צמת פילה עגל משופד, עם ראגו פטריות ושטרודל תפ

clcl

New member
צמת פילה עגל משופד, עם ראגו פטריות ושטרודל תפ

צמת פילה עגל משופד, עם ראגו פטריות ושטרודל תפודים ואטריות חומרים ל4 מנות 800 גר' פילה עגל חתוך ל4 נתחים, וכל נתח פרוס ל3 רצועות לאורך (סך הכל 12 רצועות) מלח ופלפל שחור חופן עלעלי תימין4 שיפודים לבשר: קולעים 4 צמות מרצועות הבשר, ומשחילים אותן על שיפודים. מתבלים במלח ופלפל, ומחדירים את התימין לתוך קפלי הצמות. צולים בגריל כ5 דקות מכל צד עד לדרגת מדיום, ושומרים במקום חם. לשטרודל : 600 גר' תפודים קלופים חתוכים לקוביות 100 גר' בצל קצוץ 1/2 כוס שמן 30 גר' שום 200 גר' אטריות מרובעות, שטוחות, מבושלות ומסוננות 3 עלי פילו או מלבן בצק עלים בגודל 40 30 X ס"מ, מרודד דק מעט פפריקה מתוקה, מלח ופלפל ביצה טרופה לזיגוג מחממים מעט שמן, מאדים את הבצל, מוסיפים את השום והפפריקה ומערבבים. מוסיפים את התפודים, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומתבלים, מוסיפים את האטריות ומערבבים בלי למעוך. מניחים את המלית על עלי הפילו או הבצק המרודד, מקפלים את השוליים ויוצרים גליל סגור. מורחים בביצה ואופים כחצי שעה בחום בינוני, עד לקבלת הזהבה. ניתן להכין את השטרודל מראש. לראגו:100 גר' פטריות יער טריות 100 גר' פטריות שמפיניון טריות 1 שקית פטריות יער מיובשות מסוג מוריל, מושרות במים חמים וסחוטות 100 גר' כרישה, רק החלק הלבן, פרוסה לטבעות 200 גר' שמנת מתוקה 1/2 כוס ציר בשר 1/2 כוס שמן חופן עלעלי תימין מלח ופלפל שחור מחממים את השמן ומאדים את הכרישה עד שהיא הופכת שקופה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות על להבה נמוכה כ10 דקות. מוסיפים את ציר הבשר והשמנת, מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים דקה נוספת. להגשה: מניחים מהראגו על הצלחת, עליו שמים את הפילה המשופד ולצדו פרוסה מן השטרודל. מקור המתכון:באדיבות השף Zsolt Szabo', מלון הילטון ווסטאנד, בודפשט nrg
 
למעלה