צמיגים!!

e y a l b

New member
צמיגים!!

מה ההבדלים בצמיגים שיש (סמי-****) וכו' יש לי merida matzz 300 אין לי מושג איזה צמיגים יש לי זה אמור להיות כתוב איפה שהוא או שיודעים את זה מהצורה? למה משמש כל צמיג? הרבה שאלות בזמן קצר אבל תודה לכל העונים.

x nofear

New member
צמיגים...

אז ככה. בד"כ נהוג על ידי כל יצרן צמיגים מכובד לרשום מספר פרטים מזהים של סוג הצמיג בצידי הצמיג: כמו 26X195. שזה יעני בעברית קוטר צמיג 26" וחתך צמיג 1.95. הצמיגים נחלקים לסוגים שונים על פי אופי השימוש באופניים. הדעות מרובות: יש הגורסים כי רצוי להשתמש בצמיגים בעלי חתך בלון רחב יותר 2.1 ומעלה באחורי ובקדמי וזאת על מנת להשיג מקדם גרר (חיכוך) גבוה יותר על הקרקע. חלק יעדיפו קדמי עבה יותר מהאחורי וחלק יאמרו כי רצוי לרכב על צמיגים רזים (עד 2.1) בחורף וזאת בכדי שבוץ לא יאסף בקשת של המזלג רחמנא לצלן.. ישנו אלמנט המשקל וכמובן שהצמיגים נחלקים לחברות טובות יותר ופחות... ולקטגוריות (תחרות פרירייד ועוד) והכסף....

eni9ma12

New member
סמי סליק\סליק - הסבר

סמי סליק - חצי חלק מתאים לדרכים סלולות ודרכי עפר כבושות סליק בדרכים סלולות מקביל לצמיגי כביש אבל באופני הרים

e y a l b

New member
אז...

איך קוראים לצמיגים לשטח מה מתאים לאזורים עם סלעים?

x nofear

New member
צמיגי שטח

צמיגי שטח נסקרו בהרחבה במגזין אופניים ויכול להיות גם באתר. החברות רבות ובהתאם גם המחירים. בשליפה מהמותן יש הצ'ינסון צהוב לחיכוך יבש (טוב לקיץ וגם לחורף (אליגטור וכו')) וחום (מתאים לבוץ). יש צמיגי קונטיננטל (יקרים) יש IRC ועוד ועוד... ויש עוד סוגים כמובן. מכיוון שהחורף אוטוטו חולף עובר לו..לך על הצ'ינסון צהובים..לא נורא יקרים אבל לדעתי מחזירים תמורה. שאל את המוכרים איזה מתאים לגלגל קדמי ואיזה לאחורי. ותהנה.

למעלה