צעדת הזדהות עם ערביי ישראל

MichelleS

New member
צעדת הזדהות עם ערביי ישראל

ביום שני הקרוב, בשעה 16:30, תתקיים צעדת מחאה שקטה בעקבות ההתבטאות האחרונה של ליברמן. ההפגנה מאורגנת ע"י הלווינים היהודים-ערביים של עיריית תל אביב. הצעדה תצא ממלון הילטון בת"א, ליד כיכר אתרים, ותגיע עד ליפו. נא לבוא עם חולצות שחורות. לפרטים אתם מוזמנים לפנות אליי במסר אישי.
אנחנו רוצים להמנע משיוך ההפגנה למפלגה מסויימת. זהו מאבק היכול להיות משותף לאנשים ממפלגות שונות. נא לבוא עם חולצות שחורות ולא חולצות הנושאות מסרים אחרים כמו חולצות יחד/עבודה/שינוי/ליכוד/ וכדומה.

לא ראיתי שהערבים הישראלים

מזדהים איתנו, עם נפגעי פעולות האיבה והטרור. מי שהולך להפגנה משתף פעולה עם אנשים העויינים את ישראל, ובכלל זה בוגדים. מי שהולך להפגנה מחליש את מדינת ישראל.

ysabban

New member
באיזו קלות דעת את שוללת את כולם

ואת הזכות להפגין לא מדובר בעצרת מחאה על מעצר אנשי התנועה איסלאמית, לא מדובר במצעד מאחה על הרוגי מהומות אוקטובר לא מדובר בעצרת הזדהות עם הפלשתינאים מדברים פה על מצעד מחאה נגד התבטאויותיו של חבר הכנסת ליברמן, שתקף את הפעול סחנין על זכייתה בגביע המדינה. ארוע שאולי קצת קירב יותר את ערביי ישראל אל מדינת ישראל, נתן להם להרגיש שייכים. והם הרגישו ככה עד שבא אדון ליברמן, ועשה מהם לא לגיטימים בעליל אותו דבר שאת עושה לכל אלו שרצו למחות בנושא. הגיע הזמן שמדינת ישראל יבינו שיש פה משחק דמוקרטי, מותר להפגין וזה מעולה, ככה גם פיטורי שר, או העברת תוכנית בממשלה (כולן דרכים דמוקרטיות ולא דיקטטוריות כמו שהימין הקיצוני התעורר והתחיל לצעוק..) מה? כולם בוגדים? כולם רוצים לחסל את מדינת ישראל? כולם שונאים אותנו? ועל אחת כמה וכמה.. מי שהולך להפגנה מזדהה עם בוגדים? מחליש את מדינת ישראל? לדעתי להפגין על נושא כזה, כנגד התבטאות גזענית ומגעילה, רק מחזק את ישראל, מחזק אותה כמדינה דמוקרטית, ששואפת לשיווין זכויות, שמנסה לקרב גם את האוכלוסיה הערבית לתוכה. אני מבין אותך, כי באמת עביי ישראל בזמן האחרון , וזה הולך ומתגבר, מביעים יותר הזדהות עם הפלשתינאים, אבל לא כולם כאלו, ואני בטוח שדווקא הזכייה באליפות, דווקא הייתה יכולהל להיות התחלה נהדרת להגברת תחושת השייכות של ערביי ישראל למדינת ישראל. לדעתי הייתי שמח אם היית רושמת כמה הבהרות לגבי התגובה שלך

אל תשכח ש...

אותם ערבים מסכנין היו שותפים פעילים במהומות אוקטובר, שאיימו לפלוש ליישובים ישראלים, ולהרע להם. אין לי משהו כנגד אותה קבוצת כדורגל, אבל תודה שזה מצחיק שאנו נותנים גביע לאנשים המייצגים את אותו ישוב שניסה ופעל להרע לנו.. אני לא אתפלא אם אותם שחקנים ירכבו על הגל ויצאו בהתבטאויות של הזדהות עם הפלשטינאים או כל דבר אחר...ובכך ידקרו אותנו בגב, כמו שעושים סטודנטים ערביים, שלומדים במכללות ובאוניברסיטאות ישראליות ויוצאים בהצהרות ולהפגנות פרו ערביות.. (גם כאן חשבנו שאנחנו מקרבים אותם אלינו - ותראה מה יצא, פגיעה במדינת ישראל בחסות הדמוקרטיה (הזכות לשיוויון). לגבי שרון- רוב השרים התנגדו להעברת התוכנית בממשלה, וזה שחלק מהשרים הם חסרי עמוד שידרה, ואני לא רוצה להזכיר את שמם, לא אומר שהתוכנית טובה. אני לא חושבת שכולם רעים, אבל רובם הגדול בהחלט עויין לנו. עם מי הם מזדהים יותר, איתנו- מדינת ישראל, או עם אחיהם הפלשטינאים? ואני בטוחה שאם הייתה להם אפשרות הם היו מחסלים מזמן את מדינת ישראל, פשוט התנגדותנו להם בכוח מונעת זאת (לכן חשוב שהשמאל לא יחליש אותנו בכך שימנע זאת מאיתנו...). ובהחלט- מי שהולך עם אנשים העלולים להיות עויינים בהחלט מחליש את ישראל וגורם לה לנזק מוראלי עצום. אני מבינה את הערבים שיוצאים להפגנה כזאת, אבל יהודים שעוזרים להם?! זה לא מתקבל אצלי על הדעת. לגבי הזכייה באליפות, אני מקווה שהערבים ידעו לנצל אותה באמת לחיוב ולקירוב בינינו לבינם ולא ישתמשו בזה כנגדנו...

למעלה