צניחת רחם וריצה

• פותח הנושא LZMA
  • פורסם בתאריך

LZMA

New member
צניחת רחם וריצה

היי,
מודאגת ומעוניינת לשמוע מניסינוכן..
סובלת מצניחת רחם וריפיון - רצה כ70 ק"מ בשבוע. יודעת שמזיק לכל העסק .
רקע: רזה, בת 38, 3 לידות מכשרניות

השאלה: האם משהי הצליחה להשתקם ללא ניתוח - באמצעות פיזיו' לריצפת האגן במקביל לריצה?

לא אוכל לוותר על הריצה ועם זאת מאוד מודאגת.
המצחיק הוא שהבטן שלי שרירית על סף הקוביות ובפנים הכל קורס....444

מור שלז

New member
מצטערת, לא מכירה.
יערה???

ממליצה לך מאוד להתייעץ עם פיזיו.

שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב

reflexologit

New member
צניחת רחם

אם יורשה לי אוכל להציע לך שני דברים העשויים לשפר את איכות החיים והריצה שלך,האחד יעוץ במרפאה אורוגניקולוגית על מנת לאבחן מקור הבעיה ודרגת הבעיה.
במקביל יעוץ וטיפול בשיטת פאולה-"השרירים הטבעתיים".
בהצלחה והמשך שבוע טוב.

LZMA

New member
תודה

יש לך המלצה למטפלת ספציפית בשיטת פאולה?

צניחת רחם.

ראשית יש להבין שהסיבה העיקרית לצניחת רחם היא תהליכי בלאי של רקמות חיבור ורקמות רכות אחרות שאינן שרירים.
ישנן דרגות שונות של צניחה וההצלחה של טיפול שמרני (שאינו ניתוחי) תלויה בראש ובראשונה בחומרת הצניחה הקיימת.
בנוסף יש להבין שאם הריצה היא אחד מהגורמים התורמים לצניחה, ואם מידת הצניחה מצדיקה ניתוח, הרי שחזרה ריצה עולה לפגום בתוצאות הן בטווח הקצר והן הארוך.

את אומרת שאת רזה מאד והבטן על סף קוביות, מה שמעיד על אחוזי שומן נמוכים.
שני צידי המטבע- הן רזון משמעותי והן עודף משקל משמעותי אינם מיטיבים עם רצפת האגן הן בשל סיבות מכניות והן הורמונאליות.

אני חושבת שכדאי לך בשלב הזה להוריד עצימות, לפנות לייעוץ פיזיותרפי ולשקול ביחד עם הפיזיו' איך וכמה לרוץ, וכיצד לשמור על עצמך (אולי בשילוב תחום ספורטיבי נוסף).

כמה נקודות למחשבה

1. לא כתבת מה את חשה כיום אז אני לא יודעת מה את מקווה לחוש כהתקדמות.

2. צניחה בשלביה ראשונים היא לרוב א- סימפטומאטית כך שאם את חשה בהפרעה כלשהיא ייתכן שהמצב פחות טוב ורצוי ליווי רפואי בנוסף להתעמלות.

3. אני לא מומחית בשיטת פאולה אבל קיבלתי כמה וכמה נשים שהגיעו אלי אחרי טיפול בשיטה.
ההסתייגות היחידה שלי היא שבניגוד לפיזיו- אין הסתכלות על שרירי ראצפת האגן כי התרגול הוא בבגדים. מכיוון שהשרירים נסתרים מהעין לעיתים נשים לא מתרגלות נכון ולעיתים
עלולות לגרום ליותר נזק מתועלת. אני ממליצה לך להיבדק על ידי פיזיו', לוודא שאת מתרגלת נכון ואז להמשיך בהתעמלות בשיטת פאולה. זה עדיף בהרבה על סדר הפוך...

4. שרירי רצפת האגן אינם מתחזקים במהירות והשיפור בתפקוד אף יותר איטי מהשיפור בכח , כך שלא כדאי לצפות לתוצאות בהקדם. אני לרוב אומרת ששיפור משמעותי ניתן להתחיל לחוש בטווח של מספר שבועות - חדשים, ותלוי כמובן באינטנסיביות התרגול.

בהצלחה ובבריאות.

למעלה