צעדים ראשונים כסטודנט לסיעוד

Netanel 90

New member
הנושא הזה נשאר בעלטה גם אחרי 20 בירורים

בכל מקרה, בשנה הראשונה היחס הוא 3-4 ימים בירושלים ו-1-2 ימים באסף הרופא (עדיין לא סגורים אם זה 4 או 5 ימי לימוד בשבוע- בראיון אמרו לי 5 כשבעברית אומרים לי 4). כל שנה היחס הזה מתהפך, בסופו של דבר ההתנסויות הקליניות יתפסו יותר נפח מאשר התאוריה ולכן תהיה יותר בבית החולים.

Netanel 90

New member
צעדים ראשונים כסטודנט לסיעוד

שלום לכולם,
טוב אז אחרי המון זמן שעקבתי כאן אחרי הודעות וקראתי את הטיפים, אני שמח לומר שהתקבלתי ללימודי סיעוד בעברית בשלוחת אסף הרופא
.
כמה שאלות ברשותכם:
1) לגבי לפטופ- אני מבין שאין איזה שימוש מטורף בלפטופ מבחינת תוכנות, אני אשמח אם תתנו לי הצעות למה שימש אתכם במהלך הלימודים (אשמח לקבל הצעות מחבר'/ה שעדיין לומדים או שרק סיימו).
2) לגבי חיסונים- מה עדיף? לעשות חלק בקופת חולים ואת השאר דרך משרד הבריאות? או שפשוט לסיים עם הכל במשרד הבריאות? מישהו יודע לומר לגבי עלות של חיסונים?
3) שאלה שקצת פחות קשורה לפורום הזה, אבל אני מקווה שתוכלו לעזור. אני מחפש רכב לקראת הלימודים- יד שניה כמובן, אוטומט, שיכול לסחוב את העליות לירושלים מראשון לציון לתקופה של 4-5 שנים. טווח מחיר של 32000, לכל מי שיש תובנות אני אשמח לשמוע.
תודה רבה וסורי על החפירה!

לגבי שאלה 3

יכול להמליץ לך לשקול לקנות רכב ידני ולא אוטומטי. הרכבים באופן כללי יותר זולים משמעותית ואמינים יותר. במסגרת התקציב שלך הייתי ממליץ לך על רכב מיני, כלומר סוזוקו אלטו, פיאט פונטו, היונדאי I10 - או כל רכב מהקטגוריה הזאת. בגדול, מניסיוני, סוזוקי אלטו הוא רכב אמין מאוד, מצריך תחזוקה מועטה וזולה. לא מדובר על רכבים בעלי איכות נסיעה טובה - אבל זה בהחלט יספיק. והמושג עליות לירושלים כבר לא רלוונטי כל כך היום. לי יש סמארט והיא עולה פעם את "העליות לירושלים" בצורה יפה. בגלל שאתה מתכוון לעשות בערך 120 ק"מ ביום חשוב מאוד שתקנה רכב כמה שיותר חדש, עם היסטורית טיפולים וכמובן קילומטראז' נמוך.
&nbsp
אפשר לשאול מדוע בחרת ללמוד מחוץ לירושלים כאשר אתה גר בירושלים?
&nbsp
אשמח לדעזור אם יש לך עוד שאלות בעניין רכבים.

Netanel 90

New member
לא הבנת נכון, או שלא הסברתי נכון

אני גר בראשון ומתחיל ללמוד בעברית. אני נשאר לגור כאן גם בתואר ולכן חשוב לי שיהיה רכב חזק.
בכל מקרה, הצורך הוא באוטומט, אני יודע שידני זה הכי משתלם אבל זה לא פרקטי בשביל שאר המשפחה שלי..

כנראה לא הבנתי

בכל מקרה, לא הבנתי מה הכוונה לרכב חזק. השאיפה שלך צריכה להיות לקנות רכב משנתון גבוה. אין בעיה שרכב עם אלף סמק יעשה את הנסיעות האלה. לא תהיה הכי מהיר על הכביש אבל תעמוד בקצב בלי בעיה.
&nbsp
אני יכול גם להמליץ על הונדה גאז' (שזה הרכב שיש לאשתי). שטח פנימי גדול מאוד, חסכוני מאוד בדלק למנוע 1.4 ואמין. הטיפולים והאחזקה הלבר טיפולית אינה זולה במיוחד. חשוב שתמצא רכב עם היסטורית טיפול מוכחת.

ברכות

אני גם סטודנט לסיעוד באוניברסיטת העברית דרך אסף הרופא,
אם תרצה עצות ועזרה אשמח לנסות לסייע.
מאיפה אתה בארץ?

Netanel 90

New member
תודה רבה.. וכן יש לי שאלה..

לגבי מעונות- פסלתי מראש, אני מראשון לציון- אז אין הבדל כזה גדול.
מה דעתך על המסלול של הסיעוד משולב פרמדיק? מה אחוזי ההצלחה של מי שנכנס לתוכנית?

אין הבדל גדול?

אתה יענו רוצה לבלות בנסיעות בשנה א' כל פעם מראשון לציון לירושלים?
&nbsp
מה דעתי על מסלול פרמדיק? חיובי.
זה רלוונטי לך רק לך שתהיה לקראת סיום שנה ב', ולפני זה עליך להשיג תעודת חובש ממד"א

Netanel 90

New member
ברור שזה לא אידיאלי

אבל המצב בבית כרגע לא מאפשר לי לעבור לאזור קרוב יותר לירושלים.

למעלה