צנחו לי הסופגניות במקרר

juspan

New member
צנחו לי הסופגניות במקרר


הכנתי אתמול 2 מגשים של סופגניות, רק אחד מהם טיגנתי ואת השני העברתי בעצם למקרר עטוף בניילון (לא צמוד לראשי הכדורים כמובן) במטרה לטגנם היום. כלומר כל זה אחרי התפחה שניה (למען האמת זו היתה התפחה בתנור על חום ממש נמוך). בבוקר חשכו עיניי, כל הכדורים העגלגלים והמושלמים הפכו במקרר לפיתות פחוסות.

האם זה בר תיקון? אם אוציא אותם לטמפרטורת החדר לכמה שעות הם יתפחו שוב?
האם אני יכולה לעשות בעצם התפחה שלישית, לקחת את הכדורים הפחוסים, ליצור מהם שוב עיגולים קטנים ולהתפיח כמה שעות או שזה אבוד?
 

bali

New member
מנהל
לצערי כבר בטח מאוחר מדיי

בכל מקרה, לדעתי השמרים פשוט גמרו את חייהם בהתפחה הכפולה + שהות במקרר, ולכן הסופגניות צנחו.

כאשר רוצים לשמור בצק שמרים במקרר,צריך להכניס אותו לקירור מההתחלה, לפני ההתפחה הראשונה, ולא להתפיח אותו בחוץ ואז לקרר. אם קורה שהבצק עבר התפחה ראשונה כבר, גם זה לא היסטרי, אבל אחרי שתי התפחות אין טעם לשמור במקרר אלא אם זה לשעה שעתיים.
הקירור מאט את פעולת השמרים ומאפשר להם להמשיך לחיות. כאשר מוציאים את הבצק המקורר מהמקרר והוא מתחמם קצת השמרים חוזרים לפעילות רגילה ותופחים, אבל זה בתנאי שהם לא מיצו את עצמם קודם.
 
למעלה