צנחנים

צנחנים

מאז קום המדינה הייתה רק פעם אחת (מלחמת סיני) בה הצנחנים באמת צנחו בפעולה מבצעית. האם בכלל צריך להמשיך את היחידה הזו?

זה בשביל המסורת ידידי

פעם הצנחנים היו נחשבים לכוח מיוחד ברמה של סיירות וצניחה קרבית הייתה המרכיב העיקרי שלהם היום אין שום הבדל בין הצנחנים לבין שאר יחידות הרגלים (גולני גבעתי והנח"ל) ומי שאומר לך אחרת הוא שבוי ברעל היחידה שלו מה שכן הצנחנים עוברים עדיין גיבוש בשביל המסורת וקורס צניחה גם כן אם כי בשדה הקרב של היום אין שום יעילות וחשיבות לצניחה כזאת זה שייך להיסטוריה לדעתי צריכים להשאיר את קורס הצניחה אחרי הכל כי זה יהיה טיפשי קצת לקרוא לצנחנים צנחנים אם הם לא יעברו קורס צניחה

נריה_ה

New member
שאלה בקשר לצניחה.

מדוע היום בשדה הקרב של היום אין שום יעילות וחשיבות לצניחה? ולמה פעם כן היתה לה חשיבות...?

Iron-Maiden

New member
כי..

הבעיה בצניחה כיום היא שזמן הצניחה הוא ארוך יחסית ובינתיים מטוסי אויב יכולים בקלות רבה מאד להרוג את הצנחנים בעודם צונחים. ואם הם עסוקים מדי בקרבות אויר, גם טילי נ"מ יכולים לעשות את העבודה. בעבר למטוסי קרב לא הייתה את היכולת ליירט טיל בדיוק כזה שהוא יפגע בצנחן בזמן צניחה, ובמקרים רבים לאויב בכלל לא היו מטוסי קרב ולכן הדרך להעביר חי"ר לשטח אויב היה בצניחה. אפשר לראות בהרבה סרטים ישנים נסיונות ליירט צנחנים בזמן צניחה ע"י הפגזה מסיבית עליהם, אבל לרוב זה היה די חסר טעם ולא היו פגיעות ממשיות.

../images/Emo11.gifנריה היקר..."או"ם שמום"...

אמנת ז´נבה הנפלאה אותה אתה מזכיר, היא , איך לומר...די...שום דבר בעצם... (לא שאני חושב שזה בסדר...) אתה מכיר את ה"פנקס שבי" (בעצם זה פנקס חיסונים...
) שיש לחיילים? קראת פעם מה כתוב עליו? הנה ציטוט מדוייק: " הוראות בדבר התנהגות בשבי 1. חייל צה"ל הנופל בשבי, ימסור לשוביו - באם יחקר - את הפרטים הבאים בלבד: מספר צבאי, דרגה, שם משפחה, שם פרטי ותאריך לידה. 2. אם מצויה בידי החייל תעודת זהות זאת, יציגה בפני שוביו. 3. הצד העוצר אינו רשאי לקחת תעודה זו מידי החייל. 4. פרט לנזכר לעיל אסור למסור לצד העוצר ידיעות או פרטים נוספים כלשהם" מעל להוראה הזאת מוזכר שהתעודה הזאת משמשת כתעודת זהות לחייל עפ"י אותה ועידת ז´נבה מ-17 באוגוסט 1949.... ההחלטות מאותה ועידה הן די לא ממש אכיפות...מה אתה חושב, שהאויב לא יירה עליך אם תצנח מעליו?.... "באם יחקר"...לא. אני אפול לידי הסורים והם רק ירצו לדעת איך קוראים לי ומה הדרגה שלי...ממש
אמנות בינ"ליות הן לא ממש משהו שצריך להתחשב בו...מכורח המציאות. כל טוב לך והמון בהצלחה

Iron-Maiden

New member
טעות גדולה בידיך

היחידה הזאת היא חשובה מאד כיחידת חי"ר. השם צנחנים באמת מטעה כי בשדה הקרב המודרני אין טעם ב"צניחה" כמעט (זה גם מאד מסוכן), אבל בתור יחידת חי"ר, הצנחנים הם יחידת החי"ר הבכירה ביותר, והם כמעט תמיד יועדפו על-פני שאר יחידות החי"ר אם ישנה פעולה שדורשת מספר מוגבל של אנשים. ישנה גם הסיירת של הצנחנים, שהיא אחת הסיירות המובחרות ביותר בצה"ל, ועולה גם על הסיירות של שאר יחידות החי"ר (סיירת גולני, סיירת גבעתי - שגם הם כשלעצמם סיירות מעולות).

Orbi

New member
קשקשן שכזה

כן, אתה מדבר שטויות, הצנחנים היא מזמן לא החטיבה המועדפת והסיירת שלהם מזמן לא הסיירת המועדפת. כניראה שאתה חייל לא קשור לכלום או מלש"ב.

הסמוראי

New member
לירון ולנריה

נתחיל מירון : אתה בפרוש טועה ידידי הצנחנים זה לא מה שהיה פעם היום הם חטיבת חי"ר לכל דבר ותאמין לי שאין הבדלים מקצועים בינה לבין החטיבות האחרות מה שכן זה שלצנחנים וגולני מתגייסים יותר אנשים מכיוון שמהצנחנים בנוסף לגדודים וליחטי"ות (חה"ן סיירת ועורב) ממיינים גם לדובדבן ינמ"מ ומגלן ובגולני ממינים גם לאגוז פרט לזה האמן לי שאין שום הבדל בין חטיבות החיר השונות ולנריה : הסיבה שאין שום יעילות וחשיבות לצניחה כיום היא א) כמו שירון אמר שבשדה הקרב של היום והטכנולוגיה והנשק שיש היום הצנחנים יהרגו באוויר עוד בטרם הם יגיעו לקרקע ויספיקו להגיע ללחימה ב) את מה שפעם היו עושים ע"י צניחה עושים היום מטוסי קרב וטילי ק"ק או א"ק שמשוגרים מסטי"ל ממתקני נ"מ או מבסיס טילים ג) שימוש נוסף שיש לצניחה מעבר לתקיפה בעורף האויב הוא ניידות למשל אם רוצים להעביר כוח חי"ר למרחק גדול מאוד זה השימוש היחיד שיכול להיות לצניחה כיום אבל גם לזה מצאו תחליף יותר טוב יותר יעיל ויותר מדויק מצניחה : מסוקי יסעור \ בלקהוקים \וסקייהוקים שמעבירים חיילי חי"ר במהירות ביעילות ובדיוק ליעד

Iron-Maiden

New member
הידע הצבאי שלך שואף לתחת..

אני לא יודע מאיפה אתה מסיק את המקנות המפגרות שלך, כי מה שאתה אומר זה שטויות בתחלית. מדוע לדעתך בפעולות האחרונות בבית ג´אלה וברמאללה לקחו גדודים של צנחנים ולא של גולני, גבעתי או נח"ל? וגם לא בשום פעולה רצינית אחרת. יש לזה סיבות, הצנחנים הם החי"ר הבכיר ביותר בסדר גודל רציני (אני לא משווה אותם לסיירות כמו מטכ"ל, אבל בסדרי גודל גדולים). רק עצם העובדה שהם עוברים גיבוש מציבה סף מסוים של יכולת, ומעמידה אותם לשאר חיילות החי"ר. ולגבי הסיירת שלהם, היא עדיפה על זו של גולני, גבעתי ופלס"ר נח"ל. היא לא ברמה של סיירת מטכ"ל - אבל היא לא נופלת בהרבה. בכל מקרה לאנשים כמוך אין מה לחפש בצנחנים, מקסימום בחיל חימוש..

הסמוראי

New member
אידיוט שכמוך

מניין לך שלא היו בפעולות האחרונות חיילים מגבעתי מגולני והנח"ל הסיבה שאת הפעולות הספציפית בבית גאלה ובחברון עשו הצנחנים היא בגלל שהם מוצבים באזור כבר חודשים והחיילים כבר מכירים שם את השטח היטב . לידעתך בפעולות בגנין שלחו את הנח"ל קו עזה כולו מוחזק ע"י גבעתי וקו הצפון כולו ע"י גולני וזה רק כמה דוגמאות שעולות לי בראש הסיבה שיש גיבוש זה רק בגלל שהצנחנים זה יחידה התנדבותית שיש לזה יתרונות אבל גם חסרונות והפלס"ר הכי טוב הוא פלס"ר גולני למרות שאני לא הייתי מכנה את זה " הכי טוב " כי כל הפלסרים הם מצוינים וגם היחטיות וגם הגדודים מצוינים

palmino

New member
לאוהד הצנחנים

תקשיב ותשמע מאחד שמכיר את הדברים, ולא מסטיגמות ומהילה ועוד בילבולי ביצים, שנועדו בצדק לגבש ולהכניס למוטיבציה. אני אישית עשיתי גיבוש צנחנים וצנחנים חביבי זה אחד הגיבושים היותר קלים שיש בצה"ל, אין לו שום סינון באיכות האנשים והדרישות בגיבוש הם לא גבוהות בכלל כך שאיתי עברו המון אנשים על הפנים בלי כושר ובלי אופי, היו גם כאלה אחלה אבל רוב האנשים בגיבוש ערסים ודפ"רים, צנחנים מזמן זו לו חטיבה כמו שתיארת "כמו סיירת או טובה יותר מהנח"ל או מגבעתי וגולני, הגדודים של הצנחנים הם אותם הגדודים כמו בנח"ל ושאר החטיבות, זה שקוראים לה יחידה התנדבותית זה בגלל ההילה העבר ואחוז האנשים שרוצים להתגייס אליה, אז תייהיה לך כומתה אדומה ותצנח, אז מה מה נחלואי או גבעתינק פחות טוב ממך כי עשית גיבוש מסכן שהרוב עוברים אותו, והוא בסה"כ 5 שעות . תראה עשיתי גיבוש לנח"ל מוצנח וגם גיבוש לצנחנים ואין להשוות ברמת האנשים בשניהם, עברתי את שניהם ואת צנחנים עברתי לדובדבן(לגיבוש דובדבן),ואני מתגייס עוד חודשים לנח"ל מוצנח, תראה ויתרתי על להיות בצנחנים כי אני יודע ואומר לך שזה לא סיירת או יחידה מובחרת ותידע לך שלכל חטיבה יש יחידה מובחרת משלה וכולם טובות, וצנחנים בטח שלא עולה על האחרות. אבל ויתרתי על צנחנים כי כל השטויות האלה שאתה גבר מדבר עליהם בשטח אין להם בסיס, אם תרצה אני יסביר לך על צנחנים, מנקודת מבט רצינית ולא ילדותית. כך שתומיא מהראש שצנחנים זה חטיבת מיוחדת או יחידה זו חטיבה לכל דבר נקודה.

Iron-Maiden

New member
לא הבנת נכון

לא אמרתי בשום מקום שהגדודים של צנחנים זה סיירת מטכ"ל, ברור שלא. אבל תסכים איתי שעדיף גיבושון קליל על לא גיבוש בכלל. לא אמרתי בשום מקום שהגיבוש לצנחנים זה משהו מי יודע מה קשה, אבל עובדה שהוא מסנן יותר אנשים מהסינון שעוברים לגולני, גבעתי ונח"ל (סינון שלא קיים כידוע). מתוך 100 אנשים שרוצים ללכת לצנחנים, נניח ש50 לא מגיעים כי הכושר שלהם לא מספיק טוב (לא עברו את הגיבוש). מתוך 100 אנשים שרוצים ללכת לנח"ל, 100 אנשים מגיעים. אז סביר להניח שבכל זאת לצנחנים מגיעים אנשים בכושר קצת יותר טוב. ובקשר לסיירת של הצנחנים, אולי אתה חושב שסיירת גולני "יותר טובה", אבל בכל מקרה זה לא דבר שניתן למדוד. לדעתי הסיירת של הצנחנים היא יותר טובה, אבל בכל אופן אתה לא יכול לקבוע באופן חד משמעי מה עדיף. ובקשר לערסים - ערסים יש בכל הצבא, וכדאי שתבין את זה. הם מגיעים לכל מקום כמעט - אז מספיק להיות גזעני, לי אין בעיה לשרת עם ערסים. אולי פשוט תגיד שיש שם הרבה "מזרחים", כי זה מה שאתה רוצה לומר בטח. אז כדאי שתתחיל להבין שיש במדינה הזאת הרבה מאד מזרחים, ואתה לא תוכל להתחמק מהם. אולי בשכונה הצפונית שלך הצלחת, אבל בצבא כבר אין את ההפרדה הזאת.

הסמוראי

New member
ירון הבנתי אותך

אבל זה לא עובד כמו שציינת וזה בגלל שקודם כל הרבה יותר מחצי מהמגובשים עוברים מי שעובר גיבוש צנחנים זה אכן מעיד על בן אדם שעשה משהו לפני הגיוס ולו קטן כדי לעבור וזה דבר מצוין וזה מראה על מוטיבציה ומורעלות אבל יש גם חסרונות למשל יש צנחנים שאחרי כמה חודשים פורשים (מעט אומנם אבל יש ) מהצנחנים ולמרות שרשמית זה בעיה בתכלס הרבה עושים זאת בלי יותר מדי בעיות בגלל שזאת חטיבה התנדבותית וזה בניגוד לחטיבה כמו גולני ששם אם התגייסת אין כזה דבר לפרוש (הרבה יותר חריג) דבר שקורה לפעמים בצנחנים כך שלדעתי הדבר התאזן וחטיבת הצנחנים נחשבת לאולי יוקרתית יותר רבל זה רק על הנייר התכלס וגם במלחמה אם תהיה כולם יעשו את אותו דבר (אחת בצפון אחד בדרום והלאה) מי שמחפש להגיע למשהו שנחשב מיוחד\מובחר שינסה להגיע ליחטיות של אחת מחטיבות החי"ר לצנחנים יש יתרון אחר שאחרי הגיוס לצנחנים ישנן יחידות נוספות שממוינים אליה אחרי הגיוס כמו מגלן וינמ"מ כך שהאנשים ה"טובים " יחסית בצנחנים מגיעים בעצם ליחידות האלה אבל החטיבות עצמם הם אותו דבר חי"ר זה בחי"ר יש כושר מסוים שקבעו שרוב החיילים יכולים להגיע אליו אחרי כמה חודשים וזה מה שצריך ולא צריך להיות אתלט מלידה כך החירניקים בצבא עובדים קשה באותה המידה

avishi

New member
לiron -maiden

מה הקטע שאתה יורד על אנשים בפורום מי אתה מושב שאתה הרמט"כל אתה סתם חתיחת פוץ שמבין קצת בצא ותופס מהצנחנים סיירת מט"כל או שייטת 13 הצנחנים הם יחידת חי"ר רגילה עם כוחות מוצנחים כמו הנח"ל המוצנח אז אל תזייייין הרבה את המוח ותפסיק לרדת על אנשים ולהוריד להם את הביטחון כי אתה בינתיים לא אהוד ברק

ביריחו,ג´נין ובית ג´אלה נמצא שריון!

על מה אתם מדברים בכלל?!?!?!??! אתם לא רואים טלויזיה? לא קוראים עיתונים? לא רואים תמונות?! שום חי"רי בירי.....

הסמוראי

New member
זה ברור

פשוט השיחה הזאת הייתה בנושא חי"ר כבודו של השריון במקומו מונח זה שאת ההסגרים והנוכחות הצבאית עושים בעיקר הטנקים זה ברור אבל בנוסף לטנקים חייבים גם חירניקים לזה הייתה הכוונה

למעלה