'צעד אחד לפני כולם'

Josette

New member
אני הולכת

נרשמתי ושילמתי ואני מתכוונת לבוא בעיקר כדי להכיר אנשים שאני אלמד איתם, וגם כדי להתמצא קצת באוניברסיטה...

stkachov

New member
אני ויתרתי

יש לי קצת נסיון באקדמיה כבר ואני גם עושה כאן קורס קיץ אז כל מה שאני צריך אני לומד תוך כדי.

אני הייתי ומאד ממליצה../images/Emo140.gif

היי לכולם! אני עולה לכיתה ג'
ולפני שהתחלתי את שנה א' נרשמתי לתכנית ואני ממליצה בחום! 1.מכירים חבר'ה, כולל כאלה ששייכים לחוגים שלכם וילמדו איתכם 2.יש הרבה פעילויות חברתיות ושאר שטויות מהנות (סרטים, משחקים, ממש קייטנה לסטודנט המתחיל) 3.'לומדים איך ללמוד' - יש שיעורים והדרכות על עצם הלמידה היעילה ולקחתי משם לא מעט טיפים חשובים יש גם הרצאה של מרצה אורחת בנושא מעניין בד"כ ומתנסים ככה ב"שיעור לדוגמא", וזה חוסך שוקים אפשריים.. בכ"ז עבר זמן מאז התיכון. 4.ישנים במעונות (טליה) ואוכלים באפי בחינם, מכירים את הקמפוס 5.נפגשים עם סטודנטים מהחוג שלכם משנים מתקדמות שיתנו לכם המלצות לגבי המערכת ואיזה מרצים כדאי לכם לקחת, יספרו לכם על החוג וכו' אני בטוחה שיש עוד הרבה אבל זהו ככה בקטנה (והעלות מגוחכת, לפחות היתה "בזמני" 80 שקל) אה ויש מדריך טיולים חטוב שיספר לכם על סקס של דורבנים (שיש להם איבר מין ענק)

IdanXP

New member
לדעתי מיותר

אני לא הלכתי לזה לפני שהתחלתי ללמוד. ותאמין לי שאחרי שבוע-שבועיים באונ' אתה מכיר כבר הכל. מה ש"יפה" באונ' זה שכבר מהדקה הראשונה ביום הלימודים הראשון "מתקתקים" לימודים, אז אין לך ברירה אלא להתאקלם במהירות על כל המשתמע מכך ומהר מאוד תכיר את הבניינים, הכיתות, איפה כל דבר נמצא וכו'. מה גם שהשבוע הזה עולה מספיק כסף אם אני זוכר נכון, ואתה תראה שכסטודנט (בעיקר אם אתה לא עובד) ה"כסף בורח מהידיים" ולכן עדיף לחסוך לדעתי את הכסף על הקורס הזה לדברים יותר חשובים. בהצלחה !

Josette

New member
מה יש להפסיד??

כסף - זה עולה 100 שקל עבור לינה, 3 ארוחות ביום, כל ההרצאות והפעילויות זמן - הלימודים עדיין לא התחילו אז יש בשפע גם כאלה שעובדים (כמוני למשל) - זה אחלה חופש מהעבודה. אתה אומר מתאקלמים שבוע-שבועיים אחרי תחילת הלימודים - למה לא כמה שבועות לפני? מה רע?? ברור שאפשר להסתדר בלי בעיה גם בלי התכנית הזאת, אבל למה לוותר עליה? וחוץ מזה, הקטע החברתי מאוד חשוב לי, וברור שאני אכיר אנשים גם בזמן הלימודים, אבל נראה לי זה יהייה כיף ככה באווירת קיטנה, לפני כל הלחץ, ועם כל הפעילויות המשותפות. לדעתי הרעיון של התכנית הוא מאוד מוצלח. נראה אם אני צודקת בעוד חודש.

stkachov

New member
לכל אחד השיקולים שלו

אני אומר שמי שכל זה חדש עבורו ואף פעם לא היה באוניברסיטה ולא מכיר איך עובדים החיים הסטודנטיאליים זה באמת פרוייקט חשוב, והעלות היא מאוד נמוכה אז שווה ללכת.

IdanXP

New member
עדיין מיותר לדעתי

גם אני עבדתי בתקופה שלפני שנה ראשונה, ועדיין חופשה העדפתי לעשות בטורקיה ולא במעונות של האונ'.
עוד מעט את תראי את האונ' כל כך הרבה, שתאמיני לי שהדבר האחרון שרוצים לעשות זה לבלות שם אקסטרה זמן. אבל אם יש לך עודף זמן (מה שלי לא היה) אז סבבה... שיהיה בכיף. ועם כל הכבוד לקטע החברתי, אני קצת הייתי מוריד מהציפיות. גם אני באתי עם ציפיות גדולות לחברויות במהלך הלימודים, ונכון שהכרתי המון אנשים, ולומדים המון ביחד, אבל זה לא כמו החברים "מהבית". בשורה התחתונה, כל אחד בא לאונ' בשביל ללמוד, להוציא ציון טוב וללכת לחפש עבודה אח"כ. אל תפתחי ציפיות יותר מדי גדולות, כי תתאכזבי בסופו של דבר. זה לא כמו בסרטים. ואני אומר את זה מניסיון.

Josette

New member
אני לא מסכימה איתך

ממש אין לי עודף זמן, אני עובדת ב 2 עבודות וחוזרת הביתה רק כדי לישון 5 שעות. וכמו שאמרת בהודעה הקודמת שלך, בתור סטודנט אף פעם אין עודף כסף. אז לא יוצא לי לנסוע לחופשה בטורקיה וכן יש לי נסיון בלימודים אקדמים, לפני הצבא הייתי עתודאית שנה באוניברסיטה העברית (פרשתי) אז אני לא באה לתכנית כדי ללמוד איך ללמוד או משהו כזה, אלא נטו בשביל להכיר אנשים ואת האוניברסיטה. וכן הכרתי מלא חבר'ה בזמן הלימודים בתקופה ההיא (ולמדתי פיזיקה, לא הכי נופש בוא נאמר) ועם חלקם אני בקשר עד עכשיו אחרי שנה בלבד של לימודים ביחד ולמרות העובדה שרובם ממרכז הארץ ומדרומה. אז אני כן מפתחת ציפיות. ובכלל , תמיד טוב לקוות לטוב

../images/Emo45.gifאותו כנ"ל

הטופס הזמנה הגיע אליי באיחור, אז יצא שהייתי בהמתנה (כי עד שמלאתי ושלחתי להם אותו חזרה, כבר היה אחרי ב24 ליולי, שזה המועד האחרון להרשמה). בקיצור, כמה אנשים ביטלו ולכן התפנו מקומות, אז הרווחתי מההפקר. השיקולים-בול אותם שיקולים. תכנית שרק תתרום+שבוע חופש מהעבודה (שאני כ"כ מתעב).

hilapi

New member
ויתרתי

אני נמצאת כרגע בשלבים של חיפוש עבודה ( עזבתי את הקודמת )ולכן שבוע של לינה במעונות לא כ"כ מתאים... בנוסף,יצא לי להסתובב קצת באוניברסיטה ולהכיר...

robinebony

New member
אני נרשמתי

אני הולכת לשם חוץ מהקטע החברתי שלדעתי מאוד חשוב, גם בגלל הסדנאות. אני לא כל כך יודעת לארגן את עצמי ללימודים וזאת נראת לי הזדמנות מצויינת להתארגן על עצמי. חוץ מזה, כל הזדמנות ללמוד משהו חדש שיכול אולי לעזור לי בהמשך נראת לי כמו עסקה טובה (גם אם זה היה עולה קצת יותר ממאה ש"ח)..

pureK

New member
אני נרשמתי

מה זאת אומרת למה נרשמתי? כדי להפסיד 5 ימי עבודה! טוב נו, לא.... כי אני מקווה שזה כן יעזור לי בהמשך בעיקר ושאני לא אפול לשוק "ואו, אוניברסיטה"... אלה שנרשמו, מה אתם הולכים ללמוד?

למעלה