צמיחה - הזרעים שאנו זורעים

צמיחה - הזרעים שאנו זורעים

לפני מספר שבועות קיימנו פגש מאמנים בביתה של מיכל הררי רוני הביאה לנו זרעים של תורמוס ארץ ישראלי לקחתי לי שקית ושתלתי בעדנית, והרי לכם התוצאות הראשונות בנות שבועיים לערך. כל בוקר אני מבקר אותם, משקה לפי הצורך, בודק ונהנה. והבוקר חשבתי לעצמי, האין זה מה שקורה בדרך כלל בין אנשים אנחנו נפגשים עם אנשים ביום יום, פנים אל פנים, בטלפון, במייל או בפורום אומרים דברים, לעיתים רק מבט או חיבוק של אהבה אנחנו פוגשים אנשים שיקרים לנו והדברים האלה שהם לוקחים מהמפגש איתנו הם סוג בילתי נראה של זרעים יש זרעים שינבטו ויש שלא מאלה שינבטו יש פרחים יפים, פרחים מעוררי השראה, פרחים מעודדי צמיחה, פרחים של אהבה בכל אינטרקציה שיש לנו עם אנשים אחרים אנו זורעים זרעים האפקט של מה שאנו עושים או אומרים לא נגמר כשנגמרת הפגישה, שם הוא רק מתחיל בפעם הבאה שתפגשו את בן/בת הזוג שלכם, את הילד/ה שלכם, חבר, שכן, בוס, לקוח, פקיד בבנק. חישבו, אילו זרעים אתם זורעים ומה אתם רוצים שיצמח שם? מה תרצו לראות בפעם הבאה שתפגשו עם אדם זה? מה תרצו לתרום לחיים שלו? מה תרצו לקחת ממנו לחיים שלכם? אולי עוד מחשבה שכדאי לזכור, הזרעים שיהיה לו לתת לכם בעתיד, לא פעם, הם תוצר של מה שצמח מהזרעים שאתם נתתם לו. מי יודע אולי יום יבוא ואני אתן לרוני שקית עם זירעי תורמוס מאלו שצומחים אצלי בעדנית. תודה רוני על הזרעים ולא רק של התורמוס. מקווה שתקחו מההודעה הזו זרעים של אהבה
יום מבורך ומצא צמיחה לכולם

מדהים אבי, יפהפה

...ואני לא מתכוונת לתמונות בלבד אלא, ובעיקר, לרעיון ולתזכורת החשובה שיש מאחוריו על כך שכולנו "רקמה אנושית אחת" והזרעים - נטמנים באדמה, נובטים, צומחים, פורחים ומיצרים זרעים נוספים. כמונו... כמוהם... לא הייתי במפגש ההוא (לצערי) אבל גם אני לוקחת מהאינטראקציה של הפורום הזה את חווית הזריעה, נביטה, צמיחה ובעיקר - פריחה אנושית נפלאה. אהבתי את הרעיון ענת

אהבתי ../images/Emo45.gif

אני קיבלתי זרעים אחרים והם עדיין לא נבטו
חה חה חה
אבל הבנתי מרוני שזה אמור לקחת זמן כנראה.

את קיבלת פקעות צבעוני - וגמולך יהיה

נפלא כשהם יפרחו. בכל מקרה שימי במקום עם שמש ותמשיכי להשקות כמו שדיברנו אשמח אם תתחילי לכתוב לעצמך ולשתף אותנו, מה את מרגישה כלפי העציץ "הריק" הטומן הפתעה חבויה עכשיו ומה את רואה ומרגישה כשיתחיל לנבוט. יכול להיות מאלף לכולנו

התחושות שלי כלפי העציץ הריק

שינבוט כבר
למה אתה לא נובט? האם הציפורים אכלו את הזרעים? בוא...בוא! מעין תחושות כאלו

אז ככה. אלו בצלים והצפורים

לא אכלו אותם המקסימום האפשרי - שהם נרקבו ואת זה את יכולה לבדוק על ידי הכנסת אצבע לעציץ במספר מקומות ולראות איך היא חוזרת
ולא סתם אני מדברת על הפריחה, הבדיקה והמעקב אחר מצב הרוח. לא סוד הוא, לפחות לא לכמה מבין הגולשים בפורום שאני מנהלת מזה שנים את פורום גינון בתפוז. אני עוקבת בעניין ובהנאה אחר תהליכים שקורים לגולשים שם: לימוד ותרגול הסבלנות יכולות התבוננות בפרטי שינוי קטנים ההנאה כשדברים נובטים מבט על אמצעי ההפריה והרמשים שעוזרים בכך מצבים של שמש וזויותיה, קור וחום רגש אישי הקשור במה שקורה בעציץ או בגינה ומעל הכל ההנאה האדירה ההתחברות אל הטבע ההתחברות אל התחושות האישיות ההנאה מהטבע, מהסובב, מהשינוי זהו תהליך נפלא גם לנו כמאמנים. אני מזמינה את כולם להתנסות

זויות שמש ../images/Emo42.gif

אז ככה, שמתי לב שהחברה שלי מערוגת התורמוס צמחו כולם ללא יוצא מן הכלל כך שהפרח שלהם (שנראה כמו צלחת לווינית משהו) פונה לכיוון דרום, הנחתי שזה כך כיוון שהם פונים אל השמש שברוב היום נמצאת בדרום (מרפסת דרומית). אז הפכתי את העדנית לצד השני אתמול הערב, והנה היום כשבאתי לבקרם הם הטו עצמם כלפי השמש שוב. זה היה מרתק! חייב להתוודות שמעולם לא התלהבתי ככה מצמחיה
אגב, שמתם לב שיש להם צורה של דרום אמריקה? ותודה

לי הם מזכירים דווקא

את הרי הגליל הם צריכים הרבה שמש אחרת יהיו דקים וארוכים עם פחות פריחה תוסיף קומפוסט לאדנית בכל אופן כמה שיותר שמש טוב יותר למה דרום אמריקה?

../images/Emo6.gif על זה לא חשבתי

אצלי הם מפוזרים אחרת ומחכה לגשם לשים את הכמות הרצינית באדמה

תודדדדדה!!! ../images/Emo23.gif

היום לראשונה ראיתי נבט ירוק מציץ!! יוה-הוהוו!!! איזה כיף!!!

וואלה. אני לא. ושתלתי את שלי חודש

לפני שלך. אבל, ופה המעניין - בטבע כמו בחיים - הסביבה משפיעה על תהליכים והתפתחויות. אצלך חם יותר ואולי בגלל זה

../images/Emo13.gif ויש לי עוד שאלה

האם עכשיו כשמתחילים הגשמים, העציץ לא יקבל יותר מידי מים? כי הוא בחוץ כאמור....

תני לטבע לעשות את שלו, הדבר היחיד

שאני עושה - כשיש התראות ברד מכסה את העציצים שעלולים להפגע אבל אם רק התחילה נביטה זה לא המצב, ואם יש ברד את יכולה להכניס הביתה בכל מקרה, תראי שחורי הניקוד נמצאים במצב שמים עודפים יצאו החוצה. אם זה איפה שאני הנחתי את העציץ, זה בסדר.

נפלא!!! תודה רוני ../images/Emo13.gif

אמשיך לדווח איך הולך עם העציץ
אין לי מצלמה. אם תהיה בסביבה, אצלם אותו....

למעלה