צניחה קרבית

jedi knight

New member
צניחה קרבית

ידוע שבצה``ל עוברים קורס צניחה קרבית בין היתר יחידות מובחרות יחידות חילוץ קורס טייס חטיבת הצנחנים הנח``ל המוצנח ועוד ...ועכשיו שאלתי היא האם קורס הצניחה הקרבית שגדודי החי``ר המוצנחים עוברים הוא אפקטיבי הוא שמה הצנחנים והנח``ל המוצנח עוברים זאת בשביל המסורות רבת השנים או שעדין יתכן שיצטרכו בעתים מסוימות להצניח גדודי חי``ר ?????????? תודה מראש

0ren

New member
צניחות קרביות..

אמרו לי שהצניחות האלה שיש בצבא הם לא חלומיות כמו שאתה עושה באזרחי... שם שמעתי שאתה נוחת על הרצפה אתה מקבל מכה מאוד חזקה ויש כאלה שלא יוצאים מזה בקלות.. יוני- גם במגל``ן עושים את הצניחות האלה ?

jedi knight

New member
את זה ידעתי

קורס הצניחה הקרבית לגדודי החי``ר המוצנחים הוא אימונים + 5 צניחות 2 ביום ו 3 בלילה הראשונה היא צניחה חופשית השניה זה כבר צניחה מבצעית עם ציוד ושקים ו3 צניחות מבצעיות בלילה סך הכל קורס הצניחה הוא שבועיים האם זה בשביל המסורת או שמה עוד עשויים להצניח במצבי מלחמה למשל גדודי חי``ר ????????

``צניחה קרבית``

כן אורן, גם אנחנו עושים קורס צניחה קרבית (בסוף טירונות צנחנים כמו כל החטיבה) אכן צניחה קרבית היא די שטות, כי הסיכויים שתידרש לצנוח אי פעם במלחמה הם קלושים. ההתרגשות ואנדרנלין הכיפיים של הצניחה הראשונה והרביעית (בלילה) הופכים לפחד מהנחיתה (הלא רכה בכלל) בשאר הצניחות. אצלינו עושים קורס הרחבה לצניחה- עם ציוד כבד ומגובה נמוך/רב. זה אמנם חוויתי ומרשים אבל אתה מרגיש שאתה סתם מתאמן על דבר דבילי (אני לא יכול לדמיין את עצמי צונח בחוסר אונים לתוך קרב...) בשביל מה יש בלקהוקים (מסוקים להנחתות סער)?

jedi knight

New member
אימוני צניחה

האם לאחר קורס הצניחה לאחר שעולים לגדוד המצבעי (הלוחם) מתאמנים בצניחה במהלך האימונים או שעוברים פעם אחת קורס צניחה (5הצניחות) ונגמר ?????

גדודים-תשובה

היחידות המוצנחות הרגילות (חטיבת הצנחנים, הגדוד המוצנח של הנח``ל) מסיימות את הכשרת הצניחה שלהן בקורס הצניחה הקרבית ואחריו אין יותר צניחות.

liorle1

New member
אתה בטוח?

דווקא היו כמה תרחט``ים בהם חלק מהגדודים צנחו והיו די הרבה פציעות.

jedi knight

New member
כן לזה התכוונתי

לא התכוונתי לגבי הקורס עצומ כי אני יודע שזה 5 צניחות אלא האם במהלך השירות יוצא לצנוח עוד כמה פעמים ????? ולפי מה שאמרת אז יש כמה תרגילים ואימונים שביניהם צניחה הבנתי נכון ?

תראה

אני יודע בעקרון מה קורה שם, אבל אני לא יודע במדוייק את תכנית האימונים של הגדודים המוצנחים, ולכן אני לא רוצה להתחייב ולענות לך סתם דברים שאני לא בטוח בהם במאה אחוז

ginzburg

New member
שאלה

אני הבנתי שהנחיתות קשות אז איך נוחתים מה עושים?

תלוי במה שנקרא ``מתאר צניחה``

תלוי במתאר הצניחה: יש הבדל בין צניחה חופשית עם מצנח חופה ספורטיבית לבין צניחת שרשרת עם ציוד ואספקה ונשק, עם מצנח חופה עגולה. בעקרון הצניחה הצבאית הרגילה (כמו בקורס צניחה רגיל) היא חוויה מרגשת מאוד, אבל מסוכנת. הסכנה לתקלה במצנח היא נמוכה מאוד, אבל סכנת הפציעות במהלך המגע הראשוני עם הקרקע היא ריאלית מאוד. קשה לכוון את עצמך למקום רך לנחיתה: אתה מכוון רק לתוך גיזרת הנחיתה שהמפקד נתן, ומנסיון אישי, רוב הפעמים תמצא סלע או בור בדיוק איפה שאתה נוחת. יש כל מיני טכניקות של גלגול וקפיצה שלומדים בקורס, אבל בסיכומו של דבר, השיטה הטובה ביותר היא להרפות את כל הגוף, להתכונן נפשית לנחיתה, ואז, ברגע האחרון לפני המגע באדמה לתת מעין ``זינוק`` או דחיפה קלה ועדינה עם הרגליים. רונן

יניב10

New member
מי צונח לים חוץ מהשייטת

איך מתרגלים דבר כזה והאם הצניחה לים היא מסוכנת יותר מאשר רגילה

jedi knight

New member
צניחה לים פחות מסוכנת

מהסיבה הפשוטה היא שאין את הבעיה למצוא מקום נחיתה רך כמו בצניחה יבשתית לגבי מי עוד צונח לים אני לא יודע אולי החברה ממגלן יודעים !

jedi knight

New member
אה כן !!

מדריכי צניחה וסניורים (60 צניחות) עוברים בין היתר צניחה לים לגבי יחידות שעושות זאת או מתמחות בזה לא יודע אולי החברה ממגלן !

צניחה לים

אנחנו ביצענו קפיצה לים פעם אחת בלבד למטב זכרוני, וזאת הייתה חוויה מפחידה למדי (תמיד יש האפשרות הסבירה אתה תצלול והצנח ופרש על המיים מעליך ולא תוכל לעלות. זה לא קרה, אבל אני זוכר ששנאתי את הצניחה למיים למטב ידעתי כל הסיירות המיוחדות (מגלן,שלדג,מטכ``ל וכו`)עושות קפיצה אחת לפחות למיים, אולי גם טייס, בטוח שייטת ו669, שמתמחים בזה הרבה יותר מאיתנו. אנחנו לעומת זאת, ``מתמחים`` אם אפשר לקרוא לזה ככה, בסוג אחר של צניחה קרבית, שהיא הרבה יותר חכמה בעיני (הכל רק לא לקפוץ לים!) וגם קשה לא פחות. יוני

למעלה