צמצום במנת הבשר בארוחת הצהריים בחדר האוכל

odedidush

New member
צמצום במנת הבשר בארוחת הצהריים בחדר האוכל

שלום רב , אני מהנדס חשמל ועובד בחברת הייטק במתחם איירפורט סיטי .
הייתי רוצה לקבל את עצתכם בקשר פנייה שאני רוצה להעביר לחברות מוטורולה ואודיוקודס במתחם איירפורט סיטי .
לשני חברות אלו יש חדרי אוכל בשריים במתחם המאכלס אלפי עובדים בכל יום . המנה הבשרית מוגשת בנפרד על ידי מגיש בבופה ומנת הפחמימות הסלטים והקנוחים פתוחה לכולם .
עלות ארוחה בשרית לכל מי שלא עובד בכל אחת מהחברות הוא בסך של 44 ש"ח . לעובד של כל החברות יש הנחה בחדר האוכל של כל חברה וזו הטבה לעובד וזה מקובל.
אינני עובד בכל אחת מחברות אלו והטענה שלי היא שכאשר אני מבקש לקחת מנת פחמימות/סלט בלבד ללא בשר עלות המנה היא גם כן בסך של 44 ש"ח .
כאשר שאלתי את האחראית שמחייבת את כרטיס ה"תן ביס" על שווי הארוחה אם אפשר לקחת מנה המורכבת רק מפחמימה וסלט היא השיבה שאפשר , אך למי שאיננו עובד של החברה בה ממוקם חדר האוכל אין הנחה .רק מי שעובד בחברה בה ממוקם חדר האוכל זכאי להנחה . שאלתי את האחראית מדוע הדבר כך והיא השיבה שאלו ההנחיות שקבלה .
אני ועוד מספר עובדים העלנו את הטענה והיינו רוצים לצמצם את צריכת הבשר השבועית שלנו מבחינה מצפונית אך במצב שעלות ארוחה בשרית היא אותה עלות כמו ארוחה ללא מנת בשר , הדבר איננו משתלם ואנחנו צורכים את מנת הבשר כברירת מחדל .
האם אתם חושבים שניתן לפנות לחברות אלו על מנת שישוו את מחיר הארוחה ללא מנת הבשר גם לעובדים מחוץ לחברה ?
האם אפשר לדרוש שארוחה ללא מנת בשר תהיה זולה יותר ?
האם משאבי האנוש של החברה הם הגורם המוסמך שניתן לפנות אליו ?
תודה על התשובות .

אני במצב דומה לשלח...

עובדת בחברת הייטק אבל לנו יש שפית שמבשלת לנו.

אני אוכלת רק את הסלטים והתוספות אבל משלמת את אותו הסכום כמו כולם.
דיברתי עם הבעלים והם מביאים לי את כרטיס האשראי של החברה ואני קונה לי בסופר דברים שאני אוכלת (מוצרי טבעול וכו).

אתה יכול לנסות לדבר עם בעל המסעדה ואם זה לא יעבוד אז לפנות למשאבי אנוש.בגלל שמדובר בבופה פתוח אני לא בטוחה מה הסיכוי שיכניסו מנות טבעוניות (הכוונה לטופו, סייטן וכו) אבל לפני שהייתי קונה לעצמי הייתי מב=פצה על המחסור בבשר בכמות גדולה יותר של הסלטים והתוספות.

אני חושבת שאתה יכול לבחור להפסיק לאכול שם ולאכול במקום אחר.

לא ממש הבנתי אם אתה עובד שם ויש לך הנחה או לא...אם אתה לא עובד שם ואין לך הנחה אז אני לא ממש מבינה מה הבעיה...תאכל במסעדה אחרת..

odedidush

New member
תשובות לשאלותייך

1.אינני עובד בחברות אלו ולא זכאי להנחה כאשר אינני צורך מנה בשרית.
2.אני הולך לארוחת הצהריים ביחד עם קבוצה גדולה של עובדים מכל הצוות ורובם כן רוצים לצרוך בשר , אינני רוצה להתפצל מהם כיוון שהדבר יפגע בגיבוש החברתי של הצוות .
3.כאשר אני לוקח מנת סלט , התוספות הן : טונה/ביצה/חזה עוף ולא ניתן לשלב טופו או סייטן כי לא זה קיים בחדרי האוכל .

אם אתה לא זכאי להנחה מהם אז אני לא חושבת שיעזור לך לפנות

למשאבי אנוש כי זאת החלטה של המסעדה.
&nbsp
במקומך הייתי מנסה לכתוב מכתב ולהציע להם להכנים מוצרים טבעוניים לתפריט שמחליפים את מנת הבשר. אני בספק שזה יעזור אבל שווה לנסות.
&nbsp
במקומך, הייתי משלמת את המחר ופשוט לוקחת יותר סלטים ותוספות.

odedidush

New member
תודה על התגובה

אפנה למשאבי אנוש של החברות , אקווה שיאשרו להוסיף תוספי מזון במקום מנת הבשר .

בהצלחה
אשמח אם תעדכן בהמשך..

בהחלט שווה לפנות

בהחלט הגיוני שמנה של תוספות תעלה פחות ממנה של תוספות פלוס בעלי חיים מתים
ובהחלט שווה לבקש, אולי לאנשים כאן (או בפורום טבעונות השכן) יהיו רעיונות לניסוח שיביא לתוצאות המבוקשות.

למי לפנות.... זו שאלה מעולה! זה לגמרי תלוי במקום העבודה ובנפשות הפועלות. אני מכירה מקומות שבהם פנייה לכוח אדם (או לביטחון, אם אני כבר משמיצה) בדרך כלל נשארת ללא תשובה. אז כדאי לברר בין העובדים. אולי יש בהנהלה אנשים עם מודעות? אולי מחלקת דיברור תשמח לקדם את עצמה כידידותית לטבעונים? אולי לפנות ישירות להנהלת חדר האוכל? בקיצור, תוך כדי כתיבה אני חושבת, אולי להסיא להם את זה כהצעה לפרסום חיובי?

מה שכן, אילו אני במצבך, מרגע שהבנתי שאני לא רוצה להיות חלק מהסבל, ממש לא הייתי לוקת בשר ״כברירת מחדל״ רק בגלל שזה עולה אותו דבר. הייתי מגוונת בתוספות אולי.

odedidush

New member
תודה על תגובתך

אפנה למשאבי אנוש של החברות וגם להנהלת חדר האוכל, אקווה שיאשרו להוסיף תוספי מזון במקום מנת הבשר .

RSPA

New member
לדעתי, אין לך זכות לדרוש מהם דבר.

כדי לפשט את הענין: באת למסעדה וביקשו ממך תשלום זהה של שתי מנות. אתה יכול לשאול אותם למה זה כך (וקיבלת תשובה) אבל אין לך שום עילה לבא אליהם בטענות או דרישות כלשהן. זה עניינם והחלטתם.
לא מתאים לך ואתה רוצה גם לעמוד על עקרונותיך - אל תלך לשם!

ladybug6

New member
זה לא נכון בכלל

אולי לדרוש זו מילה קשה, אבל לבקש או להביע צורך זה יותר מלגיטימי.
הוא במצב לא פשוט, כי מדובר בחדר אוכל שכל החברים וקולגות שלו אוכלים בו, זה לא כמו לשבת במסעדה שמראש בחרת ויכולת לבחור אחרת. ולהמנע מלהכנס לשם מביא להשלכות שישפיעו על חיי החברה שלו בחברה ועל היחסים עם אנשי צוות.
(למרות זאת יש פתרונות אחרים שהצעתי בתגובה שלי)

RSPA

New member
זה בדיוק כך כשהוא וחבריו באים למסעדה של חברה אחרת.

זו לא מסעדה של החברה שלהם ומה שהוא מציג אלה התנאים שהמסעדה והחברה שאינה שלהם קובעת.
לא נכנסתי בכלל לתחום של פתרונות במסגרת הנתונה הנ"ל כי הם רבים מעבר להחלטה העקרונית לא ללכת לשם (אם הוא לא מוצא פתרונות לבד).
הפסקה הראשונה שציינת בתגובתך השניה בהחלט יכולה להתאים כחלק מהפתרונות. למשל, להביא אוכל מהבית וכו' - שזה ענין שהאיש צריך להחליט בעצמו.

ladybug6

New member
מצב לא פשוט בכלל.

קודם כל אני לא חושבת שרק בגלל שאתה משלם מחיר מלא אתה צריך לאכול את הבשר, זה עניין של בחירה. אפשר גם לאכול יותר סלטים, ואפשר גם להביא אוכל מהבית, לחמם אותו במיקרו של המשרד ולשבת עם החברים בשולחן האוכל. אולי בשבוע הראשון יריצו עליך דאחקות אבל מהר מאוד יתרגלו ולכולם יהיה נוח (כמובן שלא לכל אחד מתאים להכין אוכל מראש, וזה ברור, אבל אפשר גם לקנות אוכל מראש ורק להביא בקופסאות, או שאפשר להזמין עם תן ביס לפני, וללכת איתם לחדר האוכל עם האוכל שהזמנת).
&nbsp
במקביל, הייתי מנסה לפעול לקידום הצמחונות וטבעונות בחדר האוכל: בחברות הייטק יש אחוז צמחונים וטבעונים גבוה במיוחד. יתכן שחלקם מוצאים פתרונות מתפשרים ויתכן שחלקם בכלל לא שם! אני הייתי מנסה למצוא את האנשים האלה, ע"י שיחות עם אנשים בחדר האוכל, ומעודדת אותם לבקש. אם תהיה מספיק דרישה, יוסיפו מנות צמחוניות/טבעוניות או שיאפשרו לך לשלם פחות בשביל מנת סלטים.
למי לפנות זה כבר תלוי במקום - אפשר להתחיל בלהתייעץ עם העובדים של החברה ולגשש.
זה אולי לא מביא לתוצאה מיידית, אבל זה מביא לשינוי אמיתי. לכן כשאני במסעדה, לא משנה איזה, ואין להם תפריט או היצע טבעוני מיוחד, אני שואלת את המלצר: מה יש לאכול טבעוני? הוא מסביר לי מה יש או אין, וזה כבר לא רלוונטי, כי מה שחשוב היה להביע את הצורך. אם מספיק אנשים ישאלו מה יש לאכול טבעוני, בעל המסעדה יבין שיש ביקוש. כמובן שאפשר להשקיע יותר ולבקש להעביר בקשה לבעל המסעדה, להשאיר פתק חביב כמו "המקום מקסים והאוכל נראה טעים, הלוואי שהיו פה יותר מנות טבעוניות כדי שאוכל לחזור לאכול פה", או לכתוב בדף הפייסבוק שלהם.
&nbsp
בהצלחה!

Gidi Shemer

New member
מילת המפתח פה ״לדרוש״

אין לך שום עילה וזכות ״לדרוש״, היות ואתה לא עובד בחברות הללו. מה שכן יש לך, ולגמרי, זה הזכות לבקש ולנמק. ככל שתצליח לצרף לבקשה שלך יותר ויותר אנשים (ללא קשר לשאלה אם הם טבעונים או לא), כך הסיכוי שבקשתך תתקבל יהיו טובים יותר.
בכל מקרה, אני ממליץ מאד לרדת מעניין הדרישה וללכת יותר על הכוון החיובי של בקשה והמלצה.

eietmo

New member
מסכימה עם התגובות מעלי ועוד רעיון

&nbsp
&nbsp
אני חושבת שכדאי שתלך על זה ב"טוב" ותשכנע את החברות או את המסעדה להציע אופציות טבעוניות במקום הנחה. אפשר גם להראות לחברה כמה משאבים יחסכו אם כולם יבחרו ארוחה צמחית אחת לשבוע (כלומר כמה מים יחסכו, כמה פחות גז מטאן יפלט וכו'). גם אפשר לראות אם יוזמת "שני צמחוני" עדין פעילה ואם הפיעלים יסכימו לבוא ולתת למסעדה רעיונות לאוכל טבעוני וכיפי :)
&nbsp

למעלה