צנרת לבית

דובי123

New member
צנרת לבית

צריכים להחליף את הצינור ממתכת הישן לצינור פלסטיק/גומי כמו בכל דבר גם כאן מן הסתם יש סוגים שונים היש כאן מי שיכול/ה להאיר את עיני איזה סוג צינור יש להקפיד ולדרוש שיותקן?

מאגר

New member
../images/Emo91.gifצנרת

באם אתם מחליפים צנרת בבית רצוי להשתמש בצנרת sp צוצנרת חצי גמישה עשויה אלומניום מצופה פלסטי המתאימה למים חמים וקרים

דובי123

New member
זאת בדיוק השאלה

הצינור הנו צינור חיצוני שמוביל כנראה מיים לא חמים הצינור עובר דרך פיר ומגיע לדירה שרברב אחד אמר שצריך SP השני אמר שלא צריך SP ונקב בשם שאינני זוכר מהו בטענה שאין זה צינור מים חמים ולכן SP איננו נדרש/רצוי לא מחליפים כל הצנרת , אלא רק צינור זה היש חשיבות ומה הבדל מחירים

הצינור

באמת שלא כל כך משנה אם הצינור החדש יהיה SP או פלגל או פקסגול.אני מניח שהצינור הישן היה ברזל מגלוון.חובה להעביר ביחד עם הצינור החדש הארקה .מבחינת מחיר לא אמור להיות שוני בין השניים. גם מבחינת הצורך שממלא הצינור אין כמעט הבדל. תבדוק רק שאם זה צינור פקס או פלגל שיהיה 20 mmושיהיה צינור שמיועד למים חמים.הפרטים האלה רשומים על הצינור.

צנרת

הצנרת נקראת בשמה המסחרי פסגול צנרת פלסטיק עמידה במים קרים חמים וגם בתקן

עמידות למים חמים

רק צנרת שהיא דרג 16 ודרג 20 מתאימה למים חמים.יש צינורות עם דרג נמוך יותר שמתאימים למים קרים או להשקיה. בכל מקרה הדרג חייב להיות רשום על הצינור כל מטר

אני1

New member
אצלנו עובדים רק ב SP בגלל

ריבוי תקלות בחיבורים של צנרת פלסטיק . כל חיבור של צנרת SP ושימוש בצינור SP עובק בדיקת לחץ ב 16 אטמ ל שעה אחת אם זה מחזיק מעמד , סביר להניח שהצינור ישרוד שם כולל חיבורים שנים רבות מאוד . בעניין צנרת חיצונית , יש צינורות שמותאמים לחוץ הם שחורים עם פס כתום . צינור כניסת מים לדירה אמור להיות בקוטר 20 ממ . יש להקפיד שהחיבורים יהיו מנחושת , אין לחבר נחושת לברזל שלא בכיוון הזרימה של המים . הסדר יהיה ממחבר ברזל למחבר נחושת ולא להפיך . חיבור הפוך מזרז קורוזיה . במידה ומבצעים חיבור הפוך יש להשתמש במעבר פלסטי . (מופיע בפרק הנחיות משרד הבינוי והשיכון לצנרת במבנים ) . זה כל מה שחשוב לדעת על הצינור הזה . (לדעתי)

דובי123

New member
ת ו ד ה לכולם

עזרתם לי להבין בענין זה דרך אגב אם הצנרת מגומי אז החיבורים אינם מגומי? [במקום מתכת/נחושת]

למעלה