צעדים ראשונים בתחום הביולוגיה הלא-אורגנית

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
צעדים ראשונים בתחום הביולוגיה הלא-אורגנית

מדענים מאוניברסיטת גלזגו בסקוטלנד טוענים שהצליחו לגרום להתרבות תאים כימיים אי-אורגניים (תאים שלא מבוססים על פחמן ומימן)- מה שנקרא ICHELLs. ביולוגיה אורגנית היא ביולוגיה שמתמקדת במבנים בעלי פחמן המשובץ בתוך אבני בניין בסיסיים כמו סוכרים, נוקליאוטידים, סוכרים ועוד. יכולתם של תאים לא אורגניים להתרבות מובילה להנחה שגם חיים שאינם מבוססי פחמן יכולים להתקיים וגם אולי להדגים איך בתחילת החיים נוצרה הביולוגיה האורגנית מהביולוגיה הלא-אורגנית. הידיעה על המחקר-אוניברסיטת גלזגו הסבר על כימיה אורגנית הסבר על כימיה לא-אורגנית

uzi2

Active member
והאם שכלולים שלה, יהיו

במבנה של עץ יחיד ללא קשרים (מקביל לעץ פילוגנטי יחיד)? אי אפשר להסיק דברים משמעותיים משימוש באנלוגיות, כאשר מתמקדים רק במה שדומה (בשני המקרים מדובר ביצורים עם יכולת התרבות עצמית), ומתעלמים ממה ששונה. אני מניח מן הסתם שלא רצית רק לכתוב שאפשרי שמתכנן תבוני ייצור מערכת עם יכולת התרבות עצמית אלא באמת רצית להצביע על אנלוגיה מסוימת שממנה ניתן ללמוד משהו על התפתחות היצורים האורגניים.

שוב?

החל מלפני מאה שנה בערך, בכל כמה עשורים יש חוקר שמכריז על התקדמות כזו בדיוק. ואז הוא מדבר על "אם נצליח לעשות כך וכך, אז השמיים הם הגבול." ואז לא מצליחים לעשות את זה. ואז לא שומעים מהם יותר. ואז עוברים כמה עשורים. ואז מגיע אחד חדש.

deathcaster

New member
מתי הוא ידע לקרוא? אפילו את המאמרים

שהוא מציג שלכאורה לדבריו מפריכים את האבולוציה, הוא לא יודע לקרוא.

deathcaster

New member
מתי נוכחת לדעת שאני לא מבין עברית? אני מגיב

בסה"כ בזלזול בהתאם לחוסר ההבנה שלך.

וגם זה, בעיקרון, בן כחמישים שנה....

חואן אורו הציע את האפשרות הזו בשנות השישים, ומאז כבר נתגלו עדויות די מוצקות לעניין. כיום כבר מובן לכולם שכוכבי שביט ומטאורים מכילים חומרים אורגניים ואולי גם מים. אפילו אם מביאים את הדברים הללו בחשבון, עדיין אין כיום פתרון מוצק לבעיית מוצא החייים. כלומר, חוץ מ"איש בשמיים עשה פוף - והופ! נהיו חיים!"

xianghua

New member
יופי, אתה מתחיל להפנים

רק החלף את "איש בשמיים" ב"מתכנן כלשהו", ותבין באיזה סרט חיים מאמיני האביוגנזה.

מנווה

New member
שאלה

אתה טוען שרוקד עם שבלולים "התחיל להפנים". על סמך מה אתה טוען שזוהי לא הייתה טענתו מלכתחילה? משום שכל איש מדע שאיתו שוחחתי אמר לי בפה מלא: אין כיום פיתרון מוצק לבעיית מוצא החיים. חוששני שהבעיה שלך,פינוקי,היא שאתה מסתכל על זה במשקפיים דתיות של DOGMA-כלומר האביוגנזה מציעה עובדה מוגמרת ולה "מאמינים". זה לא המצב-יש כמה היפוטתזות,לחלקן יש ראיות ולחלקן יש פחות. חוקרים,לומדים,מתבוננים ומחפשים פיתרון. זהו ההבדל המהותי בין מדע לדת.

למעלה