צמר/יו האווי

אום נטע

New member
צמר/יו האווי

צמר/יו האווי
Wool (omnibus edition)/Hugh Howey
ז'אנר: מד"ב
מס' עמודים: לא רלוונטי. נכון לעכשיו קיים בגירסא אלקטרונית בלבד.
הוצאה: עצמית של המחבר.
שפה: אנגלית

חבר המליץ לי על הספר הזה, שכל יחסי הציבור שלו נעשים מפה לאוזן. אז פה יש כמה וכמה 'אזניים' ואני מעבירה את ההמלצה הלאה.

בעולם עתידני ישנה חברה של אנשים שקיימת, לא ברור כמה שנים אבל משתמע שלפחות כמה מאות, בתוך מין עיר-מבנה תת קרקעי ענק, הממגורה. המבנה הנ"ל מחולק למדורים בהם מתקיימים כל הדברים הנחוצים לחיים כולל גידול מזון, מכונאות, מפעלי יצור, מיחשוב, וכמובן, אדמיניסטרציה. בגדול ישנן שלוש שכבות למבנה כאשר לכל אחת ישנה אוטונומיה מסויימת. יש ראש עיר ויש גם שריף ששומרים על החוק והסדר.
כל הקשר של החברה התת קרקעית הזאת עם העולם החיצון נעשית דרך חיישנים המשדרים את המראה שמחוץ לבניין אל מסכים בקומה העליונה. כל האנשים חונכו מילדותם שהעולם שבחוץ עבר קטסטרופה ושהאויר שם רעיל מידי בשביל להתקיים בו.
מידי פעם החיישנים מתלכלכים והמראה מבחוץ מתעמעם.
מידי פעם מישהו עובר על החוק. או משתגע ודורש לצאת החוצה. אנשים אלה נשלחים עם חליפת מגן ומטליות צמר ומקרצפים את החיישנים. אנשים רבים עולים לצפות במחזה. אף אחד מעולם לא שרד בחוץ מעבר לזמן הנדרש לניקוי החיישנים, ובכל זאת - אף אחד מעולם לא נמנע מלנקות את החיישנים.

הסיפור מתחיל כשהשריף מחליט לצאת החוצה. נדמה שהוא חשף מידע 'מסוכן' שגרם לו להשתגע. השאלות מתחילות לצוץ ומשם הסיפור מתגלגל ועובר לראש העיר ולשריף המחליפה ומתגלה מי באמת שולט בעניינים, ומתחיל מאבק כוחות שיקבע את עתיד העיר כולה ומעבר לה.

הפרק הראשון בספר נכתב כסיפור קצר ועומד בזכות עצמו. אחר כך הרחיב אותו המחבר לספר המלא. הוא כתוב היטב: השפה טובה, העלילה הדוקה, והדמויות מעניינות ובעלות עומק. יש שם כמה פרטים שלא כל כך מסתדרים עם הידע שלי בפיזיקה, אבל ניחא. בכל זאת מד"ב. בסך הכל נהניתי מאוד לקרוא את הספר הזה.

עכשיו קראתי עליו בויקי וראיתי שהולכת לצאת גם הדפסה בנייר ואולי אפילו יהיה סרט

avivs

New member
קראתי רק את הסיפור הראשון

ולצערי נשארתי אדיש. אולי כי באתי אליו עם ציפיות מאוד גבוהות אחרי כל הביקורות המשבחות באמאזון. זה פשוט הרגיש כמו סיפור סתמי שמיהרתי לשכוח ישר אחרי שסיימתי אותו. לא השאיר ממש חשק להמשיך הלאה.

dingaleboom

New member
אני בדיוק קוראת אותו גם

הסיפור הראשון היה טוב, מקווה שזה יצליח להחזיק ספר שלם.

מיכאל ג

New member
הסופר עשה קצת גלים בבלוגוספירה לאחרונה

כשהעלה סיפור על מפגש שהיה לו עם מישהו בוורלדקון האחרון. האישה הבלתי מזוהה, שכל חטאה היה שדיברה נגד הוצאה לאור עצמית ובעד מו"ל אמיתי, ובנוסף כאמור היתה אישה, חטפה ממנו כינויים שונים ומשונים כמו כלבה ונקבה מטורפת מהגהנום (וכל זה כי היא פלטה כלפיו את הביטוי הנוראי "מממ-ההמ" ) פלוס פנטזיות מוזרות על איך הוא מראה לה מה זה כשהוא זוכה בהוגו.

kenny66

New member
משם אני מכיר את השם

הוא חיכה שבעה חודשים להעלות את הפוסט הזה, ואז מחק אותו והעלה במקומו איזה התנצלות-לא-התנצלות.

כריכרכה

New member
לא ראיתי את הפוסט אז אין לי מושג מה הלך שם

מה שכן, אני בהחלט מאוד מעריך סופרי קינדל עצמאיים שלא נכנעים לממסד ולא עוברים למו"לים הרגילים, זה מאכזב כל פעם מחדש לראות את המעבר הזה ואני תקווה שיילך ויתמעט עד שייעלם לגמרי מחיינו.

כריכרכה

New member
קראתי את הפוסט, באמת גס רוח ומגעיל

אם כי כדאי להבהיר שהוא לא קילל אותה באירוע עצמו כפי שניתן אולי להבין בטעות מהתיאור של מיכאל אלא רק בפוסט שפירסם אחרי חודשים ללא ציון שמה.

כריכרכה

New member
הספר המודפס זמין למכירה בישראל

כבר לפני כמה חודשים ראיתי אותו בחנות ספרים, כמובן במחיר מפולפל.

בסה"כ זה ספר לא מדהים, סיפור מאוד צפוי ודמויות מתסכלות באפסותן. אני אוהב לקרוא על כלומניקים בעיקר בז'אנר הקומי, אבל בסיפור רציני זה סתם מרגיז ומדכא.

ברור שלא מגיעים לספר 5 כוכבים, אולי 3.5.

למעלה