צ'סטושקה ברוסית

צ'סטושקה ברוסית

שלום קיבלתי ממישהו איזו צ'סטושקה ברוסית, וכשהראיתי אותה לחבר שלי הוא התפקע מצחוק למרות שהוא לא הסכים לתרגם בשבילי. אולי מישהו יכול לעזור לי? הנה: я не знаю как у вас а у нас в японии три врача в пизду смотрели ничего не поняли זה גם בא עם מוזיקה מסורתית כזו של צ'סטושקות.

p i n g o

New member
מה זה צ'סטושקה? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

השורה הראשונה זה "אני לא יודע..." במקרה?

Eldad S

New member
אוי ואבוי, זה לא לתרגום ../images/Emo6.gif

את באמת רוצה שאתרגם?! טוב, אנסה לצנזר, בכל זאת, פורום הגון...
התרגום יהיה חופשי, וחבל (אבל אני לא יודע מה זה בדיוק צ'סטושקה): אני לא יודע/ת איך אצלכם, אבל אצלנו, ביפן שלושה רופאים הסתכלו אל תוך ה... [אבר המין של האישה] ולא הבינו שום דבר...

תרגמתי בדיחות רבות מסוג זה

זאת נראית לי כמו בדיחת קרש... כאלו לא תרגמתי אך תרגמתי הרבה בדיחות שחורות - צ'רנושקי, ובדיחות סאדיסטיות יותר מעניינות...יש המון ברוסית. בעברית יש פוטנציאל עצום להומור שחור, רק ממה שהיה כאן בשבוע שעבר ניתן לחבר חרוזים אפלים רבים, אך פרסומם עשוי עוד להחשב חסר טאקט מכיוון שהוא נוגע באנשים ספציפיים. התרגום לזאת я не знаю как у вас а у нас в японии три врача в пизду смотрели ничего не поняли לי אין מושג איך אצלכם אך ביפן אצלנו שלושה רופאים בפות בהו דבר הם לא הבינו

Eldad S

New member
תרגום יפה, ניסן :)

דרך אגב, חשבתי שכאן השתמשו במילת סלנג, ולכן לא תרגמתי אותה כ"פות". אז זה אמור היה להיות "צ'רנושקי", לא צ'סטושקי, נכון?

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

במילה "פות" ובמילה "כוס" יש את אותו מספר ההברות כך שאם נחוצה ממש מילה בסלנג עברי זאת לא בעיה. Стишки - חיבורים קצרים בחורזים. чернушки - זה הומור שחור בחרוזים. честушки - זה בטח עוד סוג של הומור בחרוזים. страшилки - עוד סוג של הומור. Приколы - עוד סוג של הומור. בטח יש עוד מלים המתארות סוגים שונים של הומור. בגוגל: פריקולי מופיע 640,000 פעם. פריקולקי מופיע 1,470 פעם. סטרשילקי מופיע 97,300 פעם. צ'רנושקי מופיע 42,300 פעם. צ'רנוחי מופיע 22,200 פעם. צ'סטושקי מופיע 339 פעם.

תודה רבה לניסן ולכולם על התשובות:

ולניסן: כותבים את זה עם התנועה A , כמו частушки וזה מופיע בגוגל 165,000 פעמים.

Image of me

New member
זה מונח ברוסית

שמתייחס לז'רגון מסוים של השפה הרוסית שמכיל את המלים הגסות ביותר. רוב המלים האלה מבוססות על שמות של אברי מין, אבל כשמצרפים להם את התחיליות והמוספיות הרבות שקיימות בשפה הרוסית, נוצרת שפה שלמה שבאמצעותה אפשר לומר כמעט כל דבר.

מצטרף אל איליה

קיים רובד שלם של גידופים גסים ביותר בשפה הרוסית, וכמובן קיים "ויכוח אקדמי" לגבי "חוקיות" השימוש בו. למשכילים הקלאסיים, (מכל הרמות, כולל איכרים "פשוטים") יש כלל ברזל לא להשתמש בשפה המזוהמת בחברה הגונה. לעומתם חלק מהבוהמיינים דווקא גאים להשתמש בביטויים אותנטיים עממיים. עם הפרסטרויקה של גורבצ'וב, הפתיחות, הדמוקרטיה וכל זה, פרצה השפה המזוהמת לרחוב. ילדות יכולות לדבר בה באוטובוס, מה שלא היה עולה על הדעת לפני שנות ה-80. בטלוויזיה הרוסית עדין קיימת צנזורת ברזל - כל מילה גסה נחסמת מיד בצפצוף (כשכולם מנחשים בדר"כ מה היתה המילה שנמחקה). צַ'סטוּשקי, בלי קשר לשפה בה הן משתמשות (ברוסית זה נקבה בלשון רבים), הן סוג של יצירה עממית, מעין חמשירים (אבל בר"כ בבתים של ארבע שורות), כשהמרכיב ההכרחי הוא הומור. קיימת מסורת עממית, כפרית, רבת שנים של חיבור צ'סטושקי. תמיד שרים אותן, בדר"כ במנגינות רוסיות עממיות פשוטות החוזרות על עצמן, ומלווים בכלי נגינה שונים, ולפעמים גם בריקוד רוסי עממי. בדיחות (יהודיות) גסות ברוסית. 1. - שמעת חיים? לאשתי שרה צץ חצ'קון! - В самом деле? (מה באמת? מילולית: בענין עצמו?) - Нет, рядом. (לא, באזור) 2. חוזר חיים הביתה ורואה את ידידו אברם עם אשתו שרה ערום כביום היוולדו. אברם נבהל והתעטף בסדין. חיים שואל אותו: - אברם, למה התעטפת בסדין? ты Джавахарлал Неру? - Нет, я джавахарлал Сару, אבל לא ידעתי שככה קוראים לזה. (- האם אתה ג'ווהרלאל נֶהרוּ (המנהיג ההודי הנודע. רמז ללבוש הלאומי שלו). נשמע בעברית כמו "האם ג'ווהרללתָ את נֶרָה"? - לא, ג'ווהרללתי את שרה, אבל לא ידעתי שככה קוראים לזה).

למעלה