צנזורה זה ההפך מחופש בעייני

צנזורה זה ההפך מחופש בעייני

וזה גם לא הרמוני בעייני. זה אולי כל מה שאפשר לכתוב כאן כשיש צנזורה קשה לשמור על טוהר המילה (או על שימוש במילים ללא פגם, כפי שמגדירים זאת אחרים) כמו שמישהו אמר לי פעם: הכי גרוע זה הצנזורה העצמית שיהיה לכם יום נפלא ומלא אהבה. תזדיינו בסבלנות תהייו אנושיים תגלו לעצמכם את מה שהדחקתם תוותרו על מה שלא צריך אל תהיו יפים ותשתקו תכעסו על מי שאומר לכם מה לעשות כדור של אור כדור של חושך כדור הארץ כדור סל

תכעסו על מי שאומר לכם מה לעשות!

מי שלא הרמוני. מי שלא שומר על טוהר המילה. מי שעושה לעצמו צנזורה עצמית. מי שיש לו יום נפלא ומלא אהבה. מי שלא אנושי. מי שלא מזדיין בסבלנות. מי שלא אנושי. מי שמדחיק ומוותר על מה שלא צריך. מי שיפה ומדבר יותר מידי. ומי שאומר לכם לכעוס. ביצה של אור ביצה של חושני ביצה בכדור הארץ ביצת כדורסלנים. בלי צנזורה. זה חופש!

בינתיים כמעט כל מי שהעביר ביקורת

היה קומץ אנשים מצומצם שהם בעצמם אלו שמפיצים את השליליות/ההתלהמות בפורום, ובגללם (או ליתר דיוק בגלל שאני לא הערתי להם על כך עד היום) כל האנשים האחרים שפעם גלשו בפורום, לא רצו לכתוב או להיכנס לכאן. מעניין שכל אלו שלא מפיצים שליליות/התלהמות, לא העבירו ביקורת על כך. זה לא צירוף מקרים אקראי. אם נדַמה פורום לאדם: אז תאר לך שבתוך אדם לא היה משהו שמכוון את ההתנהלות של האדם? והאדם היה זורם ללא בחירה כלשהי. כמו שאדם מכוון את עצמו כך אני מכוונת את המרחב הזה. כמו שאינך רוצה להיות מוצף בשליליות בתוכך (או אולי כן. לא יודעת. זה כבר עניין שלך) כך איני רוצה שהפורום יהיה מוצף בשליליות. לא אמרתי לך על מה לכתוב ההנחייה היתה למסגרת עצמה - ללא שליליות כלפי אחרים/התלהמות וכדומה. נ.ב. אני לא זוכרת שכתבת כאן הודעה בחצי שנה האחרונה. אז איזה צנזורה יש כאן בדיוק?

חוק צח

New member
אני מבינה את הרצון שלך

לשמור על רמה מסויימת.. גם אני מצאתי חלק מההודעות אישיות מידי ובאופן לא קשור לנושא באופן אישי לא הרגשתי צורך להגיב עליהן, אבל אם זה צרם לך, למה באמת לא הגבת? המחיקה הזו צורמת, למרות שזה בכל זאת נחמד שזה מעורר תגובות מצחיקות

לא הגבתי מכיוון שלא רציתי

להיכנס אל זה. הדיון היה בין כמה אנשים ששוחחו ביניהם, והדיון נפתח בניק שנפתח ספציפית לצורך זה. הדיון לא היה תמים. בשלב מסוים חשתי שזמן רב נתתי לפורום להתנהל עם מידע שלילי ועכשיו הגיע זמן לשנות זאת. התחלתי במחיקת השרשור הזה. זה מה שהיה. בינתיים כמו שאת רואה (או בעצם לא, מכיוון שמחקתי הודעות בשרשור זה גם) כל מי שהגיב בשליליות זה אנשים מקבוצה מסוימת של חברים. מה זה אומר? אני יכולה רק להעלות השערות. ברור לי שזה לא קשור אלי אישית. ברור לי שזה מעצבן קבוצה מסוימת של אנשים (אין לי מטרה לעצבן). אם זה מה שנדרש בשביל שהפורום יהיה מרחב נעים שאפשר לכתוב בו בחופשיות (לא שליליות כלפי אחרים), אז אוקיי. יש המון פורומים בתפוז ולכל פורום יש את כללי הכתיבה שלו. כל אחד יכול למצוא לו את המרחב שבו הוא מעדיף לכתוב.

ibag

New member
בקשה להבהרות

לא הגבתי מכייון שלא רציתי להיכנס אל זה אני מניחה שחוץ ממך (אולי) לאף אחד לא ברור המשפט הזה. מה רצית להגיד? הדיון היה בין כמה אנשים ששוחחו ביניהם כמו בכל דיון, כמה אנשים משוחים בינהם, לא? והדיון נפתח בניק שנפתח ספציפית לצורך זה זה קורה הרבה פעמים, אני רואה ניק חדש והאדם מאחורי הניק מעלה שאלה שמעניינת אותו. אז מה השוני הפעם? בשלב מסוים חשתי שזמן רב נתתי לפורום להתנהל עם מידע שלילי אונס זה מידע שלילי בעינך? צריך להתכחש לקיומו, לא לדבר על זה, לעשות כאילו לא קיים? קורים לזה יצירת מצאיות ורודה ומזוייפת, נראה לי. כל מי שהגיב בשליליות זה אנשים מקבוצה מסוימת של חברים. אני מניחה שתצתרכי לעבוד קשה עם המחיקות כל עוד את לא מסוגלת לדבר בבהירות. מי זה האנשים האלה? מה הם הדברים השלילים שהם כתבו? האם גם מה שאני כתבתי על ה"מורה הרוחני" שאנס אותי ושיש שמועות מכל הכיוונים שהוא אנס עוד נשים, נחשב בעינך למידע שלילי? מה גורם לך לחשוב ככה? ברור לי שזה לא קשור אלי אישית מה לא קשור אליך אישית? את לא חושבת שיש סיכוי שתאנסי? את לא חושבת שבגלל האחוז של נשים שנאנסות בארץ ובעולם באיזה שהוא אופן זה כן אמור להיות קשור אליך? את לא מנהלת פורום שאמור להגביר את המודעות בכל התחומים ולא רק בתחום של ה"פוצי -מוצי"? יש המון פורומים בתפוז . נכון, את צודקת ואף פורום לא נמצא בבעלות של אף מנהל/ת. קיבלת מרחב חינם כדי לעזור לאנשים. כל עוד משתתפי הפורום חושבים שאת מנצלת את הזכות שקיבלת הם יעשו את הכל כדי שתתעוררי מהנטיות הרודניות שלך. זה קורה בכל פורום...לא רק כאן. האנשים לא אוהבים כללים שרירותים. אך הם כן יקבלו כללים שמוסברים בהגיון בריא ובבהירות.

אשכר

New member
הודעה אחרונה לבינתיים. אני מפסיק לכתוב כאן...

והסיבות כדלהלן: 1. כאשר חלק מדברי נמחקים, ונשאר רק חלק, הרי שדברי יוצאים מהקשרם, והמסר של הודעותי אינו שלם. יוצא בזאת, שהתמונה שמתקבלת מדברי היא פשוט מסולפת. 2. אם התדירות של המחיקות כה גבוהה, אני לא אשקיע ממרצי ומזמני לכתיבה כאן, כאשר חלק כה ניכר מההודעות שלי נזרק לפח. זה כלל לא משנה האם ההודעות שלי נמחקות - או הודעות שאני "משורשר" אליהן, כי התוצאה זהה. 3. לדעתי המידע שנשאר בפורום כולו מכיל רק דברים שנעים לשמוע אותם. זהו חוסר אחריות מצדי לתת יד לדבר -- תאור כ"כ חד צדדי של המציאות, מוביל כמעט תמיד לשאננות ואשליות, דבר המנוגד להלך הרוח שלי ושל הדרך בה אני הולך. אשכר

למעלה