם להתעוררות, לרבות התעוררות מינית. בעלי עצבים חלשים ומתוחים ימנעו מאכילת מאכלים חמוצים. (למה? כי הרמב"ם אמר!) ועכשיו תורכם. כל מה שרציתם להגיד על מר לימון ולא היה לכם למי
שבת שלום!
 
עוד משהו פחות חוקי

מהימים בהם הייתי מוקפת מעשנים(חשיש ומריחואנה)-לפעמים יש לאנשים שמעשנים "טריפ רע" ותחושה של איבוד שליטה בסוטול. לימונדה חזקה ומתוקה ומנטרלת את התופעה.
 

my sheep

New member
מה הבעיה?../images/Emo6.gif

ובעוגות את לא שמה "קליפת לימון"?
 

The Cat Woman

New member
זה יכול להיות טעים

אבל חשוב לציין שמומלץ על לימון צהוב ולא על הלימון הירוק! הקליפה של הלימון הצהוב גם יותר דקה ויותר רכה
מה גם שגם לימונים כבושים מכינים עם הקליפה ואף אוכלים עם הקליפה.
 
../images/Emo36.gifאפשר גם עם ../images/Emo26.gif

לימון ירוק , אין בעיה בכלל ואפילו גם רצוי עם נטיה קטנה לצהוב... עם הלימון הצהוב משתמשים בד"כ ללימון הכבוש..........
 
בזכותך (והקליפה) נזכרתי בעוד שימוש

לשים קליפת לימון-חתיכה קטנה בתוך הקפה במקום חלב. רצוי עם קפה חזק משובח.
 

iditush11

New member
רוצים מתכון ללימונדה ממש טעימה??

אז הנה קבלו בכל אופן 2-3 לימונים סחוטים צרור עלי נענע מס' עלי גרניום שטופים, חשוב מאוד שלא יהיו מרוססים!! 3-4 כוסות מים קרים סוכר לפי הטעם קוביות קרח את מיץ הלימון יוצקים לכד, ממיסים בתוכו את הסוכר ובוחשים תוך כדי הוספת המים, קוצצים את הנענע ועלי הגרניום ומוסיפים למשקה תוך כדי בחישה, מוסיפים קוביות קרח, מוסיפים סוכר אם יש צורך ושותים. מרווה מאוד, טעים מאוד, המתכון שלי הוא לא מתוק מאוד ומרגישים טיפה חמיצות, אבל שוב פעם כל אחד לפי הטעם שלו אני לא אוהבת לימונדה מתוקה מידי. תהנו
 

The Cat Woman

New member
אמ.. אמ..

אני סוחטת לימונים, סוכר לפי הטעם, מים כמובן (כמה שיותר לימון- יותר טעים וטוב!) מוסיפה לזה קוביות קרח, מגרדת קליפת לימון ב2 צבעים (ירוק וצהוב כמובן) מוסיפה פרוסות לימון ועלי נענע טריים וזה פשוט נראה מהמם וגם מאוד מאוד מאוד טעים!
 

iditush11

New member
הכי טעים שמרסקים את הנענע

בבלנדר ומוסיפים את זה לתרכיז לימונים ביתי כמובן, הוספת עלי גרניום לימוני רק מעשיר את הלימונדה ונותן בושם נפלא למשקה.
 
למעלה