צמיגים - דירוג

צמיגים - דירוג

שלום
אין ספק שמישלין מובילים.
אבל מה עם דנלופ, פירלי, קלבר והאחרים (לא סיני) ?
 

enigo

New member
למי אין ספק?

נהוג לדבר על ארבע חברות מובילות, "בדרג הראשון" של יצרני הצמיגים - מישלן, גודייר, קונטיננטל וברידג'סטון. לא על אחת הכי טובה והשאר. אגב, דווקא ברידג'סטון היא הגדולה בעולם, ודווקא גודייר היא הראשונה (ונדמה לי שגם היחידה) להציע צמיגים עם ציון A גם בסעיף התנגדול לגלגול וגם בסעיף בלימה ברטוב בתקן האירופאי. אז כאמור, מישלן לאו דווקא "המובילים", ובטח שיש ספק בנושא.
קלבר הוא המותג הזול של מישלן, האיכות בהתאם.
דנלופ באירופה וארה"ב זה למעשה גודייר, מה שאומר איכות טובה מאוד. הבעיה שבארץ משווקים גם דנלופ מהמזרח, שם שייך המותג לחברה אחרת, והוא ממוצב כצמיג זול, והאיכות בהתאם.
פירלי נחשבים מעט פחות מתקדמים מארבעת הגדולות, אבל לא בפער גדול, ובתחומים מסוימים יש להם צמיגים מעולים - למשל ה-P זירו הספורטיביים.
 
מעניין

שלום
היה לי גודייר על הקריזלר אינטרפיד בקנדה. הצמיג הפחות טוב מכל אילו שחוויתי.
 

enigo

New member
לכולם יש צמיגים גרועים. המישלין אנרג'י המקורי היה צמיג

גרוע כל כך - שהוא הפך לחביב על הדריפטרים, בזכות האחיזה הנמוכה שלו...
 

eladts

New member
לאנשים שעובדים בענף

מישלן המציאו את הצמיג הרדיאלי ונחשבים למובילים במו״פ בתחום הצמיגים.
 

enigo

New member
"אנשים שעובדים בענף"? אני מקווה שאתה לא מתכוון לצמיגאים

רמת הידע של רובם משתווה לרמת ההבנה שלי בבלט קלאסי, לצערי הרב. וזה מהרבה יותר ממקרה אחד.
הדרוג שהזכרתי בהודעה הראשונה לקוח מתוך ספרות מקצועית בתחום. מבחינת מו"פ - כאמור, למישלן עוד אין צמיג בדרוג AA, לגודייר כבר יש. ההשקעה במו"פ, מבחינה מספרית, דומה בכל הרביעיה המובילה.
 

eladts

New member
ממש לא התכוונתי לצמיגאים

התכוונתי לאנשים שעבדו במו״פ של צמיגים במפעלי הצמיגים בישראל.
 

enigo

New member
"מפעלי"? היה אחד למיטב זכרוני, וכן הם היו חדורי הערצה עיוורת

למישלן. בעצם בתקופה שעוד היה מו"פ באליאנס, כל הארץ היתה חדורה הערצה למישלן, וזו הסיבה שהיבואן בזמנו הרשה לעצמו לדפוק מחירים ולנוח על זרי הדפנה. מה שבסוף הוביל ללקיחת הזכיון ממנו.
בכל מקרה, אנחנו מדברים על לפני עשרים שנה בערך - באליאנס אין ממש מו"פ, לפחות לא של צמיגי מכוניות, כבר יותר מעשרים שנה.
ובלי קשר - קרא קצת את המגזינים המקצועיים בנושא (הם זמינים ברשת), ההתייחסות ל"ארבע הגדולות" הוא די קבוע. אגב, לפעמים מרחיבים את ההגדרה לחמש, ומוסיפים את פירלי, אבל זה הרבה פחות נפוץ.
אבל מה שהכי חשוב לזכור הוא, שכמו שלא קונים מכונית רק לפי שם יצרן, אלא לפי הנתונים של דגם ספציפי והתאמתם לדרישות - כך גם בצמיגים.
 
לא הגדרת סדר יורד בין 4 הגדולות

שלום
האם דנלופ שמגיע עם רכב חדש (מאזדה 2) זה הזבל הסיני או ה-"גודייר" האירופאי/אמריקאי?
 

enigo

New member
לא הגדרתי סדר יורד כי אני לא מכיר סדר יורד

מה גם שבהחלט יכול להיות שבקטגוריה אחת חברה א' תהיה טובה יותר, ובשניה חברה ב'. בכל מקרה, הצמיגים של כל הארבע אמורים להיות ברמה גבוהה עד גבוהה מאוד. זה לא אומר, כמובן, שאין צמיגים ברמה גבוהה עד גבוהה מאוד גם מיצרנים אחרים, ולחלופין לא מבטיח שלגדולות לא יהיה מדי פעם צמיג שהוא בינוני בלבד.
אגב, בהקשר הזה, גודייר בחרו בדרך שונה מהחברות האחרות, וגם את "צמיגי התקציב" שלהם הם משווקים תחת השם גודייר (בניגוד למישלן, למשל, שמשווקים אותם תחת קלבר). כך שיש בשוק גם צמיגי גודייר באיכות בינונית. נדמה לי שתחת השם איגל-מקס.
לגבי הדנלופים שבמאזדה2 - נסה למצוא עליהם ציון ארץ יצור. אם היא מערבית - המצב טוב. במזרח הרחוק - קצת פחות טוב. אם לא תמצא - חפש בגוגל את שם הדגם.
 

em28

Well-known member
הצעה ראשונה לנסיכה: פירלי P1, בעלות של 325 ש"ח כולל ‬

להזכירכם: מאזדה 3 במידה 195/65/15.
הטענה שהצמיג אינו סיני אלא טורקי - זה יותר טוב ?
שווה ?
 

enigo

New member
טורקיה משמשת כמדינת יצור זולה למותגים רבים

נדמה לי שגם לגודייר יש שם מפעל גדול, ורוב הצמיגים שלהם בארץ מגיעים משם. לא הייתי נרתע מזה.
את הצמיג עצמו אני לא מכיר - ניסית לחפש חוו"ד באינטרנט?
 

מחשבות

New member
מישלן, לא מישלין. לי יש Goodyear EfficientGrip

ולמרות שמם הם בהחלט בדיחת השנה של חוסר אחיזה. אז זו למעשה אי המלצה (המכונה בישראל דיס המלצה).
 

enigo

New member
נדמה לי שכבר דיברנו על זה - נשמע כאילו משהו בסט שלך דפוק

או שלא ברור מה קרה.
יצא לי לנסוע על הצמיגים הללו עם הרבה מכוניות, מעולם לא נתקלתי בבעית אחיזה. בשני מקרים שונים גם החלפתי אליהם מצמיגים אחרים, פעם אחת צמיגי פירלי P7 במצב טוב (שהרעישו נורא עד שנשברתי) ופעם אחת צמיגים סיניים עלומים אך חדשים לחלוטין, וגם אז לא הורגשה ירידה באחיזה.
מה שכן - הם עם דופן רכה מאוד, ופוגעים בתחושת הדיוק בהיגוי - במקרה שיש לך רכב עם הגה שעוד אפשר להרגיש דרכו דקויות כאלו.
 

מחשבות

New member
אני עם מזדה3. כל יציאה מהמקום מלווה בחוסר אחיזה מיידי.

צריך לצאת בשיא הזהירות וזה כבר מאוד לא כיף.
 

enigo

New member
כאמור, נשמע כמו תקלה

אני עם C4, שלא יותר קלה/חלשה מהמאזדה3 שלך (בהנחה שמדובר ב-1.6 ל'), ולא חווה שום דבר דומה. אפילו לא קרוב. אפשר לצאת בפול-גז בלי שום בעיה.
למעשה, אני לא זוכר בעיה דומה בשום מכונית עם סט צמיגים כזה, והיו כמה שהיו הרבה יותר חזקות מהאוטו שלך.
אני מניח שבדקת לחצי אוויר - אם לא, שווה לבדוק, ואולי גם לנסות לחץ גבוה ב-3-4PSI מהמוצהר, כי הצמיג, כאמור, עם דופן רכה יחסית.
אשמח גם אם תוכל לצלם את הדופן של הצמיג ולהעלות כאן, סתם בשביל לבדוק איזה חשד. בזמנו הגיעו לארץ צמיגי גודייר איגל F1 (הדגם הספורטיבי של היצרן) ביבוא מקביל, שיוצרו באינדונזיה או משהו בסגנון. הם היו צמיגים מחורבנים שחוץ מהשם, לא היה קשר בינם לבין הצמיגים שהגיעו ביבוא הרגיל. אולי מישהו עשה משהו דומה עם האפישיאנט גריפ, ואם כן, זה משהו שחשוב לדעת.
אגב, רק כדי לוודא - יש לך את דגם הפרפורמנס, כן? כי עליו אני מדבר. הדור הראשון, שהיה ללא הסיומת הזו (ושיווקו היה אמור להפסק לפני כמה שנים טובות) היה מחורבן מבחינת אחיזה כמו כל הדור הראשון של הצמיגים הירוקים.
 

מחשבות

New member
ברור שזה הפרפורמנס. חביבים עלי מוצרים המבטיחים

הרים כגבעות ומקיימים אפס אפסים. מזוכיסט אני.

 
למעלה