צנרת גז רקובה בדירה שכורה -- והשלכות משפטיות

OmanF

New member
צנרת גז רקובה בדירה שכורה -- והשלכות משפטיות

שלום.

לפני שבוע אחד בלבד נכנסתי כשוכר לדירה, בפרברי תל-אביב שמעליה יש פינוי-בינוי בהליכים (אני מניח שזה חשוב להבנת הקונטקסט). לפני חתימת החוזה שאלתי את הדיירים הקודמים על בעל הבית והם הבטיחו לי כי מדובר באיש נעים הליכות שדואג לכל בעיה שנוצרה באופן מהיר ומיידי. גם בעל הבית עצמו, בשיחות איתו נשמע איש נעים הליכות.

מיד לאחר המעבר גיליתי בדרך הקשה בעיה בבית מנורה אחת שמקצר את הבית. פנייה לבעל הבית לא נענתה ואני פשוט ויתרתי ולא משתמש שם במנורה. על הדרך גם למדתי לגלות שהחזות החביבה של בעל הבית הייתה, כמובן, הצגה.
היום, אבל הגיע הפאנצ': טכנאי גז שהגיע לחבר תנור גז שקניתי הסתכל מבט אחד בצנרת והודיע שהוא מסרב לחבר את התנור מפני שהצנרת כולה רקובה ואכולה, קרי סכנת נפשות, לא באופן מטפורי, אמיתי. כולנו קראנו על תקריות גז.
הודעתי לבעל הבית וכמובן שלא רק שהוא צעק עליי צעקות איומות (שבסיומן טרק לי את הטלפון בפנים) אלא גם שהוא טען שאני "מנסה לעשות עליו קופה", ש"זה שהפקק של התנור לא מתאים לשעון גז זה בעיה שלך" וש"לפני חודשיים בדקו את הדירה והגז היה תקין" (וזה כבר שקר משתי סיבות: לפני חודשיים הדיירים הקודמים עוד היו בדירה, ובנוסף, שיחת טלפון קצרה לחברת הגז גילתה שבדיקת התקינות האחרונה שנעשתה בדירה הייתה ב-2012 ותוצאותיה היו תקינות אבל עם אזהרה).

השאלה הנשאלת כמובן היא מה האפשרויות החוקיות שלי?
אני חתום על חוזה לשנה וכאמור נמצא בדירה רק שבוע וחצי.
בעל הבית מסרב לטפל על חשבונו בבעיה שהיא בגדר סכנת נפשות אמיתית (ועל הדרך גורם לתנור שעלה לי הון לא קטן לעמוד מיותם). בנוסף הוא מתברר בתור טיפוס חמום-מוח עם פתיל קצר ובת-הזוג שלי מפחדת שאם ננסה לעשות לו צרות ובעיות הוא יישלח טיפוסים לא נעימים לעברנו (לעניין זה כמובן שלא לשכוח שבתור בעל הבית יש לו סט מפתחות לדלת).

האם אני יכול מיוזמתי לבטל צ'ק, לאחר הזמנת הטיפול הדרוש, וכנגד חשבונית מס לכתוב צ'ק אחר, מקוזז?
האם אני צריך לשאת בעלות ואז, לרדוף אני אחרי בעל הבית בבית-משפט?

תודה מראש לכל תשובה.

למעלה