צמ"פ .....

zicop

New member
צמ"פ .....

אני עוד 3 שבועות מסיים מקצועות בחטיבה 500 אז אני מעוניין לדעת בכמה שיותר פרטים על הצמ"פ , אבל הכל הכל מה שניתן לומר .... ואם אפשר אז להתמקד יותר לכיוון של התותחנים ותעסוקותיהם .. בתודה מראש....

שריונר7

New member
שמע מה זה הכל?

אני לא מחטיבה 500 ( ברוך השם ) אבל העברתי צמ"פ בתור סמל מחלקה . תגיד לי בדיוק מה אתה רוצה לדעת אני אכתוב לך . אבל לא "הכל" ...

zicop

New member
תפקידו של התותחן ....

המקצוע שלי הוא תותחן ורציתי לדעת מה המסלול שהוא עובר בצמ"פ .........

שריונר7

New member
סחטיין על המקצוע בטנק

תראה אין דבר כזה מה שתותחן עובר. כולם עוברים הכל כי זה לא כמו במקצועות שכל קבוצת מקצוע עובדת לבד ולחוד . פה יש את הקטע של עבודת צוות. כעיקרון הצמפ הוא 3 וחצי חודשים . השבוע הראשון הוא שבוע תרגולות צוות - תרגולת שריפה / פינוי פצועים / פריסת זחל ועוד ועוד... אחרי זה יש שבוע אימון מקצועות שבו חוזרים על החומר של המקצועות בצורה מעשית - מבחינתך זה אומר הרבה מאוד מטזי"ם ... אבל באמת הרבה.... אחרי זה מתחילים את מסלולי הצוות. בהתחלה מסלולים קצרים וקלים. מתרגלים קו עמדות , עלייה לעמדת אש ירידה , שיפורים ( מבחינתך ייצוב וקו רכס ) וכל מיני שטויות כאלה. בהמשך מסלולים עם יציאה להתקפה , מעבר הכרחי . מבחינתך ירי מקבליל וירי 0.5 על מטרות טנקים וחי"ר במעבר !!! ממש כיף. מתרגלים מלא אבל באמת הרבה כל תרגולת ביבש ( תרגולת נ"ט , תרגולת חי"ר על העמדות- צוות חי"ר אש נהג דרוס ת'חי"ר מקביל חי"ר על מאג אני יורה ... ) ואחרי זה תרגולות ברטוב . אחרי כמה שבועות ( טכני 1 טכני 2 ) יש את המטווח תותחים ( בדומה למטווח בסיירים ) רק שהטנקים זזים ועושים שיפורים ומקפידים על זמנים . אחרי זה המסלולים נהיים קשים יותר וכוללים ירי פגזים גם . מסלולי לילה ומסלולי רינגו ( התקלות) . בסוף בוחן צוות שבו אתה נבחן על מסלול צוות וגם על חומר תיאורטי כמו תוד"א ועזרה ראשונה . יש שבוע מלחמה ( שהוא סיוט !!! ) שבו עושים תרגיל מחלקתי ושבוע פלוגה שבו עושים תרגיל פלוגתי . צמ"פ נגמר בטיפולים וטקס . סה"כ קריעת תחת והמשמעת די קשה. אני בתור סמל מחלקה קרעתי ת'תחת לחיילים שלי והכנסתי חיילים למעצר על מחסור כדורים במחסנית .... האדם הוא הפלדה ומרץ 00 אזרחים עוד 40 יום!!!

zicop

New member
משמעת ...

אני דווקא הבנתי שהסגל יותר סומך עלינו והמשמעת פחות נוקשה.... בקשר לשבוע מלחמה ... מה עושים ? עושים שדה קטל וכל השטויות האלה ? כי נגיד לחטיבה 7 בסייריות עשו בסך הכל יום אחד ולנו עשו 5 ימים שזה כלל פק"ל ג'וארה ושדה קטל ממושך וכל מיני שטויות כאלה... אז איך זה בצמ"פ ?

שריונר7

New member
זה משתנה כל הזמן

שבוע מלחמה זה שבוע שבו אתה לא יוצא כמעט מהטנק . חי על מנות קרב , מתרגל כמעט כל הזמן אב"כ/במ"פ .עושים דברים במצב חרך כולל תאום כוונות שעושים אותו בעזרת צלב חוטים. לפעמים נגמר לך מנת הקרב אז אתה צריך ללכת למצוא אותה ( במסע ) . כל פעם שהטנק לא זז הוא תחת רשת הסוואה . הכל הטיפולים למניהם נעשים על שכפץ קפלסט אפוד ולפעמים אב"כ . בלילות מארבי ארטישוק ( עשינו את זה על הרמפות של הגדוד בגבול סוריה) , כמעט שינה הרבה הקפצות ועוד שטויות כאלה. זה הרבה תלוי במ"פ . אצלנו עשינו מסע של 30 ק"מ לסיום השבוע. חלק משבוע מלחמה זה התרגיל המחלקתי . כל הרעיון של השבוע זה לתרגל אותך במצב של מלחמה . אפילו לרמה של לתרגל דברים שקשורים לכוננות ( שאני לא יכול לפרט פה ) או ניווטים באזור ברמפות של גדודים אחרים . לגבי המשמעת. ------------ המשמעת יותר קשה . אבל לא כמו המשמעת בסיירים של זמנים קשים וזיוני שכל על דיסטאנס. המשמעת בצמ"פ היא יותר בקטע של בטיחות וכוננות. המשמעת תלויה נורא בפלוגה . פלוגה בוגרת יותר יתנהגו איתכם בצורה בוגרת יותר. פלוגה בעייתית יותר- אתם תציגו נשקים במסדר ותרוצו כמו מטורפים בשטח האש . אני מקווה שעזרתי לך. יש דברים שאני לא נוגע בהם כי הם רלוונטיים לחטיבה 7 . יש עוד משהו שאתה רוצה לדעת? האדם הוא הפלדה ומרץ 00 סמרי"ם עוד 40 יום אזרחים!

zicop

New member
מסעות

הזכרת את הקטע של המסע.... איך זה הולך בצמ"פ ...יש מסע כל כמה זמן .... אממ ועוד משהו שלא כל כך קשור לצמ"פ ויותר קשור לטקס בלטרון.... מה יש שם ולמה יש לי לצפות ..מתי המסע כומתה ...בדר"כ איפה הוא פרטים על כל הקטע של השבוע האחרון אם אפשר... בתודה מראש...

שריונר7

New member
תלוי

לא בכל צמ"פ יש מסעות. תלוי במ"פ. בגדוד שלי יש מסעות מאז ומתמיד בגדודים האחרים של החטיבה יש אולי מסע 1. בגדוד שלי יש בדרך כלל 4 עד 5 מסעות שהארוך הוא בסביבות 25-30 ק"מ. המסע כומתה שלכם בסוף המקצועות. האורך עד כמה שאני זוכר 30 ומשהו ק"מ והוא נגמר באיזה הר ליד סיירים ( מתחילים בסיירים ומסיימים בהר ) . על ההר יש את הטקס שבו מקבלים את הכומתות ( טקס קטן בלי הורים ). אחרי זה בטקס בלטרון יש טקס עם הורים שבו את מקבלים את התג של החטיבה שלכם במקום התג של סיירים ( במקרה שלך התג המגעיל של 500 ). שבוע אחרון במקצועות ???? מה אתה מתכוון לשבוע טיפולים?? טפ"ש!

zicop

New member
אין לי מושג...

אבל אני יודע שיש לו זקן והוא גבוה!!!! אממ רק שאלה אחרונה בקשר למסע... אממ איזה הר זה ? כי שמעתי שזה הר "ברך" או משהו כזה ? באיזה שעה יוצאים למסע ? אם זה יוצא יום לפני הטקס ? מתי מחזירים ציודים וכל הבולשיט הזה.. תודה מראש...

שריונר7

New member
כן

הציפסים עושים להר ברך ו7 ו 188 עושים להר אחר. יוצאים בלילה ומסיימים לקראת בוקר . זה יוצא כמה ימים לפני . לגבי החזרת ציוד זה נעשה ממש לפני שאתם עוזבים את סיירים. עד מתי.. מרץ 00.

למעלה