סחטיין על המקצוע בטנק
תראה אין דבר כזה מה שתותחן עובר. כולם עוברים הכל כי זה לא כמו במקצועות שכל קבוצת מקצוע עובדת לבד ולחוד . פה יש את הקטע של עבודת צוות. כעיקרון הצמפ הוא 3 וחצי חודשים . השבוע הראשון הוא שבוע תרגולות צוות - תרגולת שריפה / פינוי פצועים / פריסת זחל ועוד ועוד... אחרי זה יש שבוע אימון מקצועות שבו חוזרים על החומר של המקצועות בצורה מעשית - מבחינתך זה אומר הרבה מאוד מטזי"ם ... אבל באמת הרבה.... אחרי זה מתחילים את מסלולי הצוות. בהתחלה מסלולים קצרים וקלים. מתרגלים קו עמדות , עלייה לעמדת אש ירידה , שיפורים ( מבחינתך ייצוב וקו רכס ) וכל מיני שטויות כאלה. בהמשך מסלולים עם יציאה להתקפה , מעבר הכרחי . מבחינתך ירי מקבליל וירי 0.5 על מטרות טנקים וחי"ר במעבר !!! ממש כיף. מתרגלים מלא אבל באמת הרבה כל תרגולת ביבש ( תרגולת נ"ט , תרגולת חי"ר על העמדות- צוות חי"ר אש נהג דרוס ת'חי"ר מקביל חי"ר על מאג אני יורה ... ) ואחרי זה תרגולות ברטוב . אחרי כמה שבועות ( טכני 1 טכני 2 ) יש את המטווח תותחים ( בדומה למטווח בסיירים ) רק שהטנקים זזים ועושים שיפורים ומקפידים על זמנים . אחרי זה המסלולים נהיים קשים יותר וכוללים ירי פגזים גם . מסלולי לילה ומסלולי רינגו ( התקלות) . בסוף בוחן צוות שבו אתה נבחן על מסלול צוות וגם על חומר תיאורטי כמו תוד"א ועזרה ראשונה . יש שבוע מלחמה ( שהוא סיוט !!! ) שבו עושים תרגיל מחלקתי ושבוע פלוגה שבו עושים תרגיל פלוגתי . צמ"פ נגמר בטיפולים וטקס . סה"כ קריעת תחת והמשמעת די קשה. אני בתור סמל מחלקה קרעתי ת'תחת לחיילים שלי והכנסתי חיילים למעצר על מחסור כדורים במחסנית .... האדם הוא הפלדה ומרץ 00 אזרחים עוד 40 יום!!!