צעדים בוני אמון

האלי

New member
אמון הוא כמו אמונה באלוהים

אף אחד לא יכול להוכיח שיש אלוהים ובכל זאת רבים רבים מאמינים בו. למה? כי הם בוחרים להאמין. כך גם בזוגיות, אם בוחרים בני האדם להאמין בבן הזוג יש אמון ואם הם לא בוחרים בזה (וכדאי שהבחירה תהיה מודעת, מעין התחייבות: אני בוחר להאמין בך!) לא יהיה אמון. ואמון שבחר בן זוג לתת בבן זוגו אינו יכול להישבר, עד שתתקבל החלטה אחרת, כמו שגם השואה, ואלף "הוכחות" שאין אלוהים לא הביאו לקץ האמונה באלוהים. לפסיכולוגים יש בעיה לראות דברים כהוויתם כי הם מחוייבים ל"מתודה המדעית" של חקר הדברים ולכן לקח לכותבת שלושים שנה ואולי היא עדיין לא הבינה את הדברים לאשורם. אבל זו מריבה אחרת לגמרי שיש לי אישית עם "מדע הפסיכולוגיה" ישאל כל אחד מהקוראים את עצמו: האם אני מוכן להאמין בבן/בת זוגי? אם התשובה כרוכה בתנאים והתניות, משהו מסוג: כן אבל... או רק אם... וכיוצא באלה, כמוה כתשובה שלילית. שווה לבדוק... שלכם, האלי.

אלה_ה

New member
מבחן האמון

הוא אכן מבחן חשוב. אבל אני לא מאמינה שיש מישהו שבוטח באחר ב-100%. אפילו לו בעצמו.. לכל אחד יש את גבולות האמון. והם מתרחבים עם הזמן וההכרות.

seven

New member
מישהו כאן התנסה בשיקום אמון??

אדם שנבגד, הושפל ונעזב לו לנפשו, יש לו איזשהו סיכוי לשקם את האמון שלו בבן הזוג הפוגע? ובמין השני בכלל? בעצמו?

אלה_ה

New member
תלוי באדם

אין לי נסיון אישי אבל נראה לי שככל שהאדם חזק יותר הוא יצליח להתמודד טוב יותר ולבנות את החיים מחדש. עם או בלי בן הזוג הפוגע. אבל לשקם אמון-לדעתי מאוד קשה. להרוס אפשר בקלות ובמהירות. לבנות מחדש-תהליך איטי וכאוב ולפעמים בלתי אפשרי.

למעלה