צ'מעו סיפור משפטי מדהים שפורסם אמש בדייליניוז

צ'מעו סיפור משפטי מדהים שפורסם אמש בדייליניוז

לפני כשנה הועמד מיט קסירר לדין בפני בית משפט בניו יורק, באשמת הריגה, שנגרמה בגין נסיעה במהירות מופרזת, ועוד באור אדום, ועוד בלי רשיון תקף. אחרי שכתב האישום הוקרא בפני הנאשם, שביקש לייצג את עצמו, שאלה השופטת: האם אתה מודה במשהו? השיב הנאשם: אני מודה הן בעובדות והן באשמה. שאלה השופטת: מה, כל כך מהר? האם לפחות יש לך משהו לומר להגנתך? השיב הנאשם: לא, אין לי. אני מבקש אפוא להטיל עלי את מלוא חומרת הדין, ללא שום הנחה, ללא אפשרות עירעור, וללא אפשרות חנינה. השופטת, שפניה העידו עליה שהיא מופתעת לחלוטין מהמענה המוזר והבלתי צפוי, הורתה מייד לשלוח את הנאשם להסתכלות, כדי לקבוע האם הוא כשיר לעמוד לדין! חכו, זה עוד לא נגמר...

חודשיים אחר כך, התיצב הנאשם בפני הפסיכיאטר. זה האחרון עיין במסמך הקצר שהוגש לו, ומייד שאל את הנאשם שאלה ראשונה טריויאלית: מה הביא אותך לבדיקת ההסתכלות. השיב הנאשם: נסעתי במהירות מופרזת, ועוד באור אדום, ועוד בלי רשיון תקף, והרגתי מישהו שחצה את הכביש. שאלה אותי השופטת האם יש לי משהו לומר להגנתי, אז ביקשתי ממנה שתטיל עלי את מלוא חומרת הדין, ללא שום הנחה, ללא אפשרות עירעור, וללא אפשרות חנינה, אז השופטת שלחה אותי אליך, זה הכל. הפסיכיאטר, שנדהם אף הוא מתשובת הנאשם, לא המשיך בשיחה, ובמקום זאת חתם מייד על טופס ההערכה, שבו נכתב כי הנאשם אינו כשיר לעמוד לדין. מצוייד בטופס של הפסיכיאטר, התיצב הנאשם אתמול לדיון שנקבע ע"י השופטת, וזו...הורתה מייד על ביטול המשפט.

שעה קלה אחרי פירסום פסק הדין, הודיע התובע כי הוא שוקל לערער, וכי טרם התקבלה החלטה. עד כאן הפירסום בדייליניוז.

הבה נקוה שלפחות בישראל לא מתנהלים משפטים בצורה כזאת. אגב, קסירר נשמע לי יהודי.

אגב

למותר לציין שסיפור זה לא היה ולא נברא, ואפילו לא משל היה. דומה כי לפסיכיאטר יש לשלוח אדם אחר.

למעלה