צמיגים פיאט 500

FAUX PAS

New member
צמיגים פיאט 500

אהלן חברים יקרים!

ברשותי רכב מדגם פיאט 500. מאוד מרוצה מתפקודו על כל המשתמע מכך.
אם כי נתקלתי בבעיה ואשמח אם תוכלו לעזור לי.. נדלקה מעין נורית בציור גלגל עם סימן קריאה עליו! הנחתי מכך שחסר אוויר. מילאתי אוויר עפ״י הכמות הנדרשת אולם לאחר מכן הנורית חיווי נותרה ללא כל שינוי..
לא קיים תקר באחד הגלגלים ושאלתי היא מה ניתן לעשות והאם התקלה כלל לא קשורה לכמות אוויר?
לא מצאתי הסבר בחוברת המצופרת לחבר..

© DrorZi

New member
בחוברת אין "איפוס" למנגנון?

בהרבה מקרים צריך לוודא ניפוח תקין ואז לספר לרכב שהכל תקין והוא מאפס את עצמו ולומד מחדש את המצב עד הפעם הבאה שהלחץ יורד.

רפי לין

New member
נורת הבקרה

החשד שלי שמדובר בנורת התראה לתקלה בחוסר נוזל בלמים ו/או בלם יד משוך.
לא כתבת אם זאת נורה אדומה או כתומה.
מכיוון שיתכן ומדובר בתקלה בטיחותית גש בדחיפות למוסך לבדיקה (ורצוי במוסך שמכיר את מכוניות פיאט)
כאן יש רשימה עם תמונות של נורות הבקרה ברכב וראה אם אתה מזהה את הנורה הנדלקת במכוניתך: http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=1102
בברכה - רפי לין

FAUX PAS

New member
עפי הקישור ששלחת לי

מדובר בלחץ בצמיגים.. העניין הוא שכן מילאתי אוויר עפי הכמות הנדרשת והסימן עדיין לא ירד.. מחסור בנוזל בלמים היה מתריע בנורית אחרת ואין שום סיכוי שנהגתי עם בלם יד משוך.
&nbsp
כמו כן אציין שהנורית בצבע כתום..
אז מה דעתם עכשיו ?

רפי לין

New member
איפוס נורת לחץ אויר בצמיגים

בדקתי עם אחד מהמוסכים מורשי יבואן פיאט והאיפוס נעשה דרך "מחשב הדרך",
בלחיצה על לחצן TRIP ודפדוף עד שתגיע לאיפוס לחץ האויר בגלגלים (עם שאלה כן/לא וכו').
בהצלחה ובברכה - רפי לין

מה הבעיה לבדוק בספר רכב או להיכנס לסוכנות או מוסך שלהם?

שלום
קשה מהתאור שלך להבין. יתכן וזה כלום: אתרעת שוא או סנסור תקול, ויתכן שזה בכלל לא קשור ללחץ אויר בצמיג.
בד"כ מערכות התראה ברכב (וגם במערכות אחרות) בנויות כך שגם אם יש תקלה או בעיה במע' ההתרעה ולא בגורם הקצה שעליו מדווח, הנורה נדלקת כאזהרה.
בהצלחה ותהנה מהרכב

למעלה